Assassin’s Creed Odyssey’in Son DLC’si Çıktı – Atlantis’in Hikayesi Sonuçlandı

Assassin’s Creed Odyssey’in Son DLC’si Çıktı – Atlantis’in Hikayesi Sonuçlandı

Assassin’s Creed Odyssey – Judgement of Atlantis

Assassin's Creed Odyssey - Judgement of Atlantis

Assassin’s Creed Odyssey için hikaye odaklı büyük DLC‘nin son parçası çıktı. Judgement of Atlantis, Assassin’s Creed oyununun ikinci hikaye açılımı olan Odyssey’in The Fate of Atlantis DLC’nin üçüncü ve son bölümüdür.

Judgement of Atlantis sualtı kentinde gerçekleşir ve Kassandra/Alexios Poseidon’un yardımını görür. Her Assassin’s Creed oyunu bugüne kadar çizgi roman tarzı ve animasyon oldu. Judgement of Atlantis, görünüşe göre karakterlere bakınca en çok irfan sahibi olanıdır; Isu. “Önceden gelenler” olarak da adlandırılan Isu, 2009’da Assassin’s Creed II‘den bu yana serideki en önemli gruplardan biri olmasına rağmen, Assassin’s Creed’de gizemli bir şekilde kaldı. The Fate of Atlantis’in önceki bölümleri Persephone ve Hades’le vurgulanmıştı, ancak Isu’yu her zaman olduğu gibi tanrı-benzeri varlıklar olarak ele aldılar. Judgement of Atlantis, neredeyse insani tarihlerini, inançlarını ve geleneklerini ortaya çıkaran bu figürlerin ardındaki derinliğe dalar.

Yıllık yayın programına geri dönmek yerine Assassin’s Creed, Odyssey’in 2018’de piyasaya sürülmesinden sonra ara verdi ve esas olarak 2019’da yayınlanacak bir dizi epizodik hikaye odaklı DLC hazırladı. Odyssey’nin ana kampanyası üç ayrı ana hatta bölündü ve iki DLC açılımı, ikisine ek bağlam ekledi. Legacy of The First Blade Odyssey’nin “Hunt The Cult Of Kosmos” hikayesinde yer alıyor ve bu olayların 2017’deki Assassin’s Creed Origins ile nasıl bir bağlantısı olduğunu ortaya koyuyor. The Fate of Atlantis, “Between Two Worlds” hikayesinden sonra ortaya çıkıyor ve Isu’nun Assassin ve Templar anlaşmazlığına katılımını açıklıyor.

Odyssey’in hikayesi artık Judgement of Atlantis piyasaya sürülmesiyle resmen sona erdi, Ubisoft’un serideki bir sonraki oyununu dört gözle beklemeye başlayabiliriz. The Division 2’deki ipuçları 2020’nin Assassin’s Creed oyununun Viking ortamında oynanacağını ima ediyor gibi görünüyor.