Apex Legends Sezon 2 Yeni Özellikler, Yeni Karakter Wattson ve Daha Fazlası

Apex Legends Sezon 2 Yeni Özellikler, Yeni Karakter Wattson ve Daha Fazlası

Apex Legends Sezon 2

Apex Legends Sezon 2

Apex Legends şimdi Sezon 2‘yi başlattı. Respawn‘ın, ilk sezonundan ders aldığı belli ve şimdiden ikinci sezondan bekleyecekleri çok sayıda değişikliğin ana hatlarını çizdi. Bunlar arasında yeni bir karakter, gözden geçirilmiş bir challenge sistemi, rütbe ligleri ve daha fazlası bulunuyor.

Apex Legends Sezon 2 Yama Boyutu

Apex Legends Sezon 2, 2 Temmuz tarihinden itibaren başladı. Sezon 2 için olan yama normalden çok daha büyük. PC’de 18GB’tan fazla ve Xbox One ve PS4’te 20GB’tan fazla. Respawn, bunun ekstra içerik eklemek olduğunu söylüyor. Ancak eski parçaları silen ve daha verimli kodla değiştiren oyunun yeni bir derlemesini de eklemek için olduğunu belirtiyor. Respawn, bunun standart olmayacağını söylüyor. Ama zaman zaman oyuncuların büyük dosya boyutlarını indirmeleri gerekebilir.

Yeni Karakter: Wattson

Tıpkı geçen sezon gibi, Sezon 2 de oynayabileceğiniz tamamen yeni bir Legend tanıttı. Bu sefer ki Natalie Paquette, yani Wattson. Genç bilim dehası. Oyunun ilmi için önemli ve daha da önemlisi, oyun tarzında diğer karakterlerden büyük bir farkı temsil ediyor.

Wattson, savaş alanını kontrol etmede savunma elektrik bariyerleri ve direkleri inşa etmek için bilimsel sihirbazlık kullanıyor.

Yeni Challenges Nasıl Çalışıyor?

Güncelleme aynı zamanda oyuncuların katılımını sağlamanın yanı sıra ödüller için uğraşı azaltmayı amaçlayan yeni günlük ve haftalık hedefler dizisi ile challenges görevlerinin nasıl çalıştığını da gözden geçirdi. Günlük veya haftalık challenges tamamlamak, Battle Pass’ınıza sayılır. Challenges görevlerinin yarısından fazlası, tam bir Battle Pass seviyesi sağlar.

Günlük challenges, belirli bir alanda hasar vermek veya belirli bir karakter olarak oynamak gibi 200’lük bir havuzdan rasgele atanan üç görev grubunda verilmektedir. Bunlar, 3.000 Stars ile ödüllendirilir. Haftalık challenges yedi set halinde gerçekleştirilir. Bunlar çok daha uzun sürecektir. Yedi ödülün dördü 6.000 Stars, kalan üçü de bir Battle Pass seviyesine sahiptir. Ek üç özel challenge da mevcuttur. Haftalık olarak sıfırlanacak ve bu da Battle Pass seviyeleri ve Stars verecektir.

Rütbe Ligleri

Sezon 2, yeni bir özellik daha ekledi: Ranked Leagues (Rütbe Ligleri). Gözden geçirilmiş sıralama, altı rekabet kademesinde yeni bir skor sistemi ile eşleştirmeye yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Kademeler; Bronz, Gümüş, Altın, Platin, Elmas ve Apex Predator. Apex Predator hariç, her katman dört bölümden oluşur. Her bir sıralamadaki maçta, seviyenize bağlı olarak artan bir dizi Ranked Points (RP) bulunur. Öldürmelerden maç sırasında RP kazanırsınız ve bir maça genel yerleşiminiz sağlanır. Bir maçta kazanabileceğiniz maksimum puan 17 RP’dir.

Tüm oyuncular Bronz’dan başlar ve sezon sonunda ödüller kazanır. Respawn, ödüllerin ne olacağını hala belirlemeye çalıştığını söyledi.

Diğer Apex Legends Sezon 2 Değişiklikleri

Sezon 2, bir kaç başka değişikliğe de neden olacak. King’s Canyon, Flyers ve Leviathans’ı istila ederek çok farklı bir harita oluşturacak şekilde imha edilmiş yerler olacak. Titanfall 2’ye saygı için L-Star Legendary Gold enerji tabanlı silah eklendi.