2019’un En İyi Ücretsiz Mac Antivirüs Programları

2019’un En İyi Ücretsiz Mac Antivirüs Programları

Ücretsiz Mac Antivirüs Programları 2019

Ücretsiz Mac Antivirüs Programları 2019

Konu, bir Mac veya PC‘niz olup olmadığına bakılmaksızın aynıdır. Ücretsiz antivirüs ürünleri tehditlere karşı korunmada etkilidir ancak bazı premium özelliklerden yoksundurlar.

Bir ağda birden fazla sisteme sahip olmak, siber saldırıların daha fazla kullanıcıya ve hedeflenecek daha fazla son noktaya sahip olması anlamına gelir. Politikaları belirlemenizi sağlayan ek yönetim araçları bu riski azaltmanıza yardımcı olabilir.

Mac’ler PC’lerden daha güvenli olarak kabul edilebilir, ancak yine de antivirüs gerekli olabilir. İşte 2019’da Mac için en iyi ücretsiz Antivirüs programları.

Daha kapsamlı bir korunma istiyorsanız En İyi Mac Antivirüs Programları konumuza göz atabilirsiniz. Mac dışında başka bir cihaz kullanıyorsanız, 2019 En İyi Antivirüs Programları konumuzu inceleyebilirsiniz.

Bonus: Kaspersky Internet Security for Mac

Bonus: Kaspersky Internet Security for Mac

Kaspersky, antivirüs koruması alanında saygın bir isimdir. Güvenlik duvarı koruması, ebeveyn denetimleri, çevrimiçi olarak güvenli bir şekilde alışveriş ve bankacılık işlemlerini yapabilmenizi ve araçlar da dahil olmak üzere rakiplerinin çoğunu utandırarak bir dizi özellik getiren Kaspersky Internet Security for Mac yazılımıyla bu itibarını korur. Çok çeşitli özellikler kesinlikle kabul edilir. Ancak belirli bir araç arıyorsanız, arayüzü gezinmek için biraz hantal kalabilir.

Kaspersky’i satın almak ve indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaspersky İndir

1. Avast Free Mac Security

1. Avast Free Mac Security

Avast Free Mac Security, Mac’inizi alışılmadık derecede uzun olan bir özellik listesi ile korumak için ekstra bir yol kat eder.

Temel antivirüs motoru, göründükleri zaman tehditleri yakalamak için gerçek zamanlı koruma sunar. Bir sorundan şüpheleniyorsanız, isteğe bağlı tam sistem taramaları çalıştırabilir veya belirli dosyalar, klasörler ya da sürücüler için daha hedefli bir kontrol başlatabilirsiniz. Etrafta olmadığınızda taramaları otomatik olarak çalışacak şekilde planlamak bile mümkündür.

Bir Web Shield sizi kötü niyetli web siteleri hakkında uyarır, tehlikeli indirmeleri ve e-posta eklerini engeller ve izinsiz reklam izlemeyi ortadan kaldırarak gizliliğinizi korur.

Avast‘ın kablosuz ağ tarayıcısında, ağınızı, yönlendiricinizi ve bağlı cihazlarınızı hızlı bir şekilde kontrol edip sizi tüm güvenlik açıklarına karşı uyaran olağandışı bir ekstra vardır.

2. Avira Free Antivirus for Mac

2. Avira Free Antivirus for Mac

Birçok virüsten koruma şirketi özellikleri sunarak sizi kazanmaya çalışırken, Avira Antivirus for Mac daha basit ve daha hafif bir yaklaşım izler. Web filtrelemesi, ağ taraması veya diğer güvenlik ekstraları yoktur: tamamen sisteminizin kötü amaçlı yazılımını korumaya odaklanmıştır.

Bu, paketin gücünün kısa olduğu anlamına gelmez. Gerçek zamanlı tarayıcısı, sistemin eriştiği herhangi bir dosyayı kontrol eder ve herhangi bir zarar vermeden tehditleri alır. Zamanlayıcı, uygulamanın sisteminizi otomatik olarak taraması için ayarlamanızı sağlar veya istediğiniz zaman tüm sisteminizi kontrol edebilirsiniz.

Bonus olarak, uygulama sadece Mac tehditlerine karşı koruma sağlamaz. Ayrıca, PC ile ilgili kötü amaçlı yazılımları toplamak için Avira‘nın Windows deneyimini kullanır ve arkadaşlarınızı tehlikeye sokabilecek dosyaları paylaşmamanızı sağlar.

3. Bitdefender Virus Scanner for Mac

3. Bitdefender Virus Scanner for Mac

Bitdefender Virus Scanner, hem Mac hem de Windows ile ilgili tehditleri izleyip kaldırabilen hafif, ücretsiz bir kötü amaçlı yazılım avcısıdır.

Basit ve anlaşılır bir arayüz, uygulamayı son derece kolay hale getirir. Durum göstergesi, sisteminizin nasıl çalıştığı konusunda sizi güncel tutar ve dört buton, kritik konumların hızlı bir şekilde taranmasını, tüm sisteminizin derinlemesine kontrol edilmesini veya çalışan uygulamaların ya da istediğiniz bir klasörü hızlı taramanızı sağlar.

Bunların hepsi çok temel görünse de, bir süre Mac için Bitdefender Virus Scanner kullanın ve çok temiz dokunuşlar fark etmeye başlayacaksınız.

Bu uygulama, örneğin bir sonraki virüs güncellemeniz için bir gün beklemez. Bitdefender her saatte bir güncelleme yayınlar ve Virus Scanner her zaman taramaya başlamadan önce en son sürümü getirir.

Dosya ve klasörleri tarama dışında ağ paylaşımları, sistem yedekleri; motorun yapması gereken işi azaltan ve tarama sürenizi önemli ölçüde hızlandıran bir başka artıdır.

Burada elde edemediğiniz şey, herhangi bir gerçek zamanlı koruma veya web filtreleme şeklidir, eksiksiz bir güvenlik çözümü için gerekli araçlardır. Bu sadelik, diğer uygulamalarla çakışma olasılığını da azaltır, ancak Bitdefender Virus Scanner’in başka bir güvenlik uygulamasıyla birlikte çalıştırdığınız yararlı bir ikinci görüş aracı olabileceğini düşündürmektedir.

4. Malwarebytes for Mac

4. Malwarebytes for Mac

Mac antivirüs yazılımı en son ölümcül fidye yazılımı veya diğer yüksek riskli tehditleri tespit etmekle ilgili değildir. Çoğu araç, ayrıca tehlikeli olabilecek, ancak sistem kaynaklarını boşa harcayan ve Mac’inizi yavaşlatan, adware ve diğer olası istenmeyen programları da çıkarabilir.

Malwarebytes, 2006’dan bu yana tüm Windows tehditlerini ortadan kaldırıyor ve Mac sürümü de basit, anlaşılır ve etkili.

Ama gerçek zamanlı koruma eksikliği, Malwarebytes’in saldırıları durduramayacağı anlamına gelir. Yalnızca mevcut enfeksiyonları kaldırır. Ayrıca, sistem kaynaklarınız üzerinde gerçek bir etkisinin bulunmamasını sağlar ve uygulamanın diğer virüsten koruma araçlarıyla çakışma olasılığı yoktur.

Malwarebytes ile ortalama sistemin 15 saniyeden daha kısa sürede tarandığını iddia eden performans ise bir başka vurgudur.

5. Sophos Home for Mac

5. Sophos Home for Mac

Ücretsiz antivirüs pazarında rekabet gücü oldukça yüksektir ve bireysel firmaların kalabalıktan uzak durması zor olabilir. Ancak İngiliz satıcı Sophos bir yolunu buldu: Size ücretsiz ürünlerinde ücretli rakiplerinde sağladıkları rakiplerden daha fazla özellik sunuyor.

Virüs bulaşmış sistemleri temizlemek için isteğe bağlı tarama? Mevcut. İlk etapta saldırıları önlemek için gerçek zamanlı koruma? Tabii ki var. Tehlikeli sitelere erişimi engelleyen tarayıcı filtrelemesi? Doğal olarak o da var. Çocuğunuzun çevrimiçi olarak erişebileceği içeriği tanımlamak için ebeveyn denetimleri? Var.

Ayrıca, tek bir hesaba sahip üç adede kadar Mac veya Windows cihazını kapsayabilir ve durumlarını merkezi bir web konsolundan uzaktan kontrol edip yönetebilirsiniz. Tüm aileyi korurken potansiyel olarak çok faydalıdır.