AMD, Radeon Pro W5500 Grafik Kartlarını Duyurdu!

AMD, Radeon Pro W5500 Grafik Kartlarını Duyurdu!

    Son yıllarda ürettiği başarılı ürünlerle dikkatleri üstüne çeken AMD, profesyonel olarak çalışanların taleplerini karşılamak adına yüksek performans ve gelişmiş özelliklere sahip Radeon Pro W5500 grafik artını tanıttı. Bunun yanı sıra profesyonel olarak çalışmalar yürüten mobil iş istasyonlarında da kullanılması için Radeon Pro W5500M, AMD tarafından tanıtılan bir başka grafik kartı oldu.

    399 dolar etiket fiyatına sahip olacak olan Radeon Pro W5500, 5.35 TFLOPS güç sağlayabiliyor. AMD’nin tanıttığı bu ekran kartları Şubat ayı itibariyle satışları başlamış durumda. Gücünü 8GB’lık GDDR6 belleğinden alan grafik kartı 128 bit veri yoluna sahip. Ayrıca ekran kartının dikkat çeken özelliklerinden bir başkası ise aynı anda 4 tane 4K veya bir adet 8K 60FPS çıkışı destekleyebiliyor. Bu desteklenen çıkışlar arasında DisplayPort 1.4’te yer alıyor.

     Kullanıcılara sunduğu yüksek performansla dikkatleri üzerine çeken Radeon Pro W5500, bünyesinde barındırdığı GDDR6 bellekleri aracılığıyla eski nesil ekran kartlarından %25 daha iyi bir performans sunabiliyor. Ayrıca Fiziksel olarak bulunan iş istasyonlarına sanal olarak her yerden ulaşma imkanı sağlayan AMD Remote Workstation desteğini de bünyesinde barındıran Radeon Pro W5500, Radeon Pro yazılımı sayesinde de çok daha başarılı performans iyileştirmeleri sağlayabiliyor.

   Mobil sektörü içinde Radeon Pro W5500M modeli, gücünü 4GB’lık GDDR6 belleklerinden alıyor. Normal modeli gibi 128 bit veri yoluna sahip olacak olan mobil grafik kartı, 224GB/S bellek bant genişliğini barındırıyor. 85W enerji değerine sahip olan Radeon Pro W5500, 4.70 TFLOPS güce sahip. Diğer model de olduğu gibi bu modelde de DisplayPort 1.4 teknoloji destekleyen GPU bulunuyor ve 4 adet ekran çıkışına kadar destek verebiliyor.