2021in En İyi Sensörlü Mouse Modelleri

2021in En İyi Sensörlü Mouse Modelleri

Hem masaüstü bilgisayar hem de laptop kullanıcıları için vazgeçilmez ekipmanlardan biri olan mouse çeşitleri, kullanım amacı doğrultusunda seçildiği zaman çok daha etkili kullanıcı deneyimi sağlarlar. Çeşitli özellikleriyle birbirlerinden ayrılan mouse modelleri kullanıcıya özel olarak belirlenmelidir. Bu yazıda kablolu, kablosuz ve performans (oyun) mouse çeşitlerini seçerken hangi kriterleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini ve 2021’in en iyi sensörlü mouse modellerini inceledik.

Mouse Nasıl Seçimi Nasıl Yapılır?

Çok fazla mouse türü, yüzlerce farklı mouse alternatifi bulunuyor. Seçeneklerin çok olması kafa karışıklığını daha da artırıyor. Mouse seçimi yalnızca kullanım kolaylığı için değil aynı zamanda bilek sağlığı için de çok önemlidir. Ergonomik tasarıma sahip olan mouse modelleri daha seri ve pratik kullanım sağlamalarının yanında avuç içinizi kavrayarak daha sağlıklı bir tutuş sağlıyor.

  • Mouse seçerken ilk olarak kullanım amacınıza uygun olan bir mouse modeli tercih etmeye özen göstermelisiniz. En önemli bilgisayar aksesuarları içerisinde yer alan mouse’lar arasından, kullanım sıklığına, bilgisayarınızda hangi programları kullandığınıza ve ürünü nerede kullanacağınıza göre farklı seçimler yapabilirsiniz.

  • Profesyonel kullanımda tercih edilen mouse modelleri için DPI (Dots Per Inch) olarak ifade edilen ve tepkime süresini ifade eden değer mouse seçiminde büyük önem taşır. Standart ofis işleri için mouse DPI değerinizin bir önemi yoktur ancak tasarım programları ve grafik tabanlı uygulamaları kullanan kişiler için yüksek DPI değerlerine sahip olan mouse’lar tercih edilmelidir. Tepki sürelerini kısaltan ve detayları kaçırmamak için hızlı hareket kabiliyeti sunan bu mouse türleri özellikle oyunseverler tarafından sıklıkla tercih edilir.

  • Oyun mouse modelleri arasından oynayacağınız oyuna uygun en iyi mouse sensörü bulunanları tercih etmelisiniz. Mouse sensörü oyun içerisindeki performansınıza büyük etki eder. Lazer sensörler, kullanıldıkları pad üzerindeki katmanları kullanıma yansıtır. Bu sebeple özellikle FPS oyunları için tercih edilmezler. Optik sensörlerde ise bu durum gözlemlenmez.

  • Mouse'dan maksimum hız ve performans bekliyorsanız kablolu fare modelleri size daha iyi sonuçlar sunacaktır. Kablosuz mouse modellerinde piller zayıfladıkça performansta da düşüş yaşanır. Öte yandan kablolu mouse’larda da kablo kalabalığını artırması ve taşınabilirlik konusunda kablosuzlara nazaran daha hantal olması da değerlendirirken aklınızda bulunmalı.

En Çok Tercih Edilen Mouse Modelleri

Asus Rog Spatha Kablolu/Kablosuz MMO Oyuncu Mouse

Oyuncular için üretilen Asus Rog Spatha Mouse, MMO oyuncularına hem kablolu hem de kablosuz kullanım imkanı ile özgür ve esnek yapıda benzersiz bir oyun deneyimi sunuyor. 8200 DPI değeri, fonksiyonel 12 butonu ve özelleştirilebilir RGB aydınlatma efektleri ile lazer sensörlü bir mouse olan Asus Rog Spatha, kablolu kullanımda 2000Hz USB polling oranı ile piksel hassasiyetinde fare takibi imkanı sağlıyor.

Razer RZ01-03350100-R3G1 Deathadder V2 Pro Oyuncu Mouse

20000 DPI değeri ile ani tepki gereken hamleleri kolayca yapmanızı sağlayan Deathadder V2 Pro Oyuncu Mouse, optik sensöre sahip. Hem kablolu hem de kablosuz kullanım imkanı bulunan, geliştirilmiş dahili hafızası bulunan cihaz grafiker mouse olma özelliğine sahip ve sol el ile de kullanım imkanı sunuyor.

Apple Magic Mouse 2

Şık tasarımı ile ön plana çıkan Apple Magic Mouse, kablosuz Bluetooth özellik taşıyan lazer sensörlü bir mouse modelidir. Hem sağ hem de sol ele uyumlu, 3000 DPI değerine sahip bu mouse modelini benzerlerinden ayıran özelliği ise doğrudan cihazın bluetooth sistemine bağlanması ve USB port ihtiyacı duyulmamasıdır.

Logitech MX Ergo Kablosuz Mouse

Ofis ve günlük kullanım için ideal mouse modellerinden biri olan Logitech MX Ergo, kablosuz kullanım imkanı sunan optik sensörlü bir mouse. Ayrıca 8 butonlu ve 380 DPI değerine sahip.

Glorious Model D Gaming Mouse Mat

En çok tercih edilen oyun mouse’larından biri olan Glorious Model D Gaming Mouse Mat, şık tasarımının yanında 12000 DPI değeri ile etkili bir oyun performansı sunuyor. Optik sensörlü mouse esnek kablosu ile kablosuz mouse kullanıyormuş gibi rahat bir kullanım sağlıyor.

Endgame Gear XM1 Oyuncu Mouse

 Siyah ve beyaz renk seçenekleri ile sunulan Endgame Gear XM1 Oyuncu Mouse, 1ms altında dahili sinyal işleme gecikmesi ile bambaşka bir oyun deneyimi yaşamak isteyenler tarafından severek kullanılıyor. Optik sensörlü mouse kablolu bağlantıya ve 16000 DPI değerine sahip.

Logitech M570 Kablosuz Trackball Mouse

Bu yılın en iyi lazer sensörlü mouse modellerinden biri olan Logitech M570 Kablosuz Trackball Mouse, Unifying alıcısı ile başka uyumlu aygıtları da farklı bir port kullanmadan eklemenize imkan tanıyor. 400 DPI değerine sahip, 5 butonlu kablosuz mouse, ofis ve günlük kullanımlarınız için tercih edilebilecek bir model.

Microsoft Arc Mouse ELG-00012

Ofis ve günlük kullanım için planlanan Blue Track sensörlü şık mouse, hem sağ hem de sol el kullanımı için uygun tasarlanmış. 3 butonu, Bluetooth bağlantısı ve ergonomik tutuşu ile kullanışlı bir ürün olan Microsoft Arc Mouse ELG-00012, hem sağ hem de sol el kullanımı için uygun.

HP Omen Vector Kablosuz Gaming Mouse 2B349AA

Optik sensörlü HP Omen Vector Kablosuz Gaming Mouse, 16000 DPI değeri ile oyunseverler için kaliteli bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. 6 programlanabilir butonu, kablosuz bağlantısı ve uzun pil ömrü ile pratik bir kullanım sağlıyor. HP Omen Vector Kablosuz Gaming Mouse aynı zamanda turbo şarj özelliğine sahip.

Redragon Memeanlion Rgb Gaming Mouse

 

RGB ışıklandırma, ayarlanabilir 8 buton ve 10000 DPI değerinin yanında ayarlanabilir mouse ağırlığı ile sevilen bir oyun mouse’u olan Redragon Memeanlion Rgb Gaming Mouse, lazer sensör ve kablolu bağlantı ile çalışıyor.

Redragon Titanoboa2 Oyuncu Mouse

24000 DPI değerine kadar çözünürlük imkanı sağlayan Redragon Titanoboa2 Oyuncu Mouse, ayarlanabilir 11 butonu ile kablolu kullanım sağlayan bir lazer sensörlü faredir. Alt kısmında bulunan çıkarılabilir ağırlıkları ile istediğiniz ağırlıkta bir mouse kullanabilmenizi sağlar.

Tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek yüzlerce mouse modelini ÇiçekSepeti’nde bulabilir, anında satın alabilirsiniz.