17 Yeni EBA Oyunları

17 Yeni EBA Oyunları

17 Yeni Oyun EBA’da

17 Yeni Oyun EBA'da

EBA gün geçtikçe içeriklerini artırmaktadır. Eğitime sürekli desteğini devam ettiren EBA; tamamı kazanımlara uygun Matematik, Türkçe, Hayat Bilgisi derslerinde 12 oyun ilkokul öğrencileri için, 5 oyun da özel eğitim öğrencileri için olmak üzere toplam 17 yeni oyun yaynıladı.

İlkokul Öğrencileri İçin Hazırlanan Oyunlar
Tamamı ilgili ders kazanımlarına uygun öğretmenin sınıftaki konumu dikkate alınarak, teknoloji kullanımının araç olduğu bilinerek; Türkçe, Hayat Bilgisi, Matematik derslerine uygun ilkokul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin kullanabileceği oyunlar hazırlanmıştır. Bu ilkokul öğrencileri için hazırlanan EBA oyunlarına aşağıdaki linklerden ulaşıp hemen oynayabilirsiniz.

 – Büyükten Küçüğe Oyunu Oyna
 – Çift Sayılar Oyunu Oyna
 – Doğal Sayılar Oyunu Oyna
 – Eş Anlamlı Sözcükler Oyunu Oyna
 – Hangisi Doğru Oyunu Oyna
 – Küçükten Büyüğe Oyunu Oyna
 – Okul Heyecanım Oyunu Oyna
 – Ritmik Saymalar Oyunu Oyna
 – Romen Rakamları Oyunu Oyna
 – Tek Sayılar Oyunu Oyna
 – Toplama Çıkarma Oyunu Oyna
 – Zıt Anlamlı Sözcükler Oyunu Oyna

Özel Eğitim Öğrencileri İçin Hazırlanan Oyunlar
Öğrenme zihinsel yeteneklere bağlı bir süreç olsa da bu yeteneklere paralel olarak kazanılan hatırlatma ve dikkat yetenekleri de öğrenmede büyük rol oynar. Bu kazanımların çok fazla materyalle çeşitlendirilip pekiştirilmesi gereklidir. Bu bağlamda özel eğitime yönelik oyunların yapılması öğrenci ve öğretmenlere büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu özel eğitim öğrencileri için hazırlanan EBA oyunlarına aşağıdaki linklerden ulaşıp hemen oynayabilirsiniz.

Bu oyunlara ek olarak; trafik ve ilkyardım derslerinin kazanımları için trafikteki taşıtların çeşidi görsel olrak öğrenip pekiştirmek amacıyla Trafik oyunu da sunulmuştur.

 – Az-Çok Oyunu Oyna
 – Benzer-Farklı Oyunu Oyna
 – Büyük-Küçük Oyunu Oyna
 – Tam-Yarım-Çeyrek Oyunu Oyna
 – Trafik Oyunu Oyna