Asus, ROG Crosshair VI Hero Ryzen anakartına Wi-Fi bağlantısı ekledi

Asus, ROG Crosshair VI Hero Ryzen anakartına Wi-Fi bağlantısı ekledi

Ryzen için amiral gemisi kurulu olan AM4, Asus ROG Crosshair VI Hero anakartında bulunması gereken çok sayıda eklenti olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, yerleşik Wi-Fi bunlar arasında değil veya en azından şimdilik görünmüyor.

İhtiyacı olanlar için Asus, şu anda 2×2 802.11ac Wi-Fi bağlantısı içeren değişik bir model sundu. Uygun bir şekilde Crosshair VI Hero Wi-Fi AC olarak adlandırılan bu anakart üzerindeki Wi-Fi modülü, birden fazla MU-MIMO destekli cihaza eşzamanlı olarak bağlanabilecek ve bunlarla aynı anda iletişim kurabilen MU-MIMO’yu desteklemektedir.

İkinci ayrıntı önemli; çünkü SU-MIMO standardı, yönlendiricilerin bir seferde bir cihazdan veri göndermesine ve almasına izin verir. Normal zamanda ev ağınızda bunu fark etmezsiniz, çünkü yönlendiriciler cihazlar arasında hızla geçiş yapma konusunda oldukça iyidir. Bununla birlikte, MU-MIMO, özellikle kalabalık ev ağlarında arabelleğe alma durumlarının azaltılmasına yardımcı olabilir.

Dahili bir Wi-Fi modülünün yanı sıra, Crosshair VI Hero Wi-Fi AC normal modelle aynı paneldir. Asus panosunun özellikleri dolu olduğu için bu kötü bir şey değildir. 64GB’a kadar DDR4-3200 (OC) belleği, iki güçlendirilmiş PCI-E 3.0 x16 yuvası, düzenli bir PCI-E 3.0 x16 yuvası ve üç PCI-E 2.0 yuvasını destekleyen dört DIMM yuvası vardır.

Depolama alanı olarakta, RAID 0/1/10’u destekleyen bir M.2 soketi ve sekiz SATA 6Gbps portu vardır. Kullanıcılar ayrıca sekiz USB 3.0 portu, iki USB 3.1 portu (Type-A ve Type-C) ve dört adet USB 2.0 portu da dahil olmak üzere, arka G / Ç panelindeki bir sürü porta erişebilir. Arka I / O’da kolay erişim net CMOS ve BIOS yanıp sönme düğmeleri de sağlıyor. Crosshair VI Hero Wi-Fi AC’in ne zaman kullanılabilir olacağı belli değil. Bir referans noktası olarak, kablosuz olmayan model 255 dolara satış yapıyor, umalım da fiyatı daha da artmasın.