Apex Legends’da 355.000 Hileci Banladı!

Apex Legends’da 355.000 Hileci Banladı!

Respawn Entertainment, Apex Legends hilecileri meselesini hafifçe ele almıyor. Yalnızca çevrimiçi olarak oynanan ve her maç için 60 oyuncuyu bir araya getiren bir oyun için, deneyimi aldatma hileleri gerçek bir sorundur. Ancak Respawn, bir Reddit yayınında 8 Mart tarihinden itibaren yalnızca PC’de 355.000’den fazla oyuncuyu yasakladığını doğruladığı gibi, geliştirici bir Reddit yayınında onayladığı üzere, banhammer dışına çıkmaya ve gitmeye hazır.

Respawn, battle royale oyununun PC sürümü için Easy-Anti-Cheat araçlarını kullanıyor. Bu, bir noktaya kadar çalışıyor, ancak Respawn hilecilere karşı savaşmanın “devam eden bir savaş” olduğunu, yani engelleme sistemlerinin hala geliştiğini kabul etti.

 

Respawn, 

“[Dolandırıcılarla] savaşmak konusunda uyum sağlamaya ve çok uyanık olmaya ihtiyacımız var,” 

“Tüm oyuncular için Apex Legends’da oyun sağlığı için, aldatmaları çok ciddiye alıyoruz.”

dedi. 

 

Respawn, yeni hile karşıtı tedbirler üzerinde çalıştığını, ancak geliştiricinin planlarını açıkça iletmeyi planlamadığını ekledi – ve bu kasıtlı.

 

Respawn, ayrıca

“Planlarımız hakkında oldukça gizli kalmamız gerekecek”

“Hile yapanlar kurnazdır ve onların neyle karşılaşacaklarını görmesini istemiyoruz.”

 diye ekledi.

Yüksek düzeyde, Respawn zaten EA içinde ve dışında hile karşıtı uzmanlarla iletişim kurmaya başladığını söyledi. Sadece bu değil, Respawn kendi iç hile karşıtı ekibini büyütmeye başladı, stüdyo da kötü davranış için yeni raporlama işlevselliği sunmayı planlıyor. Halen 50 milyondan fazla oyuncu ve popülaritesi yükselmeye devam ederken, Apex Legends hilelerinin giderek daha yaygın hale gelmesi şaşırtıcı değil.

 

Ayrıca Reddit gönderisinde, Respawn karakter seçimi sırasında ve ardından bağlantının kesilmesinde oyuncuların spam olduğunu bildiğini söyledi.

 Respawn, 

“Stratejimizin çoğunu göğsüne yakın tutuyoruz, bu yüzden suçluların değişiklikleri uygulamadan önce geçici çözümler oluşturmak için zamanları yok” 

“Çözümler hemen gerçekleşmeyecek, ancak biz varız.”

Ek olarak, Respawn PC’de genel istikrar ve performansı arttırmaya çalıştığını söyledi ve bu amaçla, bilinen kazaların bir kısmına hitap edecek bir onay bekliyor. AMD şu sıralar Respawn’ın ofilerini ziyaret ederek en iyi uygulamaları tartışıyor; Nvidia ise çoktan stüdyoya geldi.

 

Respawn ayrıca, insanların Apex Legends’den oyuncuların bir maçtan ayrılmaları durumunda tekrar bağlantı kurmalarına izin vermelerini istediklerini bildiklerini söyledi. Bunun için bir plan yok, çünkü kötüye kullanım için “çok fazla risk oluşturur”, Respawn ise böyle bir özelliği serbest bırakmak için gerekli çabaların diğer daha acil konulardan sonra olacağını söyledi. Son olarak, Respawn gönderimde, maçların başındaki düşük performansla ilgili sorunların farkında olduğunu söyledi. Stüdyo konuya bakıyor, ancak basit ve hızlı bir çözüm olmayabilir.

 

Respawn, 

“Bu, daha hızlı / daha fazla sunucuya para harcayarak düzeltilebilirse, bunu yapardık, ancak maalesef bu konuda gümüş mermi yok.” 

“Sadece kolları sıvayıp kazıyoruz. Yaptığımız tüm gelişmelerden sizi haberdar edeceğiz.”

dedi. 

Respawn Check In : 3.8.2019 from r/apexlegends

Görünüşe göre Respawn bu son güncelleme sadece PC ile ilgili; Konsolların kapalı olması nedeniyle, üçüncü parti yazılımlar yoluyla aldatma, konsolda PC’den daha az yaygındır, ancak hileler hala PS4 ve Xbox One’da da gerçekleşiyor ne yazık ki.

Diğer Apex Legends haberlerine de bir göz atarsak, en son silah dengesi yaması çıktı ve esas olarak Peacekeeper ve Wingman ile ilgileniyor. Ek olarak, gelecekteki bir güncelleme hitbox endişelerini giderecek ve belirli karakterlerde ek bakiye değişiklikleri yapacaktır. Oyunun ilk savaş pasosu bu ayda belli oluyor ve Respawn tam olarak ne zaman piyasaya sürüldüğü veya neye mal olacağı ve neyin oluşacağı konusunda pek bir şey sunmamış olsa da yeni bir karakter içerebilir.