2019’un En İyi Android Antivirüs Uygulamaları

2019’un En İyi Android Antivirüs Uygulamaları

Android için En İyi Antivirüs Programları

Android için En İyi Antivirüs Programları

Android, dünyadaki en yaygın kullanılan işletim sistemidir ve Google’ın işletim sistemi popülerliğinden dolayı kötü amaçlı yazılımlar tarafından hedeflendiğinden, cihazınıza Android için en iyi güvenlik uygulamalarına ve virüsten koruma araçlarına sahip olmak önemlidir.

Android telefonunuzda veya tabletinizde hangi yazılımı kullanırsanız kullanın, cihazınızda yüklü bir antivirüs veya güvenlik uygulaması olması akıllıca olacaktır. Bu yazıda, 2019‘un en iyi 10 Android antivirüs aracından bahsedeceğiz. Çoğu indirmek için tamamen ücretsiz uygulamalardır.

Birçoğu otomatik tarama yapmaktan çok daha fazlasını yapar ve kötü niyetli web sayfalarının ve dosyaların ilk başta açılmasını veya indirilmesini engellemeye çalışırlar. İşte 2019’un en iyi Android antivirüs uygulamaları listesi.

1. Kaspersky Mobile Antivirus

1. Kaspersky Mobile Antivirus

Kaspersky, burada Bitdefender gibi büyük oyuncularla ün yapıyor. Güvenlik uygulamasının ücretsiz sürümü bazı etkileyici özelliklere sahip ve AV-Test’in denemelerine göre % 99,9 tespit oranıyla kötü amaçlı yazılımları toplama konusunda çok iyi.

Kaspersky Antivirus & Security, herhangi bir kötü amaçlı siteyi veya bağlantıyı tıklamaya başlamadan önce engellemeye çalışır ve bu da virüs bulaşmasını önler. Önemli bir özellik, güvenlik yönetimini basitleştiren Android Wear desteğidir.

Kaspersky’i satın almak ve indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaspersky İndir

2. Avast Mobile Security

2. Avast Mobile Security

Antivirüs devi Avast, sıradan bir tarayıcının üstünde ve ötesinde bir uygulama oluşturmak için önemli becerilerini kullandı. Ücretsiz sürümdeki ekstra özellikler arasında bir çağrı engelleyici, güvenlik duvarı ve hatta kaybolması durumunda Android cihazınızı uzaktan kilitlemenizi veya silmenizi sağlayan bir hırsızlık önleme bulunmaktadır.

Çok kullanışlı premium özellikleri arasında, belirli uygulamaları açmadan önce cihazınızın bir PIN isteyeceği “uygulama içi kilitleme” dir. Bu, kötü amaçlı yazılımın internet bankacılığı gibi uygulamaları otomatik olarak başlatmasını önler.

3. Bitdefender Antivirus Free

3. Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender, güvenlik dünyasında büyük bir isimdir ve ücretsiz antivirüs programı son derece hafiftir. Aslında, arka planda çalışmaz, bu da sistem kaynaklarını serbest bırakır ve pil ömründen tasarruf sağlar.

Ama tabii bu, güvenli olması için taramaları zamanlamanız veya manuel olarak çalıştırmanız gerektiği anlamına gelir. Bu uygulamanın bir diğer avantajı, kurulur kurulmaz çalışmaya hazır olmasıdır. Ek bir yapılandırma gerekmez.

4. AVL

4. AVL

Antiy AVL, mobil cihazların en iyi şekilde korunması için AV-Test ödülünün eski bir kazananıdır. Özellikleri, yalnızca bir virüsten koruma veritabanını değil, cihazınıza girebilecek her türlü yürütülebilir dosyayı tespit edebilen bir tarayıcıyı da içerir.

Diğer kullanışlı özellikler arasında zararlı numaraların sizinle iletişim kurmasını engelleyen bir arama engelleyici ve ayrıca zararlı web sitelerinin ilk etapta yüklenmesini engelleyen bir kimlik avı koruması özelliği bulunmaktadır. Bu uygulama aynı zamanda pil ömrü için mücadele ederken her zaman kullanışlı olan kaynaklara ışık vermek için tasarlanmıştır.

5. McAfee Security & Power Booster Free

5. McAfee Security & Power Booster Free

McAfee, PC için virüsten koruma yazılımı söz konusu olduğunda bilinen bir diğer addır ve bu Android uygulaması McAfee Mobile Security de sizi hayal kırıklığına uğratmaz. Antivirüs tarayıcısının yanında, ücretsiz özellikler arasında kayıp bir cihazın izlenmesinin yanı sıra uzaktan kilitlenmesi ve silinmesi de bulunmaktadır. Cihazınız çalınırsa, uygulama hırsızın fotoğrafını bile çekebilir.

Diğer önemli noktalar arasında, hassas bilgileri sızdırıp sızmadıklarını kontrol etmek ve gerektiğinde bunları kilitlemek için uygulamaları tarama yeteneği bulunmaktadır. McAfee ayrıca, potansiyel olarak zararlı web sitelerine erişimi engellemenin yanı sıra rahatsız edici arayanların ve metinlerin kara listesini tutmanıza da izin verir.

6. Sophos Free Antivirus and Security

6. Sophos Free Antivirus and Security

Sophos’un ücretsiz antivirüs uygulaması, 2015’te en iyi koruma için AV-Test ödülünü kazandı. Diğer ücretsiz tarayıcıların aksine, Sophos herhangi bir reklam içermiyor. Bununla birlikte, potansiyel olarak spam veya yasadışı içeriğe sahip web sitelerini engeller.

Uygulamalar, yüklendiklerinden zararlı yazılımlara veya başka türlü zararlı içeriklere karşı taranır ve Sophos herhangi bir hassas bilgiyi sızdırabilecekleri konusunda sizi uyarır. Virüsten koruma tarayıcısının düzenli aralıklarla dosyaları ve klasörleri taraması planlanabilir ve kötü amaçlı yazılım veritabanının kendisi günlük olarak güncellenir.

Bu uygulama aynı zamanda güvenli Wi-Fi bağlantılarını kurmak için kullanılabilecek kullanışlı bir QR kod tarayıcı içerir. İki faktörlü kimlik doğrulaması için tek seferlik şifreler oluşturabilen bir kimlik doğrulayıcı da vardır.

7. Norton Security and Antivirus

7. Norton Security and Antivirus

Norton‘un bu ücretsiz uygulaması, birkaç ay önce AV-Test tarafından denendiğinde tüm Android kötü amaçlı yazılımlarının % 100’ünü tespit edebildi. Tarayıcı Norton Mobile Insight tarafından desteklenmektedir ve uygulamaların ve dosyaların içindeki virüsleri algılayabilir, ardından otomatik olarak kaldırabilir.

Diğer kullanışlı güvenlik özellikleri arasında, telefonunuzu bir SMS mesajı yoluyla veya SIM kart çıkarıldığında kilitleme özelliği bulunur. Cihazınız kaybolursa uzaktan kilitlemeyi de seçebilirsiniz (veya şifrenizi girmek için başarısız 10 denemeden sonra kilitlenir).

8. Trend Micro Mobile Security & Antivirus

8. Trend Micro Mobile Security & Antivirus

Trend Micro’nun çabası yalnızca kötü amaçlı yazılımlara yönelik yeni uygulamaları taramakla kalmaz, yeni kurulan uygulamaların aygıt yöneticileri ve ebeveynleri için yararlı olabilecek diğer programlara erişmesini önler.

Profil ayarlarınızda hassas kişisel bilgiler görüntüleniyorsa sizi uyaran Facebook için yerleşik bir gizlilik tarayıcısı da bulunmaktadır.

9. AhnLab V3 Mobile Security

9. AhnLab V3 Mobile Security

Güney Koreli AhnLab‘den gelen bu güvenlik uygulaması, bu listedeki diğerleri kadar ünlü değil, ancak yine de AV-Test’e (% 99.6) göre Android kötü amaçlı yazılımları için çok yüksek algılama oranlarına sahip ve daha eski Android cihazlarında bile iyi çalışıyor. Gerçekten de, telefonunuzun performansını hızlandırmanıza yardımcı olacak yerleşik bir güçlendiriciye sahiptir.

Bu uygulama, proaktif olarak güvenlik açıklarını arayan ve uygulamaların hassas kişisel bilgilerinizi sızdırabileceği konusunda sizi uyaran kötü amaçlı yazılımdan koruma özelliklerinin 10 günlük ücretsiz bir denemesiyle birlikte gelir.

Diğer kullanışlı gizlilik özellikleri arasında kişisel fotoğraflar için gizli bir galeri ve göz atma geçmişinizi güvenli bir şekilde temizlemek için bir gizlilik temizleyici bulunur. Hırsızlık önlemleri, cihazın kaybolduğu bildirilirse veya SIM kart değiştirilirse devreye giren bir alarmı içerir. Ayrıca cihazınızı uzaktan izleyebilir, kilitleyebilir ve silebilirsiniz.

10. Avira Antivirus Security

10. Avira Antivirus Security

Avira’nın mobil teklifi yalnızca indirdiğiniz dosyaları ve telefonunuzun hafızasındaki içeriği taramaz, aynı zamanda SD kartınız gibi harici depoları da tarar. Uygulamalar, verilerinize ne kadar güvenebileceklerine kolayca karar vermenize yardımcı olmak için gizlilik ölçeği kullanılarak derecelendirilir.

Entegre ‘Kimlik Koruması’ düzenli olarak rehber listenizdeki e-posta adreslerinin herhangi bir büyük veri ihlalinde bulunup bulunmadığını kontrol eder. Uygulama, birden fazla Android cihaz üzerinde ortak bir politika oluşturmak istiyorsanız, son derece yararlı olan web tabanlı bir yönetim portalı tarafından kontrol edilir.