2018’in En İyi PC Oyunları

2018’in En İyi PC Oyunları

En İyi PC Oyunları 2018

En İyi PC Oyunları 2018

2018 yılı biraz ilginç bir yıl oldu. Listemiz genellikle indie oyunlarından oluştu. Sadece bir tane büyük bütçeli oyun var. Bunun nedeni Far Cry 5‘ten Fallout 76‘ya kadar bir çok oyunun büyük sıkıntılarla karşılaşmış olmalarıydı. Ama neyse ki 2018 yılında indie geliştiriciler ortaya çıktı ve bizlere çok güzel oyunlar sundular.

Bu yüzden yaratıcı ve duygusal açıdan zengin deneyimler ortaya koyan bu oyunlara hakettikleri övgüyü verelim. İşte 2018 en iyi pc oyunları listesi.

1. Celeste

Celeste sadece fantastik bir hassas platformer olsaydı, bu muhtemelen en iyi listemize eklemek için yeterli olacaktı ve bu gerçekten harika. Celeste, belki de Super Meat Boy’dan beri en iyi platformer oyunudur. Bunu hissedebilmek için sadece oyunu alın ve oynayın.

2. Mutant Year Zero: Road to Eden

XCOM’un oyuncuyu her zaman sert bir şekilde sistemine kilitlediği durumlar dışında, Mutant Year Zero, haritalarını gerçek zamanlı olarak dolaşmanıza ve sonra komutla sıra tabanlı taktiksel savaşa girmenize izin verir. Oyunun en çok etkileyen parçaları ise karakterleri ve dünyasıdır. Bir masa üstü RPG’ye dayanarak, Mutant Year Zero, bugünlerde kıyamet sonrası ortamlarda nadiren beklediğiniz şekilde büyüleyici ve benzersizdir.

3. Into the Breach

Into the Breach‘de siz insanlığın son umudusunuz. Dev böceklerin işgali, gezegenin her yerinde. Komuta edebileceğiniz makineleri kullanarak, düşmanı gelgit altına almalı ve onları tamamen silmelisiniz. Kaybederseniz süreci yeniden başlatırsınız. Oyun bağımlılık yapabilir. Sekize-sekiz bir sistemde oynanan bu oyun, düşmanın bir sonraki dönüşünü görebileceğiniz ve buna karşı koymaya çalıştığınız taktik bir oyundur.

4. Cube Escape: Paradox

Bir dizi ücretsiz tarayıcı tabanlı oyun olarak başlayan şey, her girişte daha iddialı bir hale geldi ve 2018’de Cube Escape: Paradox bizlere sunuldu. Üç bölümden oluşan bir deneyim olan Cube Escape: Paradox, serinin bilinen aynı tür ürkütücü oda kaçış sorunlarıyla başlıyor ve bitiyor.

5. Yoku’s Island Express

Sözde “Metroidvanias” ile dolu bir yılda, Yoku’s Island Express en eşsiz olarak öne çıkıyor. İlk başta her zaman olduğu gibi tanıdıktır. Yeni yetenekler kazandıkça daha fazla yolu açan labirent benzeri, birbirine bağlı bir dünyada dolaşıyorsunuz. Ama biraz değişik. Yoku’nun Adası’nda, kayanın etrafında sürüklenirken bok böceği Yoku olarak oynuyorsunuz. Yoku’yu sola veya sağa hareket ettirebilirsiniz, ancak atlayamazsınız. Bunun yerine, toprağa gömülü veya platformların uçlarına bağlı langırt yüzgeçlerini kullanırsınız.

6. Subnautica

Subnautica, bilinmeyenin cazibesini anlıyor gibi. Rehber eşliğinde deneyim ile sandbox arasında, hikaye ile hayatta kalma arasında doğru bir şekilde denge kuran az sayıdaki oyundan biridir. Oyun ilk başlarda sadece çılgınca hayatta kalma olarak başlar. Dünyayı çevreleyen bir okyanusa benzeyen yabancı bir gezegene çarpıyorsunuz. Herhangi bir hayatta kalma oyunu gibi, ilk iş sıranız yaşamak için yeterince yiyecek ve su toplamaktır. Daha uzağa geziniyorsunuz, üssünüzden uzaklaşıyorsunuz ya da dalgaların altında biraz daha derine dalıyorsunuz ve sonra hepsi tekrar yabancı görünmeye başlıyor.

7. Hitman 2

Bu yineleme oyunu, Hitman 2‘nin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Daha önceki yineleme, Blood Money sandbox eğlencesini daha dostça, daha rehber eşliğinde bir deneyim ile harmanlamak için ustaca bir yoldan geldi. Hitman 2, tüm serinin en karmaşık ve iddialı seviyelerinden bazılarını yaparken bu fikirleri takip etmeye devam ediyor. Her seferinde farklı işler çekerek ve nereye gidebileceklerini görerek her biri, oynamak ve yeniden oynatmak için cazip hale getirdiğiniz karmaşık bir bulmaca kutusudur.

8. Thronebreaker: The Witcher Tales

Thronebreaker: The Witcher, CD Projekt’in bilinen RPG’lerinin türünü tanımlayandan daha kapsamlıdır. Bir spin-off’un spin-off’u olan Thronebreaker, esas olarak The Witcher 3’ün kart oyunu yan etkinliği olan Gwent’in etrafına bir hikayedir. Ne hikaye ama. Oyuncuyu Lyria Kraliçesi Maeve olarak görevlendiren Thronebreaker, bize The Witcher’ın dünyasına bir pencere açar.

9. Dusk

Dusk 90’ların yeniden canlandırıcı nişancısı: Speed’in zorba izlenimi gibidir. Quake, Doom veya Hexen’den ilham alarak hareket eder. Dusk, bir düşman tarikatçısını daire içine sokarken bir av tüfeğinin hızlı bir şekilde yeniden doldurulmasıyla ilgilidir. Ama Dusk, 90’ların normlarına uyması halinde daha az köleleştiği yerlerdeki değişiklikler için de dikkat çekicidir. Dusk, eski “Renkli Anahtar Kart” seviyesindeki seviye tasarımına uyuyor ve her seviye için kırmızı, sarı ve mavi tuşları bulmanızı istiyor.

10. Return of the Obra Dinn

Return of the Obra Dinn‘de bazı şeyleri bulmak sizin işiniz. 1800’lerde bir sigorta düzenleyici rolünü üstlenerek, Obra Dinn’in mürettebatının ve yolcularının kaderlerini ortaya çıkarmak size düşüyor. Neyse ki envanterinizde dikkat çekici bir araç var, bulabileceğiniz herhangi bir cesedin son anlarını yeniden yaşamanızı sağlayan sihirli bir pusula. Zaman, kullanıldığında donar, etrafta gezinebileceğiniz bir durgunluktur ve genellikle bununla birlikte birkaç diyalog parçacığı bulunur. Bu parça sohbetler ve bağlam ipuçlarıyla, mürettebatın her üyesi için üç bilgi parçasını belirlemelisiniz: İsimleri, nasıl öldükleri ve kimin onları öldürdüğü.