2019’un En İyi Webcamleri

2019’un En İyi Webcamleri

2019’un En İyi Webcamleri

2019’un En İyi Webcamleri

Bilgisayarınız, çalışmanızın ve / veya oyun hayatınızın merkeziyse, en iyi webcamlerden birine sahip olmalısınız. İster Skype’ta ister Discord’da görüntülü aramalar için, ister Twitch veya YouTube’da oyun yayınındayken tepkinizi yakalamak isterseniz, kamera PC’nin kritik bir bileşeni haline gelir.

En iyi webcamleri birbirinden ayıran bazı kritik özellikler var. En azından 1080p yayın yapabilen bir tane istersiniz, çoğu bu noktada  HD kaydeder ancak hepsi bu kalitede yayın yapamaz. Bazıları 4K bile yapabilir ama buna ihtiyacınız yok. Oyun için en iyi 4K monitörler oldukça pahalıdır, bu nedenle çoğu yayıncı henüz 4K’ya geçmemiştir. Webcam’inizi bir yayın kanalı açmak istediğiniz için değiştiriyorsanız, PC oyunları için en iyi capture kartı ve yayın için mikrofon gibi ihtiyaç duyacağınız donanımlara ilişkin diğer yazılarımızdan bazılarına göz atabilirsiniz.

Bunlar, bugün bulabileceğiniz en iyi webcamler ve oldukça da ucuzlar.

1. Logitech C920
Çoğu kişi için en iyi webcam

Çözünürlük: 1080p | FOV: 90 derece | Öne Çıkan özellikler: Çift mikrofon, 720p 30 fps video çekimi

Çoğu okuyucu burada durabilir. Bir webcamde belirli özellikler aramıyorsanız, Logitech C920’den daha iyi bir seçim olamaz. Geniş görüş alanı ve mükemmel otofokus ile eşleştirilen keskin 1080p görüntüleri, video konferans için harika bir seçimdir. Düşük ışık performansı da harika. Beyaz dengesi çoğu zaman doğruydu ancak varsayılan doygunluk, sahnenin parlak ışık koşullarında biraz soluk görünmesine neden olabilir.

Ayarların çoğu, ayrı bir sürücü indirmesi olan Logitech’in Camera App uygulaması ile ayarlanabilir. Yayıncılar C920’nin arka plan değiştirme uygulaması ChromaCam ile olan mükemmel uyumluluğunu da takdir etmelidir. Sonuç olarak, Logitech C920 çekirdek görevlerini son derece iyi yerine getiriyor. 

720p 60fps’de yakalamak ve yayınlamak istiyorsanız, bu özelliği sunan Logitech C922 Pro’ya biraz daha fazla para harcamanız gerekiyor. 

2. Logitech BRIO
En iyi üst düzey webcam

Çözünürlük: 4K | FOV: 90 derece | Öne Çıkan Özellikler: Windows Hello uyumlu, HDR desteği, 5x dijital zoom, 4K 30fps ve 1080p 60fps video çekimi.

BRIO bugün 4K’da video yakalamayı destekleyen tek webcamdir. Beklendiği gibi, yüksek çözünürlüğü, standart 1080p webcamlerden çok daha yüksek bir ayrıntıya ulaşıyor. Ek olarak, 90 derecelik görüş alanı tüm odanızı ve içindeki tüm konukları kolayca alabilir. Düşük ışık performansı gibi doygunluğu ve beyaz dengesi de çok iyidir. Görüntü kalitesindeki tek kötü şey, otomatik kontrast ayarlarıdır. Ana renk sensörünün yanı sıra kızılötesi bir sensördür ve BRIO’yu Microsoft’un yüz tanıma özelliği olan Windows Hello ile tam uyumlu hale getirir.

Şaşırtıcı capture çözünürlüğüne ek olarak, BRIO ayrıca HDR yakalamayı destekleyen tek webcamdir. Bu, HDR uyumlu bir ekrana sahip izleyicilerin daha zengin, daha canlı renklerin keyfini çıkarabilecekleri anlamına gelir.

BRIO’nun üç zayıf yönü var: kötü otomatik odaklama, yüksek fiyat ve dar niş. Otomatik odaklama sürekli olarak odaklanmayı engelleyen nesnelerden dolayı uzaktaki nesnelere odaklanmakta zorlanıyordu. Sonunda tekrar bana odaklanacağını umarak ya elle ayarlamamın ya da manyak gibi dans etmemin gerekmesi çok sinir bozucuydu. 4K’nın bu webcam’in tek büyük gücü olduğu göz önüne alındığında,  fiyatı oldukça pahalı. Son olarak 4K yayın henüz desteklenmiyor. 4K kayıtlarınızı Youtube’a yükleyebiliyorsunuz ancak yayın kalitesi otomatik olarak sıkıştırılacağı için konferans veya yayın için pratik değil.

3. Microsoft LifeCam HD-3000
Fiyatı uygun en iyi webcam

Çözünürlük: 1280x800p | FOV: N / A | Öne Çıkan Özellikler: Skype sertifikalı

Eğer bir ofise ya da bir okula ayak bastıysanız, bunlardan birini görmüş olma ihtimaliniz var. Bütçenize uygun kaliteli bir webcam arayışındaysanız Microsoft LifeCam HD-3000 en iyi seçenektir.

LifeCam HD-3000, yalnızca 720p maksimum çözünürlüğü destekler. Bugünün webcam standartlarına göre bu biraz düşük. Bununla birlikte, sadece çözünürlüğü sizi almaktan vazgeçirmesin. LifeCam HD-3000 herhangi bir webcamdeki  en önemli faktör olan iyi bir görüntü netliğine sahiptir. Renk ayarları da uygun şekilde kalibre edilmiş doygunluk ve iyi kontrast ile oldukça  iyi.

Can sıkıcı olan şey aşırı hassas beyaz dengesidir. Bazen beyaz dengesini ayarlamak oldukça zordur. Videolarınıza doğal olmayan bir renk tonu uygulayabildiğinden rahatsız edici olabilir. Ve bu listedeki diğer webcamlerin aksine, LifeCam HD-3000 tak ve çalıştır özelliğine sahiptir. Ayarlarını capture uygulaması aracılığıyla yapmanız gerekir.

4. Razer Kiyo
Çok yönlü webcam

Çözünürlük: 1080p | FOV: 90 derece | Öne Çıkan Özellikler: Dahili ring light, 720p 60 fps video çekimi

Görüntü kalitesinde en baskın faktör aydınlatmadır. Razer Kiyo, bir ring light’a sahip olup, herhangi bir aydınlatma koşulu için bile uygundur; Kadranı dış çevresine çevirerek ışığın yoğunluğu ayarlanabilir, böylece yüzünüzün ne kadar parlak görünmesini istediğinize dair daha fazla kontrol sahibi olabilirsiniz. Karanlıkta korku oyunları oynamayı seviyorsanız, Kiyo tam size göre.

Kiyo’nun 1080p sensörü mükemmel netlik sunar ve çok fazla ayrıntı yakalar. Otomatik odaklanma hızlı ve beyaz dengesi de onun kadar iyi. Razer Kiyo, test ettiğim tüm webcamler arasından en yüksek renk doygunluğuna sahip. Işık iyi olduğunda, resimlerinize büyük bir canlılık kazandırmaya yardımcı olabilir. Ancak karanlık sahnelerde doygunluk artışı görüntülerin pastel gibi görünmesini sağlayabilir. Bir sürücü yazılımının olmaması, her uygulamanın renk profilini tek tek ayarlamak zorunda kalacağınız anlamına gelir ve bu muhtemelen yapmak isteyeceğiniz bir şeydir.

Her şey düşünüldüğünde, Razer Kiyo mükemmel bir görüntü kalitesine sahip. Ring light, bu çok yönlü webcam’e ekstra bir esneklik katıyor.

Webcamleri nasıl test ederiz?

Discord’un video konferans özelliği dünyayı fırtınaya sürüklüyor. Bu nedenle, onu Skype ile birlikte bir test yazılımı olarak ekledik. Her iki uygulamada da video kalitesini desteklenen maksimum çözünürlükte test ediyoruz. Yayın ve video kaydı için, varsayılan Windows Camera app uygulamasında görüntüler yakalanırken OBS hala tercih ettiğimiz bir uygulama.

Her kameradan hem canlı yayın hem de video kaydetmek için OBS kullandım, her ikisini de tam ekran olarak test ettim ve “facecam” boyutuna ölçeklendirdim. Her üreticinin webcam yazılımını, her biriyle mümkün olan en yüksek çözünürlükte resimler çekmek için kullandım ve beyaz dengesi, parlaklık, otomatik odaklama ve uygunsa diğer ayarlar gibi ayarları manuel olarak yaptım. Bu durumların her biri, üstteki floresan ampullerle, herhangi bir ışık kaynağı olmadan sadece önümdeki monitörün ışığıyla ve başka çoklu aydınlatma düzenleri ile test edildi.

Doğru webcami seçme süreci, iyi bir kamera seçmek gibidir. Kamera kalitesini belirlemek için kullandığımız ölçümlerin çoğu webcamler için de geçerlidir. Görüntü kalitesine, renk doğruluğuna, odak hızına ve özelleştirilebilir özelliklere dikkat etmelisiniz.

Görüntü kalitesinin en büyük belirleyicilerinden biri, görüntüde mevcut olan piksel miktarıdır. Işık yoğun olduğunda, webcamlerin çoğu iyi görüntü kalitesi elde etmede sorun yaşamaz. Bir webcam’in kalitesi az ışıkta belli olur. Genel olarak konuşursak, daha pahalı webcamler daha yüksek kaliteli sensörlerle gelir ve daha ucuz olanlara kıyasla daha az sinir bozucu renk lekelerine sahiptir.

Başka bir önemli yön görüntülerin rengidir. Renk kalitesini incelemeye başlamadan önce beyaz dengesine dikkat etmeliyiz. Beyaz dengesi aydınlatmanın sıcaklığını çevrenizdeki ortamdan ölçer ve beyaz noktayı buna göre ayarlar. Beyaz nokta yanlış ayarlanmışsa, görüntü mavi veya sarı bir tonla maskelenebilir. Bir ayarlama yardımcı programı dahil değilse, beyaz dengesi genellikle webcam’in işlemcisi tarafından otomatik olarak ayarlanır.

Pozlama, doygunluk ve kontrast – üçü de aynı derecede önemlidir. Pozlama görüntünün parlaklığıdır, doygunluk renklerin derinliğidir, kontrast ise siyah ve beyaz arasındaki farktır. Parlaklık, net görülebilmenizi sağlarken, doygunluk ve kontrast resimlerinizi patlatır. Yine, bir yazılım dahil edilmediği sürece, bu ayarlar normalde webcam’in işlemcisi tarafından otomatik olarak ayarlanır. Daha pahalı webcamler, görüntüyü en doğru şekilde yansıtmakta daha iyidir.

Webcamler için yazılım, diğer donanımlardan daha önemlidir. Pek çok yayın ve konferans uygulaması ayarlama seçenekleri olsa da, üreticinin sürücü yazılımını kullanmak ayarları genel olarak ayarlamanıza olanak tanır.

Video kalitesinin yanı sıra, kullanım kolaylıklarına da bir göz attım. Her üreticinin webcam’i monitöre bağlama yöntemi farklı olduğundan, webcamleri farklı monitör şekil ve boyutlarında test ettim. Webcam kablosunun monitörün üstünden masanın altındaki kasaya kadar ulaşabileceği kadar uzun olup olmadığına dikkat ettim. Ne kadar kolay açılabildiklerini, yeniden yapılandırılmalarını, masaya çarptığımda düşüp düşmediklerini veya yerlerinden oynayıp oynamadıklarını test ettim. Tak çalıştır özelliğine ve webcam’in otomatik olarak sürücü mü yoksa yazılım mı indirdiğine baktım. Son olarak, dahili mikrofonlarıyla ses kaydı yaptım ancak öncelikle bir webcam’in video özelliğinden dolayı alınması gerektiğinden çok etkileyici bir faktör değildi.