Apple Siri’ye Rehber Arıyor

Apple Siri’ye Rehber Arıyor

CNBC‘nin Christina Farr tarafından tespit edilen bir iş ilanına göre, danışmanlık veya psikoloji alanlarında bir arka plana sahip olan Apple, Siri yazılım mühendisi için ava çıkıyor.

İş listesi, insanların Apple’ın ses asistanını nasıl kullandıkları ve Apple’ın onu nasıl geliştirmeyi istediği konusunda nadir bulunan bir fikir vermektedir. İlginçtir, insanlar acil durumlarda veya “daha sağlıklı bir hayat yaşamak için rehberlik istedikleri zaman” Siri’ye yöneliyor.

Siri Yapay Zeka

Siri Yapay Zeka

Adayların bir bilgisayar bilimleri derecesi veya eşdeğeri olması gerekirken, doğal dil işleme ve makine öğrenimi gibi yapay zeka (AI) teknolojileri ile deneyim de arzu ediliyor.

Apple, Google, Amazon, Facebook, Microsoft ve diğer teknoloji şirketleri, AI alanında en iyi ve en parlak insanları işe almak için mücadele ediyor ve maaşlar sıklıkla altı rakamı buluyor.

Apple, Santa Clara Vadisine dayalı “Siri Yazılım Mühendisi, Sağlık ve Zindelik” bölümünü  açıklarken şunları belirtti:

“İnsanlar Siri ile ciddi konuşmalar yapıyor. İnsanlar Siri’ye stresli bir gün geçirdikleri veya zihinlerinde ciddiyetli şeyler de dahil olmak üzere her türlü şey hakkında konuşurlar. Acil durumlarda veya daha sağlıklı bir hayat yaşamak için rehberlik istediklerinde Siri’ye yöneliyorlar. Siri’yi bu alanlarda geliştirmek sizin ilginizi çekiyor mu? Siri Domains ekibinin bir parçası olarak gelin ve bir fark yaratın.”

“Verilerin gücü konusunda tutkulu insanlar arıyoruz ve verileri Siri’yi bir üst seviyeye taşıyacak akıllı kaynaklara dönüştürme becerisine sahip olduklarını söylüyoruz. Güçlü programlama becerilerinin bir kombinasyonuna ve teknik alanlarda mühendislerle işbirliği yapabilen gerçek bir takım oyuncusu olan birisi. Hızla değişen önceliklerle hızlı tempolu bir ortamda gelişeceksiniz.”