Aşırı Yoğunluktan Dolayı GTA Online Sunucuları Çöktü

Aşırı Yoğunluktan Dolayı GTA Online Sunucuları Çöktü

GTA V, Epic Games mağazasında ücretsiz dağıtıldığı için, yeni oyuncular on yıla yakın bu eski oyuna hücum ettiler ve Los Santos sokaklarında isyanlar başladı. Oyunun ücretsiz dağıtılmasıyla ilgili birkaç sorun meydana geldi.

Rockstar sunucuları yeni oyuncuların akınından etkilenerek çevrimiçi hizmetlerle ilgili sorunlar yaşıyor. Oyuncular her giriş yaptıklarında ya ‘Rockstar oyun hizmetleri şu anda kullanılamıyor' mesajıyla karşılaşıyorlar ya da girebilenler şehirde dolaşamıyorlar.

Rockstar’ın resmi sunucu durumu sayfasına göre, GTA Online'ın PC sürümü ile ilgili birkaç sorun var. 17 Mayıs'ta belirtilen PC sunucularının durumu yeşil iken şimdi turuncu düzeyde.

Sorunlar mevcut ancak sunucular tamamen çevrimdışı değil. Ayrıca Social Club hizmetleri yeşil durumda. Yani hizmetlerde sorun olmaması gerekiyor. Buna rağmen oyuncular giriş yapmaya çalışırken sorun yaşadıklarını bildirdiler.

Tabii ki Rockstar’ın mevcut sorunları düzeltmek için tek firma olması ve oyuncuların her gün sorun bildirmesi nedeniyle çözümlerin yakında geleceğini umuyoruz.