Arietta Of Spirits'e Başlamadan Önce Bilmeniz Gereken 7 Şey

Arietta Of Spirits'e Başlamadan Önce Bilmeniz Gereken 7 Şey

Arietta of Spirits, Arietta'nın duygusal hikayesini ve hala gerçek dünyanın bir parçasıyken ruhlar alemindeki keşfini anlatan muhteşem bir piksel sanatı indie (bağımsız yapım) oyunudur. Arietta, annesi ve babasıyla birlikte bir yıl önce büyükannesini kaybetmenin ağırlığıyla karşı karşıyadır. Aile şimdi, ailelerinin bu özel üyesini onurlandırma umuduyla yıllık aile geleneğini sürdürmek için adadaki kulübelerine geri dönüyor.

Arietta of Spirits sadece güzel bir hikaye anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda eğlenceli ve ödüllendirici keşif tabanlı bir oyun döngüsü sunuyor. Arietta'ya arkadaşı Arco katılır ve birlikte, karanlık varlıklarla savaşırken adanın üzerinden ve ruhlar aleminden geçmeleri gerekir. Bu, alması ve oynaması kolay bir oyundur, ancak aşağıdaki ipuçları önünüzdeki yolculuk için size iyi bir başlangıç sağlayacaktır.

 

7) Diyalogları ve Yazıları Okumak İçin Zaman Ayırın

Arietta of Spirits, sizi macerasına çekmek için hikayesine, anlatı ritimlerine ve karakterlerine çok güvenen bir oyundur. Bu oyunun açılış bölümleri, çok sayıda karakter etkileşimi ve anlatı diyalogları ile çok açıklayıcıdır. Bu diyalog ve metinlerin çoğunu atlamak cazip gelse de, bunu yapmak büyük bir utanç olacaktır. Buradaki hikaye harika, duygusal ağırlık ve derinlikle dolu.

Sadece keşfe veya savaşa girmek isteseniz de, her hikaye parçasını anlamak için zaman ayırmaya çalışmalısınız ve evet, bu, oyun dünyasına dağılmış rastgele işaretler içermekte. Hikayeye bağlı kalırsanız keşif ve gerçek oyun çok daha fazla şey ifade edecek.

 

6) Keşfetmeye Açık Olun

Arietta of Spirits, özellikle zorlu yolların dışında keşfetmeyi aktif olarak teşvik eden bir oyundur. Ne yazık ki oyun, ara noktalar ve hatta kullanışlı bir harita sağlamıyor. Ancak bunun nedeni, oyunun, anlatıya bağlanan merkezi bir tema olan keşif ile zaman ayırmanızı istemesi; bilinmeyenle cesaretle yüzleşmek.

Karakterler, hangi yöne gideceğinize dair rehberlik sağlama konusunda iyi bir iş çıkarıyor ve ana menüde ana hedefiniz var. Oyun açık bir dünya değil, bu nedenle keşiften sonra bile kendinizi tekil bir yolda bulabilirsiniz. Buradaki ana nokta, sadece yolculuğun tadını çıkarmaktır. Dünyayı araştırıp didik didik ararsanız bulunabilecek pek çok gizli güzellik var.

 

5) Gördüğünüz Çalıları Kesin

Bu kuşkusuz basit bir ipucu ama keşif saatlerinin başında geçmek isteyebileceğiniz bir ipucu. Oyunun başında Arietta'ya babasından tahta bir kılıç veriliyor. Genel olarak çok güçlü olmasa da, eşekarısı ve yarasa gibi daha basit düşmanları ele geçirmenize izin veriyor.

Adayı keşfederken çok sayıda çalı bulacaksınız. Bu çalılar, bir kez yok edildiğinde, hasar aldıktan sonra sağlığınızı yeniden doldurmanız için kalpler sağlar. Bu, ancak sağlığınızı geri kazanmanız gerektiğini anladıktan sonra hasar almaya başlayana kadar hemen belli olmayacak. Neyse ki oyun, ilk ana boss dövüşünden hemen önce bir ton çalı sağlayarak size bunu biraz öğretiyor.

 

4) İleri Sıçrama Özelliğini Kullanın

Arietta of Spirits'te savaş, çoğunlukla basit kılıç sallamalarının olduğu basit biçimde ilerler. Bu derin bir sistem değil ve genellikle savaşacak çok sayıda düşman var ama yine de, özellikle daha telaşlı boss dövüşleri sırasında, çeşitli dövüş karşılaşmalarıyla nasıl başa çıkacağınızı bilmelisiniz. Alışmanız gereken hareket ileri sıçramadır.

İleri sıçrama sizi zarardan kolayca kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda sizi oyun dünyasında biraz daha hızlı hareket ettirebilir. Oyundaki daha zorlu karşılaşmaların çoğu, saldırılardan kaçınmak için hızlı ve çevik olmanızı ve ardından birkaç kılıç darbesi ile acele etmenizi gerektirir. Bir kavgadayken daima hareket halinde kalın ve kaçın.

 

3) Düşmanın Yaşam Barına Odaklanın

Bu başka bir basit ipucu ama yine de özellikle oyuna başlarken çok önemli. Oyundaki her düşmanın adının altında bir yaşam barı vardır. Bu pek de belli değil çünkü ilk eğilimin kılıç sallayarak ileri koşmak olabilir. Bununla birlikte, bu oyunda savaş, daha çok saldırı, kaçma, saldırı vb. dengesidir.

Her düşmanın farklı bir sağlık barı vardır ve yeşil lazerle ateş eden çiçek bitkileri gibi bazı düşmanlar aslında yok edilemez, sadece sersemletilir. Bu oyunda vurulmak oldukça kolay olduğundan, düşmanınızın sizinkine kıyasla ne kadar canının kaldığını her zaman izlediğinizden emin olun.

 

2) Dikenli Sarmaşıklardan Uzak Durun

Dikenli sarmaşıklara dikkat edin. Oyuna birkaç saat kala, yolunuzu kaplayan birçok farklı sarmaşıkla karşılaşırsınız. Çoğu zaman bu sarmaşıklar, normalde geçmeye alıştığınız yürüyüş ortamının bir parçası gibi görünür.

Dikkatli olmazsanız, kalplerinizi hızla çarpmaya başlayana kadar bu sarmaşıkların aslında çok tehlikeli olduğunu fark etmeyebilirsiniz. Oyunun başlarında, ölümünüzü karşılamanıza yardım etmeye hazır, bitki görünümlü güçlü gezicileri (kötü ruhlar) üstleniyorsunuz. Bu noktada sarmaşıkların aslında bu canlılardan kaynaklandığını öğreniyorsunuz.

 

1) Saldırılarınızın Zamanlamasını Ayarlayın

Bu ipucu, esasen Arietta of Spirits'deki savaşın çoğunluğunu özetliyor. Bu oyundaki dövüşler, benzer macera tarzı oyunlardan çok daha nadirdir. Düz saldırılar yapabilirsiniz, ancak özellikle boss savaşlarında düşmanların çoğunu yenmenin kesin bir yolu değildir. Bu oyunda dövüşmek, ritim ve zamanlama ile ilgilidir.

Örneğin, dev bir yaban arısına karşı savaşan ilk bosslardan biri, size zarar vermekten kaçınmanızı ve daha sonra hızla içeri girip o uçup gitmeden önce bir kılıç saldırısı yapmanızı sağlar. Daha sonra, siz hazırlıksızken size saldırmak için daha küçük eşekarısı gönderir. Basitçe söylemek gerekirse, hareket halinde kalın ve saldırılarınızı her bir düşmanın ritmine göre ayarlayın.