H1Z1: Battle Royale Açık Beta Artık PS4 için Çıktı

H1Z1: Battle Royale Açık Beta Artık PS4 için Çıktı

H1Z1: Battle Royale PS4

H1Z1: Battle Royale PS4

Başlangıçta PC’de bir zombi hayatta kalma oyunu olarak başlayan H1Z1, yeni bir H1Z1 monitörü olan Battle Royale ile Sony’nin açık beta formundaki konsoluna geldi. Tahmin ettiğiniz gibi, 100 oyuncunun sürekli olarak daralmakta olan bir arenada havaya uçurulduğu, yağma veya donanım için çıldırılan ve son bir insanın hayatta kalmak için umutsuz bir şekilde savaştığı bir online nişancı oyunu.

H1Z1, PC’de oldukça popüler bir Battle Royale oyunu olarak kendini kanıtladı ve PS4’ün ilk oyuncu sayımları, konsolda da uzun bir ömrü olduğunu gösteriyor.

Açık beta, herkesin indirmesi ve keyfini sürmesi için tamamen ücretsizdir ve sunucu sorunları, birçoğu güne giriş yapabilmeyi engellerken, geliştirici Daybreak Games şimdiye kadar her şeyi başarılı bir şekilde dengelemiş gibi görünüyor.

Ve bir kez kendinizi bir oyunda bulursanız, kısa bir süre sonra H1Z1: Battle Royale‘ın PUBG için bir sonraki en iyi şey olduğunu ve bu rekor kıranın PUBG PS4 sürümü ile Xbox One lansmanını takip etmesine neden olduğunu anlayacaksınız.

Maçlar, PS4 oyuncularının Fortnite Battle Royale ile 15 dakikadan fazla süren, aerodinamik kontrolleri, silahı kullanma ve idare etmeyi kolaylaştıran bir “tut ve git ekipman sistemi” ile övgüye değer olanlardan çok daha zayıftır. Bu karmaşıklık eksikliği PlayerUnknown’s Battlegrounds gibi bir şeyden çok daha erişilebilir olmasını sağlıyor, ancak Fortnite‘den daha az anlamsız bir şey isteyenler için hala gerçekçi bir gerçeklik anlayışı var.

İçinde dolaşılabilen araçlar da var ve Daybreak, PC’deki Battle Royale‘in bir araç versiyonu olan Auto Royale modunun, gelecekte PS4’e de geleceğini belirtti. Şimdilik oyuncular üç farklı modda oynayabilir; Solos, Duos ve Squads, hepsi eşit derecede eğlencelidir, her şey açık beta için şaşırtıcı derecede iyi çalışır.

Bir PS Plus üyesi olmasanız bile H1Z1: Battle Royale oynayabilirsiniz, ancak Sony’nin çevrimiçi hizmetine abone olan kişiler, ücretsiz olarak “iki özel Nemesis Crate ürününü; taktik vücut zırhı ve kaşif sırt çantası” alacaktır.