2018’in En İyi Ücretsiz Oyunları

2018’in En İyi Ücretsiz Oyunları

En İyi Ücretsiz Oyunlar 2018

En İyi Ücretsiz Oyunlar 2018

Her yıl, sadece Steam, itch.io ve Game Jolt‘a düşen ücretsiz oyunları takip etmek zorlaşıyor. En iyi oyunlar bile birkaç hafta sonra kaybolup gitme eğilimindedir. İşte size korku ve macera oyunlarından stratejilere, RPG’lere ve zihin eriten deneyimlere kadar 2018’in enleri. Bunlar 2018’in en iyi ücretsiz oyunlarıdır.

1. Deltarune by Toby Fox

1. Deltarune by Toby Fox

Deltarune, 2018’in en iyi sürpriziydi. Geliştirilmiş oyun mekaniği ve bir sürü sevimli yeni karakter içeren Undertale’in bir devamı gibi. Dünyaya Lancer’ı katıyor. Bir RPG’yi şereflendiren şimdiye kadarki en hayranlık uyandıran kötü adam. Öncülünde olduğu gibi, Deltarune’nin en iyi özelliği, özellikle sıkıştırılmış uzunluğu için daha az etkilemeyen bir hikayenin duygusal bir rollercoasterında, özellikle sizi güldürecek ve kalbinizi kıracak karakterleridir.

Deltarune İndir

2. Aye Fair Lady by The Stairfall Institute

2. Aye Fair Lady by The Stairfall Institute

Bu yılki Adventure Jam’in en önemli anlarından biri olan Aye Fair Lady müzikal bir nokta ve konuşmadan ziyade her diyaloğun söylendiği yeri ve kalın Yorkshire aksanıyla oynadığı garip toplar ve robotlar tarafından tıklandığını gösteriyor. Eğer geliştiricinin Yorkshire Gubbins’ini oynadıysanız, bu aksanları ve bazı karakterleri tanıyacaksınız. Ama bu spin-off’un çılgın komplolarının bu epizodik serilerle hiçbir ilgisi yok, bu yüzden burası yeni gelenlerin girmesi için harika bir yer.

Aye Fair Lady İndir

3. Forests are for Trees by Ian MacLarty

3. Forests are for Trees by Ian MacLarty

Ticari oyun geliştirme ile gelen baskı ve beklentilerden uzak ücretsiz oyunlar, yeni fikirleri keşfetmek, formu denemek için mükemmel bir ortamtır. Yaratıcı Ian MacLarty bu denemenin çoğunun arkasında ve bu yılki en zorlayıcı deneyimi sonsuz bir ormanda yaşanıyor. Forests are for Trees, 1986 dolaylarında yıllık olarak bir Smash Hits’i hatırlatan bir renk şemasıyla size dolaşmak için bir orman sunar. Sadece ne olduğunu  tam olarak bir ağaca yaklaştığınızda anladığınız: her biri paralel bir boyuta bir portal, başka bir ormana açılan bir penceredir.

Forests are for Trees İndir

4. Mindustry by Anuke

4. Mindustry by Anuke

Mindustry, temel binaya normdan çok daha büyük bir odak noktası olan bir kule savunma oyunudur. Taret yerleştirmediğinizde veya doğrudan düşmanlara ateş eden görüş etrafında dolanmıyorsanız, konveyör bantları bağlar, matkaplar ve pompalar oluşturur ve evinizi daha büyük ve daha kötü tehditlerden korumak için genellikle doğal ortamı kullanırsınız. Bir seviye editörü, LAN ve çevrimiçi çok oyunculu dahil olmak üzere çok şey var.

Mindustry İndir

5. September 1999 by 98demake

5. September 1999 by 98demake

BioShock ve Dark Souls gibi günümüz oyunlarını yeniden yaratan mockup ‘demake’ videoları için yaratıcısı 98demake’i tanıyor olabilirsiniz. Ama erken PlayStation oyunlarının tarzında. Aynısını September 1999‘da başlayan VHS filmlerinde de yaptı. Tam beş dakika 30 saniye süren birinci şahıs korku. Kısa olmasına rağmen büyük bir izlenim bırakmayı başarır. Bu, 3D modellerin kalitesi veya otantik VHS filtresinden veya her ikisinden de kaynaklanıyor olsun, bu, oyundaki korkunç sesleri ve rahatsız edici manzarayı daha rahatsız edici hale getiren gerçek video kaset çekimlerine benziyor.

September 1999 İndir

6. The Doll Shop by Atelier Sento

6. The Doll Shop by Atelier Sento

Japonya’da çeşitli ürkütücü macera oyunları yaratan yetenekli Atelier Sento’dan bir başka mükemmel ücretsiz oyun. The Doll Shop, sizi trajediden harap olmuş bir kırsal köye götürüyor ve hala sonsuz karla kaplı. İzole bir bebek yapıcıyı, bir çocukluk arkadaşı ve kayıp bir kızı içeren ürkütücü bir korku hikayesine ev sahipliği yapan, güzelce çizilmiş bir ortamdır.

The Doll Shop İndir

7. Polybot-7 by Josh “Kyzrati” Ge

7. Polybot-7 by Josh

Eğer haydut tarzı oyunlarla ilgileniyorsanız, hiç şüphesiz Cogmind’in farkında olacaksınız. Modern, fare tabanlı bir arayüze ve etrafındaki en atmosferik ses tasarımına sahip şaşırtıcı derecede muhteşem geleneksel bir roguelike. Yaratıcısı Kyratzi’den Polybot-7, Cogmind’i temel olarak savaşa odaklanan basit bir zindan kaynağına kadar hazırlıyor.

Polybot-7 İndir

8. Cyberpet Graveyard by Nathalie Lawhead

8. Cyberpet Graveyard by Nathalie Lawhead

Oyunların genellikle çalıştırılabilir bir dosyaya tıkladıktan hemen sonra başladığını düşünüyoruz. Ancak, klasörde veya klasörlerde, onu çevreleyen çok az miktarda kullanılan alan var. Nathalie Lawhead’in, iç içe geçmiş birçok Cyberpet Graveyard klasörünü, her birinin oyunun parçalanmış öyküsünü bir araya getirme konusunda hayati bir ipucu ile tıka basa doldurmasıyla tam anlamıyla faydalanan bir alan. Burada tek bir çalıştırılabilir dosya yoktur. Bu ek metin ve resim dosyalarına ek olarak, her biri ekranınıza karikatürümsü bir siber sanallık kazandıracak bir sürü .exe dosyası vardır.

Cyberpet Graveyard İndir

9. The Librarian by Octavi Navarro

9. The Librarian by Octavi Navarro

Octavi Navarro şu anda en iyi piksel sanatlarından bazılarını yapıyor ve yakın zamanda kendi 2D macera oyunlarını vermeye başladı. The Librarian onun en iyisi. Çoğunlukla büyülü bir kütüphanede kurgulanmış idareli bir nokta ve tıklama. Siz iş yerinizde ürkütücü olayları keşfetmek için bir gece uyanmak üzere oyunun kütüphanecisisiniz. Devam eden şeyler, hafif bir bulmaca çözme ve sürpriz bir mücadele gerektirir.

The Librarian İndir

10. Muscle World by fotocopiadora

10. Muscle World by fotocopiadora

From Software’in King Field serisinden esinlenerek, Muscle World, 2018’de piyasaya sürülen en garip oyun olabilir. Ufacık bir pantolon giyen kel bir vücut geliştirmeci olarak oynadığınızda, en üst düzey şampiyon olmak için fethetmeniz gereken korkutucu bir yeraltı dünyasına girersiniz. Bir komedi oyununa benzese de, bir şekilde değildir. Ortamdaki bir ses manzarasına ve From Software’in oyunlarının çoğunu hatırlatan genel karamsar bir atmosfere sahiptir.

Muscle World İndir

11. 10 Mississippi by Karina Popp

11. 10 Mississippi by Karina Popp

Bu olağanüstü stop-motion oyununda başka birinin hayatında bir gün yaşayın. Alarmı durdur, dişlerini fırçala, metroya bin, işten çık, çay için bir şeyler yap, yatağa gir ve kitap oku. Her kısa sahne birinci şahıs bakış açısıyla, küçük bir pencerede, kadının hareketlerini kontrol etmenizi sağlayan farklı düğme girişleriyle gerçekleşir. Bacaklarınızı tıraş etmek için ok tuşlarını veya gömleğinizi düğmelemek için klavyenin orta kısımlarını kullanın. 10 Mississippi bu günlük rutinin kötü olduğunu söylemez.

10 Mississippi İndir

12. Cashbags by Sand Gardeners

12. Cashbags by Sand Gardeners

Masaüstü makalelerden evrim çizgisini takip ederek, Cashbags, otel resepsiyon masasının arkasına sıkıca yapışır. Ancak bazı acımasız, distopik durumda bir otel değildir. Ancak gerçeküstü bir dünyada, biraz Gregory Horror Show’u ve daha yakın bir zamanda Rusty Lake’i hatırlatan bir dünyadır. Temel düzeyde, bu, dönen e-postalara cevap verirken ve mevcut misafirlerden telefonla arama yaparken sürekli yeni gelenler akışıyla uğraşmaya çalıştığınız için, dönen plakalı bir oyundur.

Cashbags İndir