Apple TV Dizileri İçin 1 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor

Apple TV Dizileri İçin 1 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor

Apple ‘dan 1 Milyar Dolar

Apple 'dan 1 Milyar Dolar

Bu türden içerik pazarı aslında epey fazladır. Geleneksel yayıncılar ve yeni medya, orijinal içeriklere yönelik kazançlı anlaşmalar için savaşmaktadır. Apple daha önce TV şovları ve filmleri iTunes aracılığıyla kiralamaya odaklandı, ancak bu iş abonelik hizmetlerinin yükselmesi nedeniyle zarar gördü. Şirketin film kiralama ve satış pazarındaki payı 2012’de yüzde 50’den son 35’in altına düştüğü tahmin ediliyor. 

Apple’ın bütçesi önemli gözüküyor, ancak sadece kağıt üzerinde. HBO, dizi içeriğine geçen yıl yaklaşık 2 milyar dolar harcarken Amazon, orijinal programlamaya atıldıktan bir yıl sonra 2013 yılında yaklaşık 1 milyar dolar harcadı. The Wall Street Journal’a göre, Netflix‘in 2017’de 6 milyar dolardan fazla harcaması bekleniyor. TV dizileri yapmak pahalı; Game of Thrones‘un altıncı sezonunda bölüm başına 10 milyon dolar harcanıyordu. Genellikle komediler çok daha ucuz maliyetli olur; bir bölüm başına 2 milyon dolar civarında. Bir drama için ise bölüm başına 5 milyon dolarlık bir bütçe gerekebilir. 

Apple, halihazırda reality şov Planet of the Apps ve Carpool Karaoke dahil olmak üzere bazı orijinal içerikler üretiyor ancak pek de hoş karşılanmadı. Yine de orijinal içeriğe yaptığı 1 milyar dolarlık yatırım akıllı bir yöntem olabilir. Netflix’in başarısı kısmen House of Cards gibi eleştirmenlerin beğenisini kazanan şovların popülerliğiyle alakalı ve eğer Apple da bir popüler içerik üretebilirse, orjinal tv dizileri üretiminin merkezi haline gelebilir.