Alien: Blackout Yayın Tarihi Onaylandı

Alien: Blackout Yayın Tarihi Onaylandı

Alien: Blackout

Alien: Blackout

Son zamanlarda ortaya çıkan Alien: Blackout mobil oyununun çıkış tarihi belli oldu. iOS ve Android sürümü, 24 Ocak’ta App Store ve Google Play‘de başlayacak.

Oyun, görünüşte, Creative Assembly’in 2014 oyunu Alien: Isolation’ın bir parçası. Blackout‘ta Amanda Ripley bir kez daha yabancılar tarafından istila edilen bir Weyland-Yutani uzay istasyonunda hayatta kalmak için bir mücadele ile karşı karşıya.

Ortak geliştirici D3 Go’nun web sitesinde, “Alien‘ın dehşeti Alien: Blackout’ta canlandı. Ölümcül bir Xenomorph taşıyan sakatlanmış bir Weyland-Yutani uzay istasyonunda, sizi ve mürettebatı yorulmadan avlarken hayatta kalmaya çalışın. Tehlikeli seçimler yaparak mükemmel avcı zekasını kullanın. Oyuncular, oyunun sonucunu kalıcı olarak değiştirerek ölümcül temastan kaçınmak için uzay istasyonunun hasarlı kontrollerine güvenmeli veya mürettebat üyelerini feda etmelidir.” yazıyor.

Ripley ekibine “sadece istasyonun acil durum sistemini kullanarak işleri zorlaşacağı” konusunda rehberlik ederek oyuncular yedi hayatta kalma seviyesi ile görevlendirilecekler. Sınırlı bir güç kaynağına göre, hayatta kalmak, oyuncuların holografik bir haritayı, güvenlik kameralarını ve hareket izleyicilerini Xenomorph’un pençelerinin dışında ve gizli kalmaları için etkili bir şekilde kullanmalarını gerektirir.

Ayrıca, orijinal filmlerin kahramanı Ellen Ripley‘nin kızı Amanda Ripley‘in oynadığı daha fazla hikaye yakında olabilir. Amanda, orijinal 1979 filminin olaylarından 15 yıl sonra gerçekleşen Isolation’da oyuncu karakteri idi. Bu oyunda, Amanda, Weyland-Yutani ekibiyle, uçuş kaydedici Ellen’in tahrip olan gemisi Nostromo’dan kurtarıldıktan sonra uzaktaki bir uzay istasyonu olan Sevastopol Station’a gitti. Sonunda Amanda kayıt cihazını ele geçirirken, aynı zamanda bir uzaylı Sevastopol halkını tek tek toplamaya başladığında annesiyle aynı sıkıntıya girdi. Alien: Blackout, öyküyü oradan alıyor gibi görünüyor; Amanda, Mendel Station adlı bir yerde başka bir uzaylıyı savuşturmaya çalışırken, Ellen’a ne olduğu konusunda cevaplar almaya devam ediyor.