ASUS, 30. Yılına Özel Olarak Tasarladığı Yeni Anakartı Prime X299 Edition 30’u Duyurdu

ASUS, 30. Yılına Özel Olarak Tasarladığı Yeni Anakartı Prime X299 Edition 30’u Duyurdu

ASUS Prime X299 Edition 30

ASUS Prime X299 Edition 30

ÖNEMLİ NOKTALAR

  • ASUS Prime X299 Edition 30, hızaşırtma için üst seviye güç çıkışlarına ve maksimum termal dağıtıma sahip

  • Aquantia 5G LAN ve Intel® Wi-Fi 6 desteğine sahio anakart, Thunderbolt ™ 3 bağlantısıyla geliştirilmiş kablolu ve kablosuz ağ bağlantısı sunar

  • Yeni Akıllı Kontrol Konsolu, OLED ekranında gerçek zamanlı sistem istatistiklerini ve daha fazlasını gösterir ve Windows Hello, hareket kontrolü ve ses girişini destekler

Bu yıl, 1989 yılında kurulan ASUS‘un 30. yıldönümü. Şirket, dünyanın en büyük anakart üreticisi olmasının yanı sıra, PC oyun endüstrisinin her köşesini kapsayan, profesyonel oyun donanımlarından ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarlara ve büyük monitörlere kadar geniş bir ürün gamına sahip.

Muhteşem anakartlar üretmekle geçen 30 yılı kutlamak için tasarlanan Prime X299 Edition 30, ASUS’tan beklenen mükemmel performans ve özelliklerle donatılmış, hızaşırtma için uyarlanmış güçlü bir VRM, yeni nesil bağlantılar ve kapsamlı kişiselleştirmeye sahip üst düzey bir anakarttır. Ayrıca, hareket izleme ve ses girişine sahip harici bir OLED ekleyen yeni Akıllı Kontrol Konsolu gibi sürpriz yenilikleri içerir.

Ciddi hız aşırtma için ayarlar
LGA2066 soketi, en çok 18 çekirdek, 44 PCI Express şeridi ve 165W TDP değerlerine sahip Intel® Core ™ X Serisi işlemcilerle uyumludur. Prime X299 Edition 30, bu özelliklerin overclock yaparken ciddi güç gerektirmesi sebebiyle birinci sınıf güç çözümleriyle donatılmıştır. PCB’nin üst tarafı, çok çekirdekli işlemcilere üst düzeyde hızaşırtma uygulamak için yeterli olacak şekilde 544W’lık güç sağlayan, iyi soğutulan 16 güç kademesiyle kaplı olmasıya göze çarpıyor.

Yüksek performansı korumak için VRM’in sıcaklık değerlerini yönetmek çok önemlidir ve yalnızca yeterli yüzey alanına sahip olmak tek başına yeterli değildir. Güç devresi boyunca uzanan soğutucu, ince kanatları ve hacimli bakır ısı boruları ve sadece gerektiğinde aktif hale gelen 40 mm’lik gizli bir fanıyla mükemmel bir soğutma sunar.

En son standartlarla bağlı kalın
Prime X299 Edition 30, hem kablolu hem de kablosuz ağlar için üst düzey performans sunar. Güvenli Intel Gigabit Ethernet denetleyicisi, uyumlu ağlarda çok daha yüksek kapasiteye sahip daha hızlı Aquantia 5G yongasıyla donatılmıştır. Bütünleşik Wi-Fi modülü, 2.4Gbps frekans değerinde en yüksek teorik bant genişliği için en yeni Intel Wi-Fi 6 AX200’e sahip olmasıyla göze çarpıyor.

İkiz Thunderbolt ™ 3 portları ve beraberindeki DisplayPort girişleri, içerik oluşturuculara harici depolama ve çoklu ekranlarını bağlamak için kolaylık sağlıyor. Anakart, uyumlu kasalar için daha hızlı USB 3.2 Gen 2 bağlantısı olan ön panel başlığı da dahil olmak üzere, çok fazla çevre birimine sahip üst düzey sistemler için yüksek sayıda USB bağlantı noktasına sahip. DTS: X® Ultra, oyun ve XR / VR için tasarlanmış çevresel ses sunarak çıkışı yükseltir ve statik, çok kanallı ve nesne tabanlı sesleri destekler.

Küçük şeyler büyük farklar yaratır
Ses bağlantı noktaları, geleneksel tasarımlardan daha şık görünen, aynı zamanda kurulumu çok daha kolay hale getiren önceden monte edilmiş arka I/O panelide yer alıyor. Asus’un yeni anakartı, hibrit fan başlıkları otomatik olarak 3- veya 4 pinli fanlardan, firmware güncellemelerini kolaylaştırmak için UEFI’ye entegre edilen flash uygulamasına kadar genel deneyimi geliştiren tüm küçük ayrıntılara dikkat edilerek tasarlandı. 

Prime X299 Edition 30, soketin hemen altında sistem durumunu, özel mesajları, resimleri ve hatta animasyon GIF’leri gösterebilen 2”lik bir LiveDash ekrana sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Akıllı Kontrol Konsolu
Yeni Akıllı Kontrol Konsolu ile başka bir LiveDash ekranı takılabiliyor. USB üzerinden bağlanan harici modül, monitörlerin üzerine düzgün oturan bir standla birlikte geliyor. Entegre OLED, yerleşik LiveDash’tan ayrı olarak kontrol edilebiliyor.

720p IR web kamerası, Akıllı Kontrol Konsolu’nun Windows Hello biyometrik kimlik doğrulama yoluyla yüz girişini desteklemesini sağlıyor; aynı zamanda, fare hareketi, kaydırma, sürükleme, yakınlaştırma, kaydırma ve ses gibi işlevler için hareket takibi desteğiyle el-kol hareketi temelli girişleri destekliyor. Cortana ses tanıma desteğine sahip bir dizi mikrofon içeren anakart, çevreyi tanımlamak için bir ortam ışığı algılayıcısı ve kullanıcının ne zaman gelip ne zaman ayrıldığını belirlemek için özel bir mikroçipe sahiptir.

Teknik Özellikler

Teknik Özellikler