Anthem DLSS ile %40’a Varan FPS Artışı Sağlıyor

Anthem DLSS ile %40’a Varan FPS Artışı Sağlıyor

DLSS, Nvidia’nın RTX GPU’ların artırılmış kare hızlarından (FPS) ve daha iyi görüntü kalitesinden, yükseltmelerin nefis bir çifte yükselişini sağlamasına olanak tanıyan bir teknolojidir (teknoloji, ilk dönemlerde oyunlarda sorun çıkarsa da).

 

Nvidia’nın kendi testlerine göre, DLSS, Anthem’de %40’a varan bir FPS artışı sunuyor. Aşağıdaki grafikte RTX kartlarının çeşitliliğini tam olarak görebilirsiniz.

Bunlar, 4K çözünürlükte bekleyebileceğiniz performans kazanımlarıdır.

Bu nedenle, en uygun fiyatlı RTX grafik kartı olan 2060, 4K çözünürlükte teklemelerle dolu saniyede 27.9 kareden (fps) oldukça yüksek bir 38,9 fps’ye yükselen etkileyici bir yükselişe geçiyor. Ve RTX 2080 bu seviyelerden – yaklaşık 39,5 fps’ten – DLSS açıkken 55.4 fps’e yükseliyor ve bu da neredeyse sihirli 60 fps sınırında.

Bu rakamların, 32 GB sistem belleği olan Core-i9 9900K işlemciyi çalıştıran, en üst seviye bir donanımda kıyaslandığını unutmayın. Oyun, aşağıdaki videoda gösterildiği gibi DLSS ile de daha iyi görünmelidir.

Nvidia, grafik kartı maksimum yük altındayken DLSS’nin en fazla faydayı sağlamak için devreye girdiğini gözlemliyor. Anthem için 1.0.4 yamasının yanı sıra, en son GeForce sürücülerini çalıştırmanız (ekran kartı driverınızı güncellemeniz) ve ayrıca Windows 10 Ekim 2018 güncellemesinde de olmanız gerektiğini unutmayın.

Ayrıca, 2,560 x 1,440 çözünürlük (RTX 2080, 2070, 2060 ile desteklenir) veya 4K çözünürlük (tüm RTX grafik kartlarında desteklenir) çalıştırmanız gerektiğini unutmayın.

DLSS’yi Ekran Kartınızın Görüntü Ayarları altındaki Video Ayarlarından açabilirsiniz.

Highlight reel

Yeni Anthem yaması ile bir başka bonus da, oyunun şu anda Nvidia Highlights’ı desteklemesi ve etkileyici oyun anlarının otomatik olarak kısa video klipler olarak kaydedilmesi.

Bu nedenle, örneğin, bir zindan patronunu öldürdüğünüzde veya 10 saniyelik alanda sekizden fazla öldürme elde ettiğinizde, bu otomatikman highlight olarak kaydedilir.

Oyundan sonra, bu önemli özellikleri kolayca düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

 

Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu yama Anthem için aynı zamanda birçok oyun değişikliği getiriyor. Ayrıca PC cephesinde dikkat edilmesi gereken bir diğer yenilik, artık bir FOV (Görüş Alanı) sürgüsünün, çeşitli FOV ayarları ile birlikte oynatılabiliyor olmasıdır.