2020’nin En İyi Tank Oyunları

2020’nin En İyi Tank Oyunları

Bunu göz önünde bulundurarak, şu anda birkaç farklı platformda oynayabileceğiniz en iyi tank oyunlarını keşfedelim.

 

World of Tanks

Piyasadaki en popüler tank oyunu. World of Tanks'in 100 milyondan fazla kayıtlı oyuncusu var ve tek bir sunucuda en fazla eşzamanlı oyuncu alanında iki Guinness dünya rekoru kırdı.

World of Tanks, tank türüne arcade bir yaklaşım getiriyor. Araçlarda can barları bulunur ve vurduğunuz yere bakılmaksızın sağlığı düşer. Buna rağmen bazı şeyleri ilginç tutmak için kaputun altında hala bazı karmaşık mekanikler koymuşlar.

Örneğin bir tanka direkt çarpmak ateş etmekten daha iyidir, çünkü ateş etme geri tepme şansına sahiptir. Her tankın kendi zırh kalınlığı değerleri var, bu nedenle düşmanlarınızın zayıf noktalarının nerede olduğunu öğrenmelisiniz.

Anlatılacak çok şey var. Mesela World of Tank’ın yeniden doğmuş tasarımı sayesinde bir yenilgiden sonra hızlı bir şekilde sıraya girebilirsiniz. World of Tanks’te bir veya iki tank üzerinde uzmanlaşılması tavsiye edilir. Bu da uygulamanın mükemmel olmasını sağlar.

World of Tanks PC, Xbox 360, Xbox One ve PS4 için indirilebilir. Ancak konsol sürümleri 360’ın donanımı tarafından kısıtlandığından PC sürümü daha fazla güncellenir. Her şeye rağmen PS4 ve Xbox'ta hala en iyi tank oyunlarından biri World of Tanks’dir.

İndirme linkleri: PC / Mac | Xbox | PS4 (Ücretsiz, uygulama içi satın alımlar mevcut)

 

Steel Armor: Blaze of War

Bir tankın sıkışık kokpitine girmenin nasıl bir şey olduğunu bilmek istiyorsanız, Steel Armor bu tarz iyi tank oyunlarından biridir.

Steel Armor iki farklı bölümden oluşur. İlk bölüm, savaş alanında birimleri dağıtacağınız, tedarik edeceğiniz ve tamir edeceğiniz operasyonel bir strateji oyunu olarak oynanır.

İkinci bölüm, yakın tank savaş simülasyonudur. Farklı görevleri devralmak için topçular, sürücüler ve komuta istasyonları arasında hareket edebilirsiniz. Komut istasyonundan diğer birliklerinize emirler verebilirsiniz.

Bu oyunda hikaye yok ve World of Tanks gibi bir MMO değil; ancak görevlerinizi oluşturabilir ve dört operasyon alanından birinde oynayabilirsiniz. Her savaş sizi daha sonra birimlerinizi yükseltebileceğiniz deneyim puanlarıyla ödüllendirir.

Sonuç olarak bu oyunda harita tabanlı taktik savaşı, en üste çıkmak için tek bir tankı kontrol etme talepleriyle dengelemeniz gerekecek ve bu da bu oyunu simülasyon alanına soktuğu için en iyi tank oyunlarından biri haline getirecektir.

İndirme linkleri: PC (49,00 ₺)

 

War Thunder

Steel Armor’un gerçekçiliğini World of Tanks'in çevrimiçi rekabetçi doğasıyla birleştirirseniz, War Thunder'ı elde edersiniz. Bu oyun çeşitli savaş senaryolarında uçakların, tankların ve teknelerin kontrolünü ele geçirmenizi sağlayan ücretsiz bir oyundur.

War Thunder gündelik oyun için iyi bir arcade moduna sahiptir; ancak War Thunder oyuncuları gerçekçi ve simülasyon modlarına yöneliyor. Bu iki mod, War Thunder'ın gerçekçilik için en iyi tank oyunlarından biri olarak öne çıktığı yerdir.

Gerçekçi mod, düşman göstergesini düşman tankları üzerinden kaldırır, ancak müttefik göstergelerini etkin tutar. Bu da düşman tanklarını bulmak için dikkatli bir şekilde tespit ve izlemeye ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Ancak takım arkadaşlarınızın nerede olduğunu bilemeyebilirsiniz.

Simülasyon modu ise sizi “tank içi” bakış açısına zorlar, hem düşman hem de takım arkadaşı göstergelerini kaldırır ve dost ateşi sağlar. Kısacası War Thunder'ı simülasyon modunda oynamayı planlıyorsanız tankları iyi tanımanız gerekir.

War Thunder'da hasar hesaplaması World of Tanks gibi oyunlardan farklı. Bir sağlık barı yerine, her tankın gerçek dünyadaki muadiline benzer bir iç kısmı bulunuyor. Mürettebat konumlarından motor yerleşimine ve cephane raflarına kadar her şey yeniden yaratılmış ve tank patlatmanız için hasar vermeniz gerekir.

Diğer tank oyunlarından farklı olarak, War Thunder odağı bireysel araçlardan uzaklaştırır ve belirli bir ulusun cephaneliğine genişletir. Örneğin diğer oyunlar Sherman'da savaşmanıza izin verirken, War Thunder tüm Amerikan yerleşimini oluşturmanıza ve bu yerleşimde savaşmanıza izin verir. Bir tank patladığında bir sonraki tankınızı sıraya koyarsınız.

İndirme linkleri: PC / Mac / Linux | PS4 | Xbox (Ücretsiz, uygulama içi satın alımlar mevcut)

 

World of Tanks Blitz

Blitz, çok geçmeden bir PC versiyonu alan World of Tanks'ın mobil versiyonudur. Uygulama karmaşıklığı azaltıyor, ancak Android ve iOS için en iyi tank oyunu yapmak için hızlı tempolu savaşı sürdürüyor.

250 tanktan birini seçin ve dünyanın dört bir yanından oyuncularla 7v7 savaşlarına katılın. Kilidini açmak için birçok tank ve oyun tarzınızı özelleştirmenize izin veren mürettebat yükseltmeleri var.

Oyun bir dokunmatik ekran arayüzü ile tasarlanmış olsa da, oynarken biraz zorlanabilirsiniz. Bunun yerine tablette oynamak biraz daha kolay olsa da birçok kişi telefonlarında herhangi bir sorun yaşamadan oynuyor.

Ücretsiz mobil oyunlar arıyorsanız World of Tanks Blitz kütüphanenize ekleyebileceğiniz güzel bir oyun. PC versiyonu gibi indirmek ve oynamak ücretsizdir.

İndirme linkleri: PC / Mac | iOS | Android (Ücretsiz, uygulama içi satın alımlar mevcut)

 

Armor Age: Tank Wars

Sadece bir tane tank kullanmak yerine tüm tank takımınızı kontrol etmeyi tercih ediyorsanız, Armor Age: Tank Wars'ı deneyin. Bu, World of Tanks gibi oyunlara benzer şekilde oynanır, ancak tüm ekibi kontrol etmenizi sağlar.

Armor Age’in ana odağı tek oyunculu hikaye. Her biri dört sınıftan biri olarak hareket eden farklı ülkelerden bir tank topluluğu topluyorsunuz. Her tankın güçlü yönlerini oynamanız ve her tanktan en iyi şekilde yararlanmak için bunları düzgün bir şekilde konumlandırmanız gerekir.

Oyunun kapsamlı hikaye modunun yanında bir de PVP modu var. Mini bir savaşta başka bir kişiye karşı beş tanka kadar sürücülük yaparsınız. Mobil bir oyun olmasına rağmen, PVP şaşırtıcı derecede taktik içeriyor.

İndirme linkleri: iOS | Android (Ücretsiz, uygulama içi satın alımlar mevcut)

 

Panzer Corps

Panzer Corps strateji alanındaki en iyi tank oyunlarından biridir. Tek bir tankı kontrol etmek yerine, tüm bir lejyonun kontrolünü ele geçirecek ve sıra tabanlı strateji ile onları zafere yönlendireceksiniz.

Oynamanız için 26 senaryo ve becerilerinizi diğer insanlara göstermenize yarayacak çok oyunculu bir modu var.

İndirme linkleri: iPad (19.99 $) | PC / Mac (50,00 ₺)

 

Pocket Tanks

Pocket Tanks yukarıdaki oyunlar kadar gerçekçilik içermeyebilir, ancak tank oyunları hayranları için eğlenceli bir oyun.

Pocket Tanks’da 2B haritada bir rakiple karşılaşıyorsunuz. Dağlar ve çukurlar yolunuza çıkabiliyor, bu yüzden atış açısını genişletmeniz ve rakibinize vurmak için doğru cephaneyi seçmeniz gerekir. Napalm, fisyon bombası, yıldırım ve yerçekimi bombası gibi 100'den fazla mühimmat türü ile denemeniz gereken çok şey var.

Arkadaşlarınızdan birine çılgın mermiler ateşlemek istiyor ve eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız Pocket Tanks tam size göre.

İndirme linkleri: iOS | Android (Ücretsiz)

 

Tank Hero

Yıllar içinde “tank arena” oyunlarında farklı varyantlar oluştu. Oyuncular basit bir arenada engel olarak birkaç duvar arasından birbirlerini vurmaya çalışır.

Tank Hero, bu oyunun akıllı telefon versiyonu. Tankınızı farklı ortamlar ve oyun modları etrafında sürüp, ayakta kalan son tank olmak için duvarlardan atışları sektiriyorsunuz. Oyun basit olsa da sizi sürükleyen arcade türüne sahip. Ayrıca veri kullanmadan oynayabileceğiniz birkaç çevrimdışı tank oyunundan biridir.

İndirme linkleri: iOS (0,99 $) | Android (Ücretsiz)