2019’un En Çok Beklenen Oyunları

2019’un En Çok Beklenen Oyunları

2019 En Çok Beklenen Oyunlar

2019 En Çok Beklenen Oyunlar

2018 yılı bitmek üzere. Yine pek çok oyun sahnedeki yerlerini aldı. Ama bu yıl çoz az oyun beklenenleri karşıladı gibi. Red Dead Redemption 2, Smash Bros. Ultimate, God of War ve Spider-Man gibi oyunları sayabiliriz. İlginç olan şey ise bu oyunların PC oyunu olmaması. Bu yıl konsol oyunlarının yılı olmuşa benziyor.

Geliştiricilerin genellikle PS4 ve Xbox One’a odaklandıklarını görüyoruz. 2019 yılı da bu şekilde olabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, gelecek yıl için sabırsızlandığımız oyuları derledik. İşte 2019’da en çok beklenen oyunlar listesi.

1. Animal Crossing

Platform: Switch
Çıkış Tarihi: 2019

Nintendo, Super Mario Odyssey’den The Legend of Zelda: Breath of the Wild’a, Pokemon: Let’s Go’dan Super Smash Bros. Ultimate’de kadar yavaş ama kesin bir şekilde  en önemli oyunlarını Switch’e getirdi. Ancak, konsolun açıklanmasından bu yana hayranların sabırsızlık duyduğu bir seri var; Animal Crossing. 2019’da nihayet gelecek. Bu, 2012’de 3DS’deki New Leaf’den bu yana ilk ana Animal Crossing oyunu olacak.

2. Anthem

Platform: PS4, Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2019

Anthem yılın en çok beklenen oyunlarından biri olarak bu listede olma şansını hak edecek kadar iddialı. Bu inatçı online üçüncü şahıs nişancı, Destiny 2’den zirveyi çok iyi alabildi. Birçok kişi Şubat ayında başlayacak beta etkinliklerden birinde oynamak için sabırsızlanıyor.

3. Crackdown 3

Platform: Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 15 Şubat 2019

Orijinal Crackdown’da biraz zaman geçirenler oyunun devamı büyük heyecanla bekliyorlar zaten. Yalnız oyun beklenenden fazla gecikmiş durumda. Bazıları için bekleti biraz düşük olsa da orjinal oyundanki sihirin bir kısmını bile yakalayıp sistemleri ve grafikleri mevcut nesle uyacak şekilde yükseltilirse herkes memnun olacaktır.

4. Crash Team Racing Nitro-Fueled

Platform: PS4, Xbox One, Switch
Çıkış Tarihi: 21 Haziran 2019

Her yıl remake, remasters veya yeniden sürümler çıkıyor. Ancak Crash Team Racing birçok kişinin çocukluğunun büyük bir parçasıydı ve bu remaster çıktığı gibi alınmayı hak ediyor.

5. Devil May Cry 5

Platform: PS4, Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 8 Mart 2019

Seri gelecek Mart’ta on bir yıl içinde ilk gerçek devamını alarak, başka bir fast-paced hack-ve-slash aksiyon oyunu olacak. Üç oynanabilir karakter, yepyeni bir oyun stili ve diğer gerçek oyuncuların bulunduğu bir kamera sistemi ile internete bağlı olanlar, kötü takımlarla savaşmalarına yardımcı olması için oyununda cameo görünümü yapabilir.

6. Far Cry: New Dawn

Platform: PS4, Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 15 Şubat 2019

Tüm sorunlarına rağmen Far Cry 5, 2018’de oynanan en eğlenceli oyunlardan biriydi. Oyunun sonu biraz saçma bitmiş olabilir. Ama New Dawn ile Ubisoft önceki oyunun tüm sonuçlarını serideki diğer oyunlarda olmadığı şekilde yapma fırsatına sahip. Far Cry’daki kıyamet sonrası kıyamet fikri herkesi heyecanlandırıyor.

7. Gears 5

Platform: Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 2019

Gears of War, çoğu kişinin pek de vakit geçirmek için tercih etmediği bir seri. Ancak Gears of War 4, çoğu kişi için Xbox One döneminin en hoş sürprizlerinden biriydi. Oynamak için iyi ve eğlenceli olmasının yanı sıra, oynayanların karakterlerine de dikkat etmelerini sağladı ve şimdi herkes tüm bunların nasıl sonuçlanacağını görmek için heyecanlı bir bekleyiş içinde.

8. Harry Potter: Wizards Unite

Platform: Mobile
Çıkış Tarihi: 2019

Pokemon Go’nun arkasındaki geliştirici yeni bir oyun duyurduğunda, bundan kimsenin haberdar olmaması mümkün değil. Aslen bu sene piyasaya sürülecek olan Harry Potter: Wizards Unite, başka bir ücretsiz oynanabilen, konum tabanlı AR oyunu, ancak geliştiricinin Pokemon oyununun sunduğu şeyden çok farklı bir deneyim olacaktır.

9. In the Valley of Gods

Platform: PC
Çıkış Tarihi: 2019

Gelecek yıl bitmeden önce hazır hale gelecek olan bu oyun ile ilgili çoğu kişinin şüpheleri var aslında. Özellikle geliştirici Campo Santo, Valve tarafından satın alındığından beri, oyunun kapsamı etrafında büyük oranda artış olduğu söylentileri yayıldı. Ama In the Valley of Gods’a bir şans verilmeli.

10. Kingdom Hearts III

Platform: PS4, Xbox One
Çıkış Tarihi: 29 Ocak 2019

On üç yıl sonra, Kingdom Hearts II’in devamı, gerçek bir çıkış tarihine sahip. Ne kadar çok hayranı var bilmek zor. Oyunun kahramanı Sora’nın Frozen, Pirates of the Caribbean, Big Hero 6, Toy Story ve Monsters Inc. gibi Disney dünyalarını keşfettiğini göreceğimiz bu RPG aksiyonu heyecanla bekleniyor.

11. Luigi’s Mansion 3

Platform: Switch
Çıkış Tarihi: 2019

Luigi’s Mansion, o kadar iyi yaşlanmadığı halde, Nintendo’nun şimdiye kadar geliştirdiği en acayip ve en ilginç birinci parti oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz on yedi yılda başka hiçbir oyun elektrikli süpürgeyle hayaletleri yakalama fırsatı vermemiştir herhalde. Bu yüzden Switch’te tam teşekküllü bir devam oyununa kimse hayır demez.

12. Ori and the Will of the Wisps

Platform: Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 2019

Ori and the Will of the Wisps en çok beklenen oyunlar listesinde olmayı kesinlikle hak eden bir oyundur. Çünkü birincisi epey iyiydi. Bu devam oyunu orjinalini yaşatabilirse Xbox One’a 2019’da yılın oyunu yarışında istediğini verebilir.

13. Pokemon RPG

13. Pokemon RPG

Platform: Switch
Çıkış Tarihi: 2019

Özellikle Pokemon Sun ve Moon ana oyunları ile Pokemon oyunları giderek tüm ihtişamı ile büyüyor. Şimdilik bu oyun hakkında çok fazla şey bilmiyoruz. Sadece bir ev konsolu için ilk tam Pokemon RPG olacak. Ama yine de hayranları için merak uyandırmaya yetiyor ve en çok beklenen oyunlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

14. Rage 2

Platform: PS4, Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 14 Mayıs 2019

Genel olarak açık dünya oyunlarında fazlalıklar varken, hala iyi bir açık dünya birinci şahıs nişancılardan oluşan tutarlı bir akış elde edemiyoruz. Rage 2’nin aranan oyun olup olmadığından emin değiliz, ama Avalanche Studios epey başarılı ve Fallout 76’dan sonra, Bethesda’nın gerçekten kazanmaya ihtiyacı var.

15. Sekiro: Shadows Die Twice

Platform: PS4, Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 22 Mart 2019

Dark Souls ve Bloodborne için en iyi bilinen stüdyo olan FromSoftware, bu oyunlarda oluşturduğu formülü Sekiro ile anlamlı bir şekilde bozma şansı yakaladı. Her ne kadar bu takım için tam bir kalkış gibi görünmese de, hızlı temposu ve RPG elementlerinin eksikliği temiz bir nefes aldırmaktadır.

16. Skull & Bones

Platform: PS4, Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 2019

Sea of Thieves’in başarısızlığı, Ubisoft’un birkaç yıl önce açıkladığı Skull & Bones üzerinde daha fazla baskı oluşturdu. Herkes bir korsan gemisi dövüş oyununun doğru yapılmasını istiyor. Ama ne olursa olsun, geliştiriciler bu işten sıyrılmak istiyor gibi görünüyor. Beklentiler Ubisoft’un başarılı olacağı yönünde.

17. Star Wars Jedi: Fallen Order

17. Star Wars Jedi: Fallen Order

Platform: PS4, Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 2019

Star Wars Jedi: Fallen Order, Revenge of the Sith’in sonunda Great Jedi Purge’den kurtulan bir Padawan’ı takip eden bir aksiyon-macera oyunudur. Şimdiye kadar bildiğimiz tek şey bu, ancak Respawn Entertainment’ın üzerinde çalıştığı gerçeği, tüm zamanların en iyi Star Wars oyunu olabileceği beklentilerini artırıyor.

18. The Division 2

Platform: PS4, Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 15 Mart 2019

The Division’ın hikayesi, sadece şu an var olan bir hikaye. Ama oyunun asıl konusu değil, oyunu çevreleyen hikaye. Başlangıçta, olması gerektiği gibi işe yaramadı ve pek çok kişi bundan sıyrıldı. Ancak çok zor bir çalışmadan sonra, ekip gerçekten The Division’ı binlerce hayranının gerçekten zevk aldığı bir şeye dönüştürmeyi başardı. The Division 2, öncülünün bittiği kadar güçlü bir şekilde başlayabilirse, harika olabilir.

19. The Outer Worlds

Platform: PS4, Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 2019

The Outer Worlds, Bethesda’nın Fallout: New Vegas gibi başka bir Fallout spin-off’unu yapmak istese, ne yapacaklarını gösteriyor. İyi haber şu ki, bu birinci şahıs RPG, Fallout serisinin herhangi bir anlatısıyla birlikte gelmedi, bu yüzden Obsidian kendi yolunu çizip kendi evrenini inşa edebilir. Ve hepsinden önemlisi, bu evrenin bir mizah anlayışı var gibi gözüküyor.

20. Wolfenstein: Youngblood

Platform: PS4, Xbox One, PC
Çıkış Tarihi: 2019

Neredeyse 20 yıl boyunca yanıp sönen, Nazi işgali altındaki Paris’e dalmak ve dizginleri BJ Blazkowicz’in ikiz kızlarına teslim etmek, kesinlikle yeni bir Wolfenstein oyununa ilgiyi artırmanın bir yoludur. The New Colossus gerçekten o kadar iyi olmayabilir, ama birkaç iyileştirme ile tekrar seriye dönülecek tek şeydir.