2019’un En Popüler Battle Royale Oyunları

2019’un En Popüler Battle Royale Oyunları

Battle Royale oyunları 2017 ve 2018’de oyun dünyasına etkin bir giriş yaptı ve oyuncuların dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı. Bu tarz oyunlar birbirinin peşi sıra üretilmeye devam ediyor ve sayıları gittikçe artıyor.

PUBG, Apex Legends ve Fortnite’ın en başta geldiği Battle Royale oyunlarındaki temel amaç hayatta kalmak. Ayrıca diğer amacınız diğer oyuncuları yenip birinci olmak. Bunları yaparken çeşitli silahlarla gücünüzü arttırmak, stratejiler üretmek, harita avantajlarından faydalanmak da oyun hakkında bilmeniz gerekenleri arttırıyor.

Genellikle bu tarz oyunlarda haritalar çok büyük olur ve oyuncu sayısı fazla olur. Rekabetin kıyasıya sürdürüldüğü bu oyunlar çeşitli ünlü firmalar tarafından yapıldığı gibi küçük oyun firmaları tarafından da günümüzde yapılmaktadır. İşte bu listede büyükten küçüğe, popüler olan ve sevilen Battle Royale oyunlarını sıraladık. 2018’in en iyi Battle Royale listesinde bulunan oyunlara da eklemeler yaparak listemizi biraz daha genişlettik. Hazırsanız listemizi incelemeye başlayalım.

Apex Legends

Yapımcı: Respawn | Yayın Tarihi: Şubat 2019 | Resmi Web Sitesi

Respawn oyun firması oynaması tamamen ücretsiz Battle Royale oyunu Apex Legends ile bugün çok sayıda oyuncuyu oyununa toplamayı başardı. Takım tabanlı hayatta kalma oyunu olan Apex Legends‘da üç kişiden oluşan takımlar halinde 60 kişilik oyunlara giriyoruz. Şuan için tek kişilik modu bulunmayan Apex Legends‘da takım oyunu ön plana çıkıyor.

Apex Legends

Fortnite

Yapımcı: Epic Games | Yayın Tarihi: Temmuz 2017 | Resmi Web Sitesi

Fortnite, 2018’de dünya çapında bir fenomendi ve PUBG’nin temposunu düşürmek için 50 ye 50 gibi tuhaf modlar yaparak, haritalarına sık sık gizemli unsurlar ve mekanlar koyarak her yaştan oyuncunun dikkatini hızla çekmeye devam ediyor. Fortnite Battle Royale oyunlar arasında belki de oyun içi değişiklikler/deneyler yapmayı seven tek Battle Royale oyunu diyebiliriz.

Fortnite

PUBG

Yapımcı: PUBG Corp | Yayın Tarihi: Mart 2017 | Resmi Web Sitesi

PlayerUnknown’s Battlegrounds ya da kısaca PUBG olarak bilinen oyun, Battle Royale oyunların en ünlüsü. Diğerlerine göre dinamikleri daha gerçekçi ve silah seçenekleri bol. Ayrıca çatışma mekanikleri ve karakter kontrolü de es geçilmeyecek kadar başarılı. Sürekli yeni güncelleme alan PUBG’ye en son güncelleme ile Battlefield ve Apex Legends oyunlarından bildiğimiz düşmanı işaretleme ve eşyaları işaretleme özelliği de eklendi.

PUBG

Battlefield 5 Firestorm

Yapımcı: Dice | Yayın Tarihi: Mart 2019 | Resmi Web Sitesi

Battlefield 5’in Battle Royale modu Firestorm, kısa bir süre önce yayınlandı. Harita üzerinde toplamda 64 oyuncu bulunuyor ve nefes kesici görselleriyle, animasyonlarıyla, fantastik savaş sesleriyle aklımızı başımızdan almayı başarıyor. Battlefield tarihindeki en büyük haritaya sahip bu modda binalar yıkılabiliyor ve tanklar patlatılabiliyor. Ancak oyun şimdilik ücretsiz olarak oynanmıyor.

Battlefield 5 Firestorm

Call of Duty: Black Ops 4 | Blackout

Yapımcı: Treyarch | Yayın Tarihi: Ekim 2018 | Resmi Web Sitesi

Call of Duty Black Ops 4 içerisinde rekabetçi PvP modu, ekipçe zombilere karşı oynayabileceğiniz modu ve günümüz Battle Royale oyunlarına baktığımızda iyi optimize edilmiş olduğunu görüyoruz. Call of Duty Black Ops 4 içerisindeki modlar arasında en çok oynanan mod ise Blackout. Oyunda herhangi bir hikaye modu yer almıyor. Bu anlamda CoD’un köklerine aykırı olan bir oyun oluyor.

Call of Duty: Black Ops 4 | Blackout

Ring of Elysium

Yapımcı: Tencent | Yayın Tarihi: Eylül 2018 | Resmi Web Sitesi

PUBG’nin Çin’deki distribütörü Tencent, Battle Royale oyunu olan Ring of Elysium’u yayınladı. Ring Of Elysium, soğuk ve karlı bir haritada geçiyor. Harita oldukça büyük ve içerdiği yerleşim yerleri ve lootlar (toplanacak silahlar) bakımından oldukça zengin. Oyunun diğer Battle Royal oyunlarından sıyrılan başka bir noktası daha bulunuyor. Bu da oyunun nasıl biteceği. Normalde bu türde harita üzerinde kalan son oyuncu ya da son takım siz olursanız oyunu kazanmış sayılıyorsunuz. Ancak Ring Of Elysium’da bu sistem sadece bu şekilde değil, tercih edebileceğiniz farklı bir şekilde de gerçekleşebiliyor.

Ring of Elysium

Fallout 76 Nuclear Winter

Yapımcı: Bethesda Game Studios | Yayın Tarihi: Haziran 2019 | Resmi Web Sitesi

Fallout 76’nın yeni modu Nuclear Winter olarak isimlendirildi ve oyuncular 52 kişi arasından en son hayatta kalan kişi olmaya çalışıyorlar. Oyunun bu modunu Fallout evrenine özgün canavarlarla süsleyen Bethesda, oyunculara bambaşka bir Battle Royale deneyimi sunmayı hedefliyor.

Fallout 76 Nuclear Winter

Planetside Arena

Yapımcı: Daybreak| Yayın Tarihi: Mart 2019 | Resmi Web Sitesi

Daybreak Games’in popüler serisi PlanetSide, Battle Royale modu ile karşımıza çıktı. PlanetSide Arena adı verilen oyun klasik PvP moduna sahip olduğu gibi, 1000 kişinin bulunabileceği Battle Royale moduna da kavuştu.

Planetside Arena

Spellbreak

Yapımcı: Proletariat| Yayın Tarihi: Alfa sürümünde | Resmi Web Sitesi

Ünlü Battle Royale oyunlarının aksine bir farklılık yaratmak isteyen ve fantastik büyülü dünyasıyla klasik tabancaları, tüfekleri oyununa sokmayarak sadece büyülerle ve büyülü silahlarla, Spellbreak Battle Royale dünyasına yepyeni bir soluk kazandırıyor. Şu anda alfa sürümünde oynanabilir durumda olan oyunun kesin çıkış tarihi bilinmiyor.

Spellbreak

CS:GO Danger Zone

Yapımcı: Valve| Yayın Tarihi: Aralık 2018 | Resmi Web Sitesi

Battlefield, Fallout ve Call of Duty gibi Valve, Counter Strike Global Offensive’i bir üst kademeye taşıdı ve Yayınlanan yeni Danger Zone güncellemesiyle birlikte efsanevi oyuna Battle Royale oyun modunu ekledi. Toplam 18 oyuncu ile başlanan CS:GO Danger Zone; oyuna başlayacağınız alanı, düşmanların ineceği bölgeleri görerek seçmenize olanak tanıyor.

CS:GO Danger Zone

Surviv.io

Yapımcı: surviv | Yayın Tarihi: Ekim 2017 | Resmi Web Sitesi

Minimalist grafikleriyle ve tarayıcı tabanlı çalışmalarıyla ünlenen io oyunlarının bir tanesi olan Surviv.io, bize küçük bir Battle Royale deneyimi sunuyor. Hızlı bir şekilde bitmesiyle fazla zamanınızı yemiyor ve sizlere eğlenceli anlar yaşatıyor. Oyun tamamen ücretsiz ve indirilmeden oynanabiliyor.

Surviv.io

Islands of Nyne

Yapımcı: Define Human Studios | Yayın Tarihi: Temmuz 2018 | Resmi Web Sitesi

Islands Of Nyne, atmosfer olarak Unreal’in bir tık altında, renkli yapıda olanı, Fortnite’ın da biraz daha ciddi ve içeriğinde uzaylılar olan hali denebilir. Oyun tam Crysis Battle Royale modu denebilecek kıvamda. Etrafın renkli olması sizi korkutmasın, rakipler ortamda rahatça görünüyor. Hızlı düşünüp, hızlı karar vermeli ve uygulamalısınız.

Islands of Nyne

Fear the Wolves

Yapımcı: Vostok Games| Yayın Tarihi: Ağustos 2018 | Resmi Web Sitesi

Fear the Wolves adlı Battle Royale, Steam Erken Erişim sisteminden çıkış yaptı. “Artifacts” adı verilen yeni mistik objeleri bulmanız halinde yeni güçlere kavuşma şansınız oluyor. “Wolf Matriarch” adı verilen kurdu kesmeniz halinde kalbini alabiliyor, kurtları kontrol etme ve duvarların arkasını görebilme gibi özelliklere kavuşabiliyorsunuz.

Fear the Wolves

Realm Royale

Yapımcı: Hi-Rez| Yayın Tarihi: Haziran 2018 | Resmi Web Sitesi

Haziran 2018’de piyasaya sürülen Realm Royale’in yayıncı firması Hi-Rez Studios. Smite, Paladins gibi oyunları da bizlerle buluşturan Hi-Rez Studios, bu oyunda da kendi karakteristik renk paletini kullanmış. Oyun, PUBG gibi daha çok gerçekçiliğin önde olduğu grafikler ve oynanış stili yerine daha çok çizgi film grafiklerine ve oradan oraya uçulabilecek özelliklere sahip.

Realm Royale