2019 Yılında Hakkında En Çok Haber Yapılan Oyunlar Belli Oldu

2019 Yılında Hakkında En Çok Haber Yapılan Oyunlar Belli Oldu

1-Fortnite

1-Fortnite

 Battle Royale denilince akla gelen ilk oyunlardan birisi olan Fortnite bu yıl adına en çok haberi yapılan oyunlarda başı çeken isim oldu. Oyun için  tam 97,732 makale ve haber yazıldı. 

2-Death Stranding

2-Death Stranding

  Bu yıl en çok haberi yapılan oyunlar arasında kuşkusuz Death Stranding görebiliriz. Havada uçuşan teoriler, çıkan iddialı iddiasız görüntülerin ardından uzun süren keyifli tartışmalara neden olan oyun adına 46,743 makale ve haber yazılarak listede 2.sırada yerini aldı.

3-Apex Legends

3-Apex Legends

  Piyasaya çıktıktan kısa bir sürede milyonlarca oyuncuyu bünyesine çekmeyi başaran  Apex Legends, adına en çok haber ve makale yazılan oyunlardan biri oldu. Ücretsiz olarak oynanabilen bir Battle Royale oyunu olan Apex Legends’ın halihazırda 50 milyonu aşkın oyuncusu bulunuyor. Hatta öyle ki, yakın gelecekte Apex Legends’in Fortnite ve PUBG’yi geride bırakma ihtimali konuşuluyor. Oyun adına tam 42,474 makale ve haber yazıldı.

4-Call of Duty: Modern Warfare

4-Call of Duty: Modern Warfare

  Call of Duty serisinin son oyunu olan Modern Warfare, son yıllardaki en başarılı oyunlarından birisi oldu. Çıkışından bu güne sadece 50 gün geçmesine rağmen ciddi bir oynanma rakamına ulaştı. Bunun yanı sırada daha çıkalı fazla olmasa da 2019 yılında adına en çok haber ve makale yazılan oyunlardan birisi oldu. Call of Duty serisinin Modern Warfare oyunu hakkında 41,881 makale ve haber yazılarak listede 4. sırada yerini aldı.

5-Borderlands 3

5-Borderlands 3

  Geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan Borderlands 3, adını çokça duyuran oyunlardan bir olmayı başardı. Hem serinin hayranlarını hem de geliştirici ekibi fazlasıyla mutlu etmişe benziyor. Oyunun bir önceki serisi olan Borderlands 2’den neredeyse %50 daha fazla başarılı olduğu söyleniyor. Bu başarının ardından oyun sitelerine de fazlasıyla haber olan oyun adına tam 41,861 makale ve haber paylaşıldı.

6-Cyberpunk 2077

6-Cyberpunk 2077

  Kuşkusuz 2020’nin en çok beklenen oyunlarının başında gelen Cyberpunk 2077, 2019 yılında isminden en çok söz edilen oyunlardan birisi haline geldi. Önümüzdeki yıl çıktığı zaman muhtemelen 2020’nin en büyük oyunlarından birisi olacak. Çıkış için Nisan ayını seçen CD Projekt RED, oyunun daha çıkmadan bu kadar çok ilgi görmesine karşın oyun hakkında çoğu bilgiyi paylaşmak istemiyor. 2019 yılında adını en çok duyduğumuz  Cyberpunk 2077 hakkında tam 39,105 makale yazılarak listede yerini aldı.

7-Destiny 2

7-Destiny 2

  Milyonlarca oyuncu tarafından oynanmaya devam eden Destiny 2, oyun sitelerine de bu yıl en çok haber olan oyunlardan birisi oldu. Oyun hakkında toplam 37,483 makale ve haber yazıldı.

8-Pokemon Sword and Shield

8-Pokemon Sword and Shield

  Nintendo ve The Pokemon Company, Pokemon Sword ve Pokemon Shield adında iki yeni Pokemon oyununun yakın bir zamanda geleceğini oyun severler ile paylaşmıştı. Oyun daha çıkmadan adına birçok haber ve makale yazılan oyunlar arasında yerini almayı başardı. Oyun 2019’un son çeyreğinde çıkmış olsa da ciddi bir oynanma süresi elde etti ve ismini oyun sitelerinde haber olarak duyurdu. okemon Sword ve Pokemon Shield hakkında 36,994 makale ve haber yazılarak listede 8. sırada yerini aldı.

9-Overwatch

9-Overwatch

  Günümüzde adını sık sık duyduğumuz yapımlardan biri olan Overwatch, çıktığı günden bu  yana birçok oyun sever için çoklu oyuncu modu tecrübesi ile eğlenceli anlar sundu. Oyun haber sitelerinde 2019 yılının en çok konuşulan oyunlarından birisi oldu. Oyun hakkında  36,299 makale ve haber paylaşılarak listede adını geçen oyunlardan birisi oldu. 

10-Mortal Kombat 11

10-Mortal Kombat 11

  Bu yılın en çok beklenen ve dikkat çeken oyunlarından birisi olan Mortal Kombat serisinin 11. oyunu satışlarıyla da geliştirici ekibin yüzünü güldürmeyi başarmış durumda. PC platformları ve Switch dahil tüm konsol platformlar için çıkan oyun çok sevildi. 2019 yılında hakkında en çok haber yapılan oyunlardan birisi olmayı başardı. Toplam 35,301  haber ve makale paylaşılarak listede yerini aldı.

11-The Division 2

11-The Division 2

  2019 yılının en iyi açık dünya mekaniğine sahip oyunlarından bir tanesi olan The Division 2 konsol platformlarıyla birlikte PC platformuna da adımını attı. Çıktığından bu yana çokça adı duyulan oyun haline gelen The Division 2, 2019 yılında hakkında en çok haber yapılan oyunlardan da birisi oldu. Oyun hakkında toplam 32, 997 makale ve haber yazılarak listede 11. sırada yer aldı.

12-Red Dead Redemption 2

12-Red Dead Redemption 2

  Rockstar’ın serilerinden biri olan Red Dead Redemption, geçtiğimiz yıl  PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasaya çıkmıştı. Grafikleriyle oyuncuları büyüleyen oyun için serinin en iyi oyunu olduğunu söyleyebiliriz. geçen sene çıkmasına rağmen 2019 yılında da ismini çokça duyuran oyunlardan birisi olmayı başardı ve 2019 yılında hakkında en çok haber ve makale yazılan oyunlardan birisi oldu. Toplamda hakkında 31, 782 makale yazılarak listede yerini aldı.

13-Pokemon Go

13-Pokemon Go

  Niantic tarafından geliştirilen Pokémon Go’nun piyasaya çıkışının üzerinden 3 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen oyun sitelerine hala daha haber olmaya devam ediyor. 2019 yılında da hakkında en çok haber yazılan oyunlardan birisi olmayı başarmış durumda.  Artırılmış gerçekliğin kullanıldığı oyunların ilk örneklerinden birisi olan Pokémon Go hakkında toplam 29,781 makale ve haber yazılarak listede 13. sırada yerini alıyor.

14-Gears 5

14-Gears 5

  Microsoft’un en önemli IP’lerinden biri olan Gears 5 hakkında 2019 yılında en çok haber yazılan oyunlardan birisi oldu. Gears 5 adına toplam 28,618 makale ve haber yazılarak listede yerini aldı.

15-Minecraft

15-Minecraft

  Hiç şüphesiz oyun dünyasını kasıp kavuran oyunlardan birisi haline gelen Minecraft oyunu, her ne kadar basit bir oyun olsa da, şaşılacak derecede büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olmayı başarmış durumda. Oyun hakkında birçok haber ve makale yazılarak 2019 yılında adını en çok duyuran oyunlardan biri olmayı başarmış durumda. Minecraft hakkında toplam 28,274 makale yazılarak listenin sonunda yer aldı.