2019’da Final Fantasy 7, 9, 10 ve 12 Nintendo Switch ve Xbox One’da Olacak

2019’da Final Fantasy 7, 9, 10 ve 12 Nintendo Switch ve Xbox One’da Olacak

Final Fantasy Oyunları Nintendo Switch ve Xbox One

Final Fantasy Oyunları Nintendo Switch ve Xbox One

Son Nintendo Direct sırasında Square-Enix, Final Fantasy VII, IX, X ve X-2 remaster ve Final Fantasy XII: The Zodiac’ı Nintendo Switch için yayınlamayı planladığını duyurdu. 2019’da çıkacak olan uzun süreli serinin en ikonik girişleri, Nintendo platformlarında gerçekleştirilecek ve hayranlara uzun soluklu serileri yeni bir şekilde oynama fırsatı sunacak.

Seri Nintendo platformlarına ayak uydurabilse de, PS4, PC ve Xbox One dahil olmak üzere Nintendo olmayan platformlarda kalan tüm ana girişler ile sonunda PlayStation 1’e geçti. Nintendo platformlarındaki çekirdek bir Final Fantasy oyununun son büyük versiyonu Super Nintendo’da Final Fantasy VI oldu. Günümüzün Switch’inde duyurulması, serinin bir zamanlar Nintendo platformunda sahip olduğu en büyük odağı göstermesi açısından dikkat çekicidir.

Diğer konsolların ve Steam’in her bir oyununun en yeni portu olmaları ve ayrıca Xbox One’da da yayınlanmaları gerçeği dışında, başka bir şey bilinmemektedir. 2017’nin yıldızı olarak porta piyasaya çıkan Final Fantasy XII: The Zodiac Age özellikle dikkat çekicidir.