Mavi Balina Oyunu

Mavi Balina Oyunu

Mavi Balina Oyunu

Mavi Balina Oyunu

Blue Whale, VKontakte sosyal ağının sözde “ölüm grubu” nun isimlerinden biri olan “F57” ile 2013 yılında Rusya’da başladı. Üniversitesinden uzaklaştırılan eski bir psikoloji öğrencisi olan Philipp Budeikin, oyunu icat ettiğini iddia etti ve amacını hiçbir değeri olmayan kişileri intihara iterek toplumu “temizlemek” olduğunu belirtti.

2016 yılında Rusya’da bir gazeteci yazdığı makalede; bir çok bir birleriyle ilgisiz olan intihar vakaları ile Mavi Balina oyunu arasında bağlantı kurunca, Blue Whale (Mavi Balina) gençler arasında daha yaygın bir kullanım haline geldi. Bu da Rusya’da bir ahlaki panik dalgası yarattı. Daha sonra, Budeikin tutuklandı ve “en az 16 genç kızın intihar etmesini sağlama” suçundan dolayı suçlu bulundu ve Rusya intihar önleme yasamasına geçti. Böylelikle Mavi Balina fenomeni üzerinde dünya çapında yeni bir endişe kaynağı oldu. 

Mavi Balina, yarışmacılar (oyuncular veya katılımcılar olarak da bilinir) ile yöneticiler arasındaki ilişkiye dayanmaktadır. Yöneticiler, oyuncuların tamamlaması gereken, genelde günde bir olmak üzere, bazıları kendi kendini incitmeyi içeren bir takım görevleri içerir. Bazı görevler önceden verilebilirken diğerleri o günde yöneticiler tarafından iletilebilir, son görev intihar olur.

50 gün içinde tamamlanması gereken Mavi Balina görev listesi genelde şu şekilde; 4: 20’de uyanma, vince tırmanma, kişinin kendi eline veya koluna belirli bir cümleyi oyma, gizli görevler yapma, kol ya da bacağa bir iğne batırma, bir köprü ve çatıda ayakta durma, müzik dinleme ve yönetici tarafından meydan okuyanlara gönderilen videoları izleme.

Mavi Balina ile ilgili bildirilen vakaların olduğu ülkeler:

 – ABD
 – Arjantin
 – Brazilya
 – Bulgaristan
 – Çin
 – Hindistan
 – İspanaya
 – italya
 – Kenya
 – Pakistan
 – Rusya
 – Suudi Arabistan
 – Sırbistan
 – Şili
 – Türkiye
 – Uruguay

Tüm bunlara karşı yapılmış olan Mavi Balina oyununu indirmek isterseniz; Mavi Balina Oyunu İndir tıklayabilirsiniz.