Assassin Creed Valhalla Yaması Yeni Performans Sorunları Ortaya Çıkardı

Assassin Creed Valhalla Yaması Yeni Performans Sorunları Ortaya Çıkardı

Bu hafta yayınlanan Assassin's Creed Valhalla yaması görünüşe göre yarardan çok zarar verdi.

Ubisoft, dün Assassin's Creed Valhalla için büyük bir yama yayınladı. Bu, oyunun lansmandan sonra aldığı ilk güncellemeydi ve yayıncı, birçok hata düzeltmesi ve önemli performans iyileştirmeleri yapmayı planlıyordu, ancak görünüşe göre hiçte planladığı olmadı.

Güncellemenin yayınlanmasından bu yana birçok oyuncui yeni nesil konsollarda çok sayıda performans sorunu bildirdi.

Yama 1.0.4'ün en büyük özelliği, PS5 , Xbox Series X ve hatta Series S'de performans veya görsel aslına uygunluk modları için seçeneklerin eklenmesidir. Resetera ve diğer yerlede yayınlanan raporlara göre, Series S bu yamadan en çok yararlanan platform oldu.

Bununla birlikte, yama öncesi en az miktarda performans sorununa sahip olan PS5, yamadan sonra birçok sorunla karşılaştı. Performans modundaki kare hızı periyodik olarak en düşük 40'lara düşüyor. Bunun bir hatadan mı yoksa sadece oyunun sahnedeki efektleri işleyememesinden mi kaynaklandığı henüz net değil.

Güncellemenin, piyasaya sürüldüğünden beri en büyük sorunlardan biri olan Xbox Series X ekran sorununun çözülmesi gerekiyordu. Ne yazık ki, pek çok oyuncu sorunun hala mevcut olduğunu bildirdi. Bakalım önümüzdeki günlerde geliştirici şirket bu sorunları çözmek adına yeni bir yama yayınlayacak mı?