ESL, Facebook ile Ortaklık Anlaşmasını Genişletiyor

ESL, Facebook ile Ortaklık Anlaşmasını Genişletiyor

Basın açıklamasına göre Facebook, 19 Aralık 2019’a kadar ESL yarışmalarını İngilizce’de 60FPS’de 1080p’de yayınlayacak. Ayrıca ESL Pro League’i İngilizce ve Portekizce olarak yayınlayacaklar. Anlaşmada ayrıca “video kalitesi ve kararlılık iyileştirmelerindeki yeni güncellemelerin yanı sıra ESL olaylarını keşfetmenin kolay yolları” da belirtiliyor.

ESL’nin Eş CEO’su Ralf Reichert, ortaklık hakkında şunları söyledi: “ESL, dünya çapındaki bir espor hayranları topluluğunu bir araya getiriyor ve hem çevrimiçi hem de büyük çaplı etkinlikler aracılığıyla dünya çapındaki izleyicilere şaşırtıcı espor deneyimleri sunmayı hedefliyor. ESL, hayranların çevrimiçi olarak en hızlı şekilde dolaşan kitlelerine içerik getirmeye devam etmek için Facebook Gaming’e geri dönüşü de içeren amiral gemisi devrelerimizi çevrimiçi olarak deneyimleyebilecekleri birçok kaynak sağlayacak. ”

ESL, Facebook ile olan ortaklığından dolayı son yıllarda taraftarların kızgınlığını ortaya çıkarmıştı. Pek çok izleyici, Facebook’un video istemcisinin istikrarsız sohbet desteğiyle birlikte akış kalitesinden şikayetçi oldu. Bu hamle büyük olasılıkla, ESL olaylarının Reddit’teki ESLJohannes tarafından onaylandığı gibi hem Twitch’e hem de Youtube’a iade edilmesi anlamına geliyor.