Aylık Abonelik Ücreti Olmayan En İyi MMO’lar

Aylık Abonelik Ücreti Olmayan En İyi MMO’lar

MMO'lar, oyuncuları zengin ve yemyeşil dünyalara taşıma potansiyeline sahiptir. MMO oyuncuları, mobları öldürürken, istedikleri süre boyunca tam anlamıyla istedikleri kişi (veya şey) olabilir. Uzun, keyifli zaman dilimleri için yeni topraklarda yolculuk yapmak da MMO deneyiminin ayrılmaz bir parçasıdır.

Orta çağ toplumlarında, alternatif galaksilerde ve hatta animeden ilham alan yerlerde kaybolma ve tonlarca zaman geçirmek, sonsuz miktarda eğlence sağlayabilir. Bu dünyalarda uzun süre kalmak oldukça pahalı olabilir, bu nedenle aylık abonelik ücreti olmadan harika bir MMO bulmak cebinize lonca bankanız kadar kazanç sağlayacak.

 

10) Guild Wars 2: Bilge Ejderhaları Avlayın

ArenaNet tarafından geliştirilen Guild Wars 2, oynaması ücretsiz bir sistemi kucaklayan ilk AAA MMO'lardan biridir. 2014'te piyasaya sürülen oyun, oyuncuların kendi maceralarını oluşturabilecekleri Tyria'nın uçsuz bucaksız dünyasını keşfetmelerine izin veriyor.

Oyunun aksiyon odaklı dövüşü, diğer MMO'lar tarafından yaygın olarak kullanılan geleneksel sıra tabanlı savaş sistemlerinden ayrılıyor. Ayrıca Instanced Combat, Dinamik Etkinlikler, Rekabetçi oyun ve hatta keşfedilecek kişisel bir hikaye de içeren bu oyunda oyuncular, mobları öldürmek ve grindlamak için çok zaman harcamaya hazır olmalıdır. Bunların hepsi ücretsiz.

 

9) RuneScape: Web Tarayıcısında Mobları Öldürün

Tüm MMO hayranlarının kalbinde yer alan RuneScape, 2001'den beri piyasada ve bu da onu mevcut en uzun süre devam eden MMO'lardan biri olarak gösteriyor. Genellikle modern RuneScape veya RuneScape 3 olarak adlandırılan en son yineleme ile oyuncular, bu türün herhangi bir hayranının bir ev bulmasına yardımcı olacak denenmiş ve gerçek MMO mekanikleriyle çağdaş grafiklerin keyfini çıkarabilir.

Oyunun uzun süredir var olması nedeniyle, milyonlarca oyuncu Gielinor diyarını evleri olarak adlandırıyor. RuneScape belki de en popüler ücretsiz MMO'dur. Aylık abonelik ücreti ödemeden bir kılıç alın ve Gielinor'un kapılarından içeri girin!

 

8) Star Wars: The Old Republic: Aydınlık veya Karanlık Taraf Arasında Seçim Yapın

Çok çok uzaklardaki bir galaksideki bir oyun sunucusunda, Star Wars: The Old Republic, Star Wars evreninde bulunan birçok karakter türü arasından seçim yapmanıza olanak tanıyor.

Serinin hayranları, The Old Republic'in oyuncuların bir Jedi olarak oynayarak, kötü şöhretli bir Bounty Hunter olarak düşmanlarının üzerinden jetpack alarak ve hatta bir Sith olarak Karanlık Tarafın yolunda yürümesini sağlayarak gücün ustası olmayı seçmelerine izin verdiğini görmekten memnunlar. The Old Republic'e adım atan oyuncular, hiçbir para ödemeden (belki de bazı açık dünya oyunları kadar büyük olmasa da) neredeyse sonsuz bir evrende yaşamaya adım atabilirler.

 

7) Black Desert: Çok Yönlü Bir Sandbox

Koreli oyun geliştiricisi Pearl Abyss tarafından üretilen Black Desert Online, oyunculara aktif katkı yoluyla oyun topluluğunu güçlendirmeye yardımcı olmak için seçim özgürlüğü verilen bir sandbox MMO'dur. Bölgeye ne kadar aktif oyuncular katkıda bulunursa, oyun herkes için o kadar iyi olur.

Xbox One ve Playstation 4 oyuncuları ayrıca Balenos veya Serendia'nın yemyeşil topraklarında arkadaşlarıyla PvP odaklı raidlere katılabilir. Black Desert Online'ın Aralık 2014'te piyasaya sürülmesinden bu yana oyuncu tabanı 3,4 milyonun üzerine çıkmayı başardı. Konsol ve PC oyuncuları arasındaki çapraz oyun hala beklemede olsa da, Black Desert hayranları hareket halindeyken Black Desert Mobile ile bu bekleyişi hafifletebilir.

 

6) TERA: Keşfedilecek Epik Bir Fantastik Dünya

Sizin için bir MMO’da en önemli şey gerçek zamanlı eylemse, TERA çevrimiçi sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Bu çok oyunculu oyun, bağımlılık yapan Battle Royale oyunu PUBG'yi yaratan Bluehole Studio tarafından geliştirildi. TERA, oyuncuların sanal alanı içinde PvE ve PvP unsurlarına katılabilecekleri yoğun bir yerleşim alanına sahip.

Berserker, Brawler, Ninja ve Reaper'ı içeren 13'ten fazla farklı sınıfla, oyuncuların seçebileceği yedi ırkın tümünü hesaba katarken oyun özelleştirmesi neredeyse sonsuz olabilir. Oyun aynı zamanda gamepad desteğine sahip olduğundan konsol oyuncuları sevinebilir. Bu sayede iyi zamanlanmış saldırılar ve kaçma, herhangi bir oyuncunun savaşta avantaj kazanmasına yardımcı olabilir.

 

5) Genshin Impact: Etkili Bir Dalış

The Legend of Zelda: Breath Of The Wild'ın oynanışı ve geniş kapsamlı açık dünyasının hayranları, Genshin Impact'i denemek için birçok nedene sahip. Anime'den ilham alan görseller sizi bağlamazsa, sonsuz ganimet toplama ve sezgisel işbirliğine dayalı oyun sizi etkileyecek.

Oyunun büyük bir kısmı tek oyunculu bir deneyim olarak kabul edilse de, oyuncular zindanlar ve bosslarla mücadele etmek ve Genshin Impact'in ülkesi Teyvat'ı keşfetmek için en fazla 4 arkadaşıyla oynayabilir. Oynaması ücretsiz, tek oyunculu bir deneyim olmasına rağmen oyuncular, oyunun milyonlarca kayıtlı oyuncusuyla bağlantı kurarken eğlenmek için daha fazla karakterin kilidini açmaya yardımcı olan Primogem'leri satın alarak oyunun gacha mekaniğine dalma seçeneğine sahiptir. (çok oyunculu modu ilk başta kavramak zor olabilir).

 

4) Aion Online: PvPvE Savaş Alanı

Aion Online, yaratıcıların PvPvE olarak adlandırdığı PVP ve PVE dövüş stilleri arasında bir karışım sunuyor. Tek oyunculu, geleneksel MMO seviye atlama deneyimine ek olarak, Aion'un Abyss ve Blaurea modu, PvPvE modelinin gerçekten parladığı yer.

Oyuncular, rakip gruplara ve NPC'lere (aynı anda) karşı bir hakimiyet savaşında Lejyonlara (loncalar) katılabilir. Aion 2008'den beri çevrimiçi ve oyun Şubat 2012'de tamamen ücretsiz bir oyun deneyimine geçiş yaptı. Geleneksel MMO'ların hayranları, oyunun klasik gerçek zamanlı ve kombo tabanlı mekaniği sayesinde Aion'da özel bir yuva bulacaklar.

 

3) DC Universe Online: Adalet Birliğinin Yanında veya Ona Karşı Savaşın

Superman ve Batman, oyuncuların Gotham City, Downtown Metropolis ve daha pek çok tehlikeli şehir manzarasını keşfetmek için kendi kahramanlarını (veya kötü adamlarını) yaratabilecekleri DC Universe Online'da yeni üyeleri bekliyor. Oyun, kötü deha Brainiac'a karşı savaşmanıza ve Dünya'ya hükmetme girişimini engellemenize izin veren bir ana hikayeye sahip.

Oyun sonu içeriği size daha uygunsa, oyuncular Operasyon Bölgelerine katılabilirler: 8 oyunculu gruplar buna örnek verilebilir (diğer MMO'lardan daha sıkı zindan baskınlarını düşünün). Bu oyunun hayranları aynı zamanda cross platform avantajına da sahip. PC, PS4 ve Xbox One'daki oyuncular aynı anda Gotham City'nin sokaklarında yürüyebilirler.

 

2) Phantasy Star Online 2 New Genesis: Keşfetmeye Değer Bir Evren

Phantasy Star Online 2 New Genesis, Xbox Series X, Steam ve Epic Game Store dahil olmak üzere her türlü cihazdan güçlü bir oyuncu topluluğuna sahip. New Genesis'teki görseller, anime tarzı bir oyunun hayranlarını memnun edecek bir estetik sağlamaya yardımcı olan Xenoblade Chronicles 2'de bulunan güzel sanat stiliyle karşılaştırılabilir.

Buradaki savaş, oyuncuların standart saldırıları kombolar olarak zincirlemelerini sağlar; bu saldırılar daha sonra PP (Foton Puanları) tüketen ve oyuncuların görsel olarak çarpıcı bir dizi saldırı başlatmasına izin veren Photon Arts'a bağlanabilir. Planlanmış içerik ve oyun içi etkinliklerle birlikte New Genesis'in estetiği, MMO hayranları için mükemmel bir dünya sunuyor.

 

1) EVE Online: Sonsuzluğa ve Ötesine

Birçok hayran tarafından en iyi uzay MMO'su olarak kabul edilen EVE Online, diğer geleneksel tür oyunlarından biraz farklı olan, oynaması ücretsiz bir sandbox MMO'dur. EVE'deki savaş, büyük ölçüde, uzayda gezinirken birbirine ateş eden gemiler (çeşitli farklı gruplardan) arasında geçiyor.

EVE hayranları, oyunun baş döndürücü ölçek duygusuna bayılıyor. Oyuncular tarafından erişilebilen yaklaşık 8.000 yıldız sistemi ile EVE'de geçirebileceğiniz zaman neredeyse sonsuz olabilir. Neyse ki, bu geniş evreni geçmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmeyecek.