400 Oyuncu Minecraft’ın En Büyük Şehrini Yarattı

400 Oyuncu Minecraft’ın En Büyük Şehrini Yarattı

Oyuncular Minecraft'ta halihazırda çeşitli etkileyici şeyler yaratmaya devam ediyorlar. Mojang’ın ünlü oyunu Minecraft’ta Los Angeles merkezli Greenfield şehrini yaratmak için 400 kişi yaklaşık on yıl geçirdi. Hem de şehir 1: 1'lik bir ölçekte. Yani gerçek insan boyutlarına uygun. Şehrin mevcut sürümünü bu adreste bulabilirsiniz.

Greenfield'e Hoşgeldiniz

Yukarıdaki resme baktığımızda, ilk bakışta bir çeşit görselleştirilmiş bir fotoğraf zannettik. Ama yakından bakılınca bunun Minecraft'ın bir ekran görüntüsü olduğunu görebildik. Hem metropolün büyüklüğü (haritayı aşağıda bulabilirsiniz) hem de detayları dudak uçuklatıcı seviyede.

Projenin henüz tamamlanmadığını belirtelim (yaratıcılardan biri yaklaşık %20'nin eksik olduğunu duyurdu). Ama bu haliyle bile nefes kesici. Şu anda bile şehir yirmi milyondan fazla bloktan oluşmakta. Yaratıcılardan biri, yukarıda gördüğümüz tüm binaların iç mekanlara sahip olmasıyla uğraşıyor. Yavaş yavaş içerikle doldurulan banliyö alanları da unutulmamış. Greenfield'ı oluşturan devasa grup, Discord'da bir kanal kullanarak faaliyetlerini iletiyor ve koordine ediyor. İçerik oluşturucular, her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak için özel denetimler bile yapıyorlar.

Minecraft’ın En Büyük Şehri: Film ve Ekran Görüntüleri

Fragman