Akıllı Telefonlar için 25 Zekice Yöntem

Akıllı Telefonlar için 25 Zekice Yöntem

Akıllı telefonlar, daha önce hiç olmadığı gibi günlük hayatımıza yerleşti. Parmak izi güvenliği, görüntülü aramalar, çift kameralar, kalp atış hızı monitörleri ve çok daha fazlası gibi birçok olanakla geliyorlar. Akıllı telefon üreticileri, kullanıcı dostu bir arayüz sağlamaya çalışırken, telefonlarımızı kullanırken işimizi kolaylaştıran bazı çözümler vardır.

Bu yöntemler pilin bitmesi, hasara yol açma korkusu veya verimli resimlere tıklanmaması gibi problemleri çözmemize yardımcı olur. Bizi ve akıllı dostlarımızın, yapabileceğimiz en iyi verimlilik seviyelerine ulaşmasını sağlar. Ayrıca akıllı telefonlarınızı yaratıcı yeteneklerinizin füzyonuyla çekici hale getirirler. Bu yöntemlerin sağladığı yardım, ihtiyacınız olan tek şeyi bir telefon haline getirebilir.

Bu hacklerin çoğu, Android veya iOS’tan bağımsız olarak herkes için bir şeyler yapılmasını sağlayacak şekilde çalışır. İşte 2018’de bilmeniz gereken akıllı telefon kullanım yöntemlerinin listesi.

1. Ekran Temizleyici olarak diş macunu

1. Ekran Temizleyici olarak diş macunu

Kulağa garip geliyor? Yine de, kendinize küçük çizikler ve lekesiz ekran elde etmek için en iyi yöntem olarak nitelendiriliyor. Akıllı telefon ekranında bir bezle veya parmaklarınızla bir miktar uygulayın. Temiz, berrak ve çizilmez bir deneyim için temiz bir bezle tekrar temizleyin.

2. Arka Kapak Sanatınız için Oje

2. Arka Kapak Sanatınız için Oje

Biraz ilginç. Arka kapaklarınızdaki oje sanatı, vitrin için iyi bir yaratıcılık olabilir. Akıllı telefonlarınızı, iyi hissettiren titreşimlerle dolduran basit ve sıkıcı arka kapaklara göre cazip görünmesini sağlar.

Bunu yapmak için;

 – Öncelikle tasarımınızı seçin

 – Boyamak istemediğiniz alanı koruyun

 – İlk önce su veya alkolle temizleyin

 – Ojeyi ilk önce küçük bir alanda test edin

 – VerResim yapmaya başlayın

Ojeler kolayca kullanılabilir, ucuz ve güvenlidir. Bu yöntem gerçekten eğlencelidir ve büyük harcamalar yapmadan akıllı telefonunuzu kişiselleştirmenizi sağlar.

3. Fotoğraf Filtreleri Olarak Güneş Gözlüğü

3. Fotoğraf Filtreleri Olarak Güneş Gözlüğü

Mesala fotoğraf çekimlerinize mavi bir renk katmanız mı gerekiyor? Daha fazla çekim yapmayın ve istediğiniz fotoğraf için akıllı telefon kameranın önündeki mavi renkli güneş gözlüğü yerleştirin. Bu, renk tonu düzenlerine göre pozlama düzeylerine sahip güneş gözlüğü türlerinin çoğunda çalışır. Kahverengi, siyah, yeşil tonlar vb. Tüm eşleştirme gözlükleri gerektirir ve olasılıklar çok geniştir.

4. Sesini artırmak için Telefonu Kağıt/Cam Bardak’a yerleştirin

4. Sesini artırmak için Telefonu Kağıt/Cam Bardak'a yerleştirin

İşsizlerin dünyasından başka bir şey daha. Bu, telefonunuzun ses sisteminden daha fazlasını çıkarmak için sonsuz bir yöntem olmuştur. Alarmlar, müzik vb. sadece bir bardak içerisine yerleştirilerek artırılabilir. Birden fazla ses yansımasına neden olan ve ses seviyenizi artıran bir eko mekanizması gibi çalışır.

5. Kamerayı 5x Zoom yapın

5. Kamerayı 5x Zoom yapın

Sadece su damlasıyla. Su yüzeyini bir kasede veya sabit bir nesneyi karıştırmadan hafifçe dokundurun. Böylelikle parmağınızın ucunda biraz su damlacıkları alın, dikkatli bir şekilde akıllı telefonunuzun kamerasına yerleştirin ve işte 5x zoom kameranız emrinizde. Doğal çevreyi, beğendiğiniz bu güzelliği ve daha fazlasını kolayca çekin.

6. Akıllı telefonunuz için bir Geri Dönüşüm Kutusu alın

6. Akıllı telefonunuz için bir Geri Dönüşüm Kutusu alın

Önemli dosyaların yanlışlıkla akıllı telefonlarımızdan silinmesinden hepimiz korkarız. Geri dönüşüm kutusu, bu durumlarda ihtiyaç duyulan bir hayat koruyucu olabilir. Yanlışlıkla silinen dosyaları bulmanıza, bazı kaybolan kaynakları geri almanıza ve rahatsızlık anlarınızı kurtarmanıza yardımcı olabilir. Bellek doluluğunuzu kaydetmemek için birkaç hafta içinde temizlediğinizden emin olun.

7. Belirli özellikler için hücresel veri kullanımını devre dışı bırak

Çevrimdışı uygulamalar olması gerektiğinden, hücresel veri kullanımını devre dışı bırakmak, sizi anında reklamlardan ve spamlardan koruyabilir. Ayrıca, bilgi ve konumunuzun gereksiz bir şekilde gözden geçirilmesi nedeniyle gizlilik tehlikesi yaratırlar. Verilerinizin değerli ve bilerek harcanmasını sağlayan veri boşaltma uygulamalarından çeşitli özellikler de kesilebilir.

8. Çift şarj hızı

Uçak modu, akıllı telefonunuzun pilini en hızlı şekilde hızlandırmak için tek durak çözümdür. Uçak modu sadece uçaklar için değildir. Örneğin, 3/4G sinyalinizle net bir şekilde konuşmamanız halinde sorun yaşıyorsanız, uçak modunu açıp kapatmanız yeterlidir ve sinyaliniz geri gelecektir.

Her akıllı telefonun ön kısmında kolayca bulunur ve optimum pil şarjı sağlayan em dalgası radyasyonlarını keser. Pilinizi şarj etmenin çok daha iyi bir alternatifi ve verimliliğini deşarj eden uzun soluklu geceler. Verimliliğini deşarj eden uzun soluklu gecelerden pilinizi şarj etmenin çok daha iyi bir alternatifidir. Uçak modu ayrıca bazı çevrimdışı görevler yapıyorsanız pil harcamanızla ekonomik olmanızı sağlar.

9. Yüz Seviyesinde Kullanın

9. Yüz Seviyesinde Kullanın

Bu bir akıllı telefon yönteminden daha çok bir sağlık danışmanıdır, ancak kendinizi omurga deformasyonlarından kurtarmak önemlidir. Ayrıca uzun vadede sağlığınızı rayından çıkararak boyun ağrınızı da kurtarmanıza yardımcı olur.

10. Çekim yapmak için Ses Düğmesini Kullanın

Sosyal medya akımı nedeniyle günlük yaşamımızda, selfieler, portreler, bulanıklıklar gibi şeylerle uğraşıyoruz. Telefonlardaki ses düğmesi aynı zamanda bir ekran görüntüsü kısayolu olarak hareket eder. Kulaklığınızdaki ses düğmesi, rahat çekimler yapmak için ellerinizin büyülü bir iksir gibi davranmasını sağlayabilir.

11. Pil Kaybını azaltmak için Siyah Duvar Kağıdı

Akıllı telefonunuzdaki siyah duvar kağıdı, düşük renk canlılığı gereksinimi nedeniyle kullanım sırasında daha az pil harcamasını sağlar. Ayrıca akıllı telefonunuzun ekranını kolayca görebilmek için etkili bir arka plan oluşturur.

12. Güvenliği Sağlamak için Ücretsiz Wi-Fi’den Kaçının

Güvenlik ve gizlilik, kötü amaçlı yazılım ve siber saldırıların acımasız dünyası insanların sohbetleri pahasına olmuştur. Ücretsiz bir Wi-Fi teklifi, çok cazip gelse de, riskten kaçınmak için istenmeyen ve güvenilmez ağlara bağlanmayı engelleyin.

13. Düzenli Aramalar için Özel Arayan Melodileri

Bu, ailenizden ve arkadaşlarınızdan gelen telefon görüşmelerinde kolaylık sağlaması nedeniyle hayatınızı kolaylaştırabilir.

14. Arka Plan Veri Hizmetlerini Kısıtlayın

Yükleme veri miktarı, arka plan verileri olarak gizlenmiş bazı uygulamalar tarafından kullanılır. Kısıtlama, uygulamaların keyfini çıkarmanıza ve büyük bir gizlilik tehlikesi olan konum izlemeyi önlemenize yardımcı olur.

Bunu ayarlamak için – Ayarlar’a gidin >> SIM kartlar ve mobil ağlar’ı seçin >> Mobil veri kullanımı >> Arka plan verilerini kısıtla

15. Akıllı Telefonunuzu Bulmak için “Android Cihaz Yöneticisi” ni kullanın

Akıllı telefonlarını kaybeden kişilerin, istedikleri gibi sorabildiği, uzaktaki komutlarınızda telefonunuzu silmeye ve kilitlemelerine yardımcı olabilecek en iyi dileklerden biridir.

Bunu yapmak için: – Cihaz ayarlarını aç >> Güvenlik ve konum >> Cihazımı bul öğesine dokunun >> Uzaktan kilitleme özelliğini etkinleştirin

16. Karmaşık Matematik Problemlerini Fotoğraf Çekerek Çözme

Photomath uygulaması tüm matematik problemleri için sihirli bir değnektir. Oyun mağazasından alın, çalıştırın, resme tıklayın ve sadece saniyeler içinde aldığın detaylı bir çözümünüz olacaktır.

17. Sesli Kayıtları Kaydetmek için Google Voice veya Skype kullanın

Google voice ve Skype, akıllı telefonunuzun rahatlığında neredeyse tüm dünyaya ücretsiz aramalar sunar. Bu uygulamalar, güvenilirlik ile birlikte ultra ses netliği ile ücretsiz arama için izin verir. Bu son derece başarılı uygulamaların kullanımıyla, ağır faturalardan kurtulabilirsiniz.

18. Android’de Geliştirici Modunu Etkinleştirin

Google, özelliklerinin birçoğunu geliştirici modunda, sadece 11 butonun tıklanmasıyla açabileceğiniz bir şekilde paketler.

Ayarlar’a gidin >> Telefon Hakkında >> “Yapı numarası” nı arayın >> 7 kez dokunun ve geliştirme modunun kilidi açılmış olur. Yeni keşifler her zaman eğlencelidir.

19. Taşınabilir power bank

Seyahat gezilerinizi ve akıllı telefonunuzun kapanmasını keşfetmek, bir kabustur. İhtiyacı olan bataryayı yenilemeye yardımcı olmak için bir power bank alın. İhtiyaçlarınıza uygun çeşitli özellikler, boyutlar ve renklerde bulunurlar. 10,000 mAh olan neredeyse herkes için iyi iş görür.

20. Akıllı telefonunuz için bakım

Akıllı telefonlar için bakım gerektirir.

 – % 15 altındayken şarj etmekten kaçının ve daha uzun bir pil ömrü için % 95’den sonra çıkarın.

 – Verimli çalışma ve tüm ayarları yeniden düzenlemek için Akıllı Telefonunuzu haftada 3-4 kez yeniden başlatın. Aynı zamanda pürüzsüz çalışmayı garantilemek için pil yapılandırmasını da düzenler.

21. Favori Uygulamalarınızın Premium Versiyonu

Pahalı olabilir ama zararsızdır. Ücretsiz uygulamalar cazip görünebilir, ancak bunlar büyük veri ve pil süzgeçleri gibidir. Geliştiriciler, ücretsiz uygulamalarını ücretli olanlarla eşleştirebileceğini iddia edebilirler, ama bu ne kadar güven vericidir. Aynı zamanda çoğu bedava uygulamalar, üretkenlik sebebi ile birlikte çok daha az özellikten yararlanabiliyor.

22. Akıllı telefonunuzu TV Denetleyici olarak kullanın

Neredeyse tüm kaliteli akıllı telefonlar bugünlerde VCR, TV ve DVD kontrolü ile dolu geliyor. Telefonuzu uzaktan kumanda olarak kullanmak hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Bunu yapmak için: – Telefonunuzda Bluetooth’u açın >> “Android TV Uzaktan Kumandasını Açın. Kontrol” (yoksa oyun mağazasından alabilirsiniz) >> bir Wi-Fi hata mesajı göreceksiniz, birkaç saniye bekleyin >> Artık TV’nizi listelediğinizde göreceksiniz. Ardından Eşleştir’e basın.

23. Şarj ederken akıllı telefon kullanmayın

Pilinizin ömrünün çabuk bitmemesi için bunu yapın. Bir çok pil bozukluğunu halledebilir. Bunun nedeni, şarj cihazının sabit bir akım sağlaması ve pilin şarj olmasının yanı sıra kullanımı telafi etmesidir. Bu, ısınmasına ve uzun vadede verimliliğini ve ömrünü düşürmesine neden olur.

24. Losyon Şişelerinden Şarj Aleti Tutucu ve Stand

 24. Losyon Şişelerinden Şarj Aleti Tutucu ve Stand

Bu, yapabileceğiniz en kolay yaratıcı ve üretken şeylerden biridir. Sadece daha büyük ml’lik losyon şişelerinin üstünü kesmek ve akıllı telefonlarınızı yapıştırmak maliyet etkin ve eğlencelidir.

25. Bilgileri kaybetmemek için Verileri Yedekle

Kişisel ve profesyonel yaşam verilerinin neredeyse tamamı akıllı telefonlarımızda saklanır. Bir gün kaybetmek günlük iş yaşamımız için bir sarsıntı oluşturabilir. Yedekleme geldiğinde, verilerinizi güvenilir bulut depoları üzerinde saklamak yalnızca riski azaltmakla kalmaz, aynı zamanda dünyanın her yerinden erişmenize de yardımcı olur.

Bunu etkinleştirmek için – Ayarlar, Kişisel, Yedekle ve sıfırla seçeneğine gidin ve Verileri yedekle ve Otomatik geri yükle seçeneğini seçin. Ayrıca, Kişisel hesap ve senkronizasyon’a gidin ve göz atma hesabınızı seçin.