Arctis Pro vs Arctis 7: Karşılaştırma, İnceleme ve Özellikler

Arctis Pro vs Arctis 7: Karşılaştırma, İnceleme ve Özellikler

Arctis Pro ile Arctis 7 karşılaştırması, oldukça zor bir karşılaştırmadır. 

İşte temel özellikleri ile karşılaştırmaya başlayalım!

Arctis Pro ve Arctis 7: Karşılaştırma Tablosu

Karşılaştırma Esası Arctis 7 Arctis Pro
Fiyat 149 $ 'dan itibaren GameDAC ile 179 $ 'dan başlayan fiyatlarla
Ağırlık 680 gram 353 gram
Yedek batarya 24 saat 20 saat
Bağlantı Kablosuz Kablosuz / Kablolu
Uyumluluk PC, Akıllı Telefonlar, Konsollar Konsollar, PC, Akıllı Telefonlar
Sıklık 10 – 40.000 Hz 20 – 20.000 Hz
Surround Ses 7.1 kanal DTS Kulaklık X

SteelSeries Arctis Pro

Artıları

  • Çift pil 
  • Özellik yüklü bir baz istasyonuyla birlikte gelir
  • Rahat

Eksileri

  • Oldukça pahalı
  • Sohbet karışımı tüm cihazlarda çalışmıyor

Arctis Pro, tabanca metal yüzey kaplamalı birinci sınıf bir çelik ve alüminyum alaşımlı çerçeveye sahiptir. Bu kulaklığın yan kapları manyetiktir, onları korkak tasarımlarla değiştirmenize veya hatta özel RGB aydınlatma eklemenize izin verir (Bunun gerekli olduğunu düşünmüyoruz.) Alüminyum çerçevenin altındaki elastik bandı, sıkı bir oturuş sağlar.

Özellik açısından, Arctis Pro geri çekilebilir bir mikrofonla birlikte gelir  . Bu cihazı daha uzun süre terlemeden takmanıza izin veren hava dokuma yastıkları vardır.

Tüm kontroller ve düğmeler sol kulaklığın alt tarafına yerleştirilmiştir. Çift kablosuz sistem, oyun oynamak için 2,5 GHz kablosuz ultra düşük gecikme süresi ve mobil cihazlar için Bluetooth bağlantısı elde edersiniz.

2,5 GHz frekansı çoğu yüzeye kolayca nüfuz edebileceğinden, kablosuz bağlantı 40 fitlik bir menzile sahiptir.

Birinci sınıf yüksek yoğunluklu neodim mıknatısları, 10-40.000 Hz'lik geniş bir frekans aralığına izin verir. Bu, Arctis Pro'nun şaşırtıcı netlikte yüksek çözünürlüklü ses üretmesini sağlar.

Cihazla birlikte, her biri 20 saatten fazla yedekleme sunabilen ikili bir pil elde edersiniz. Ayrıca, aktif gürültü önleyici ile çarpıcı ses sağlayan bir ClearCast mikrofona da sahip oluyorsunuz.

Kablosuz verici tabanını seviyoruz. Küçük, taşınabilir ve ön planda tek renkli bir OLED ekrana sahiptir. Tüm ses ayarları doğrudan bu baz istasyonundan kontrol edilebilir. 

Kurulum

SteelSeries Arctis Pro, kutudan çıkar çıkmaz kablosuz bir ünite, kablolar ve mikrofon filtresi ile birlikte gelir. 

  • Kutudan çıkardıktan sonra, kablosuz verici kutusunu bir USB güç kaynağına bağlayın. Sadece prize takılı olduğundan emin olmanıza rağmen dizüstü bilgisayarınız yeterli olacaktır. 
  • Ses Ayarlarından Oynatma'yı açın ve varsayılan cihazınız olarak Arctis Pro Kablosuz Oyun'u seçin .
  • Ardından, varsayılan iletişim cihazınız olarak Arctis Pro Kablosuz Sohbet'i seçin . 
  • Ayrıca, Kulaklık Mikrofonunuz olarak Arctis Pro Kablosuz Sohbet'i seçin .
  • Güç düğmesini iki saniye basılı tutarak kulaklığı açın.
  • Wi-Fi bağlantısının kurulduğunu gösteren beyaz LED'in yanmasını bekleyin . Mavi LED veren Bluetooth düğmesine basarak Bluetooth bağlantısına dönüştürebilirsiniz .
  • Arctis Pro, akıllı telefonunuzdaki veya başka herhangi bir ses giriş cihazındaki Bluetooth cihazlarını eşleştirmeye başlayacaktır  . Bluetooth bağlantısını açın ve Arctis Pro'yu seçin.

Vurgulanan Özellikler

Boyut: 3,54 inç x 6,55 inç x 7,37 inç | Ağırlık: 680 gram | Kablosuz: 2,5 GHz Wi-Fi Bluetooth 4.1 | Aralık: 40 fit | Pil Ömrü: Çift pil : her biri 10 saat | Frekans: 10 – 40.000 | Mikrofon: Çift Yönlü Gürültü Önleme 

SteelSeries Arctis 7

Artıları 

  • Gecikmesiz kablosuz ses 
  • Hafif ve tam oturan tasarım 

Eksileri

  • Sığ bardaklar rahatsızlığa neden olur
  • Bas, diğer benzer fiyatlı kulaklıklara kıyasla güçlü değil

Arctis 7, tam oturması için elastik bantlı alüminyum ve kayak gözlüğü kumaşı kullanılarak hazırlanmış sağlam bir tasarıma sahiptir.

Elastik bant ayrıca özel bir uyum için ayarlanabilir. Kulak tıkaçları, hava akışına ve terletmeyen bir oyun deneyimine izin veren gözenekli bir malzeme ile kaplanmıştır.

Ayrıca, kablosuz alıcı olmadan çalışmayan, ses paylaşımı için 3,5 mm'lik bir jak, şarj için mikro USB bağlantı noktası da elde edersiniz.

SteelSeries Arctis 7, gecikmesiz bir ses deneyimi sunan gerçek bir kablosuz oyun kulaklığıdır  .

2,4 GHz frekans bandında çalışan 40 fitlik etkili çalışma aralığı ile bir USB dongle'a bağlanır.

Kulaklıklar, konsolların yanı sıra PC'lerde 7.1 surround ses sağlayan S1 hoparlör sürücüleriyle birlikte gelir.

Arctis 7 kulaklığı, 3,5 mm ses jakı aracılığıyla bağlanmak için özel bir USB kullanarak mobil cihazlarla kullanabilirsiniz.

Kablosuz alıcının kullanımı kolaydır ve aynı Arctis Pro'da olduğu gibi bağlantı durumlarını gösteren LED sinyal ışıklarına sahiptir. Alıcı ayrıca giriş ve çıkış ile birlikte gelir. Bu, sesi herhangi bir 3,5 mm çıkış kaynağından yönlendirmenize olanak tanır.

Arctis 7, 24 saatlik etkili bir pil ömrü ile birlikte gelir. USB dongle aracılığıyla bir mikro USB bağlantısıyla şarj edebilirsiniz.

Bu kulaklıkta ayrıca, sessize alındığında kırmızı renkte yanan yerleşik bir LED özelliğine sahip geri çekilebilir bir mikrofon bulunur. Kulaklık kontrolleri alt tarafta bulunur.

Kurulum

Arctis 7 yalnızca SteelSeries Engine 3 yazılımını gerektirir.

Vurgulanan Özellikler:

Boyut: 3,58 inç x 6,89 inç x 7,76 inç | Ağırlık: 353 gram | Kablolu: 2,5 GHz Wi-Fi | Aralık: 40 fit | Pil Ömrü: 24 saat | Frekans: 20 – 20.000 | Mikrofon: Çift Yönlü Gürültü Önleme

Arctis Pro, Arctis 7'den daha mı iyi?

Arctis 7 ve Arctis Pro aynı markadan üretilmesine rağmen oldukça farklı ve benzersiz özellikler sunuyor.

Bir yandan Arctic 7, Arctis Pro'ya göre farklı bir şarj ve kurulum ile alt uç kablosuz kulaklıklar arasında yer alıyor.

Arctis Pro'daki surround ses, satın alabileceğiniz en iyilerden biridir ve Arctis 7'ye kıyasla çok daha sürükleyici bir deneyim sunar. Neden Arctis 5 ile Arctis 7 karşılaştırmasında neredeyse aynı ses çıkış kalitesini elde edersiniz.

Arctis Pro , cihazı saatlerce beklemek zorunda kalmadan durmaksızın kullanmanıza izin veren çift ​​çıkarılabilir bir batarya ile birlikte gelir .

Aynısı Arctis 7 için mümkün değil çünkü pil bittiğinde, şarj  için  USB kablosunu takmanız gerekecek.

Karar

Arctis Pro ve Arctis 7 arasında seçim yapmak, istediğiniz oyun kulaklığı türüne bağlıdır. Her ikisi de kablosuz kulaklıklardır ancak Arctis Pro, kablolu kullanım seçeneği de ekler.

Ses çıkış kalitesi açısından, Arctis Pro sadece bir kuruşa fazladan çok daha fazlasını sunar. ClearCast mikrofonunu pakete ekleyin ve bu Arctis 7 ile Arctis Pro karşılaştırması oldukça basittir. Arctis Pro'yu şimdi edinin!

Sıkça Sorulan Sorular

S. Arctis 5, Arctis 7'ye kıyasla daha mı iyi?

Arctis 7, Arctis 5'ten daha fazla özelliğe sahiptir. Ancak Arctis 5,  kablolu bir bağlantıya sahiptir,  bu nedenle kulaklığı şarj etmeye gerek yoktur. Arctis 7, 24 saat kullandıktan sonra şarj edilmesi gereken ancak kablolu kurulumda da kullanılabilen kablosuz bir oyun kulaklığıdır.

S. Kablolu bağlantı kablosuz bağlantılardan daha mı iyidir?

Kablosuz bağlantılar, daha esnek kullanım ve oyun kurulumunuzda bir daha az kablo sundukları için kablolu alternatiflerden daha iyi olabilir!
Ayrıca, kablolar hasar görmeye daha yatkındır ve bu nedenle kulaklıkların kullanılabilirliğini sınırlar. Bluetooth, NFC, Wi-Fi bağlantısı ile kablosuz gelecek. Bununla birlikte, bugün ve belki de yarın en iyi oyun kulaklıkları yalnızca kablosuz olabilir ve kablolu kullanım seçeneği de içerebilir!

S. DTS Headphone X surround ses nedir?

DTS Headphone X, yalnızca en iyi kulaklıklarda ve ses çıkış cihazlarında bulunan amiral gemisi bir teknolojidir.
Bu teknoloji ses netliğini ,  yakınlık ipuçlarını ve kayıpsız sesi artırır  ve ultra gerçekçi ses kalitesi için yol açar. Kullanıcılar, gerçek sesin kaynağını ve yönünü doğru bir şekilde belirleyebilir, oyuncular için büyük bir nimet!