Bethesda Oyunlarını Steam’e Getiriyor

Bethesda Oyunlarını Steam’e Getiriyor

Bethesda, yayıncının katındaki birden fazla oyunun, kendi Bethesda.net launcher’ına ek olarak Steam’e geleceğini açıklamak için bugün Twitter’a girdi. DOOM ETERNAL, RAGE 2 ve daha fazlası Steam’de Bethesda müşterilerine yayınlanacak. Dahası, Bethesda’nın geçen yıl Bethesda.net’de yayınlanan bir Fallout çevrimiçi oyun girişimi FALLOUT 76 hakkında da haberler var. Görünüşe göre Bethesda fikrini değiştirdi, çünkü Fallout 76 aynı zamanda “bu yılın ilerleyen dönemlerinde.” STEAM’de erişime açılacak. 

Bethesda Steam’in tam listesi Doom Eternal, Rage 2, Wolfenstein: Youngblood, Wolfenstein: Cyberpilot ve Fallout 76’dan oluşuyor. İki Wolfenstein oyunu geçtiğimiz yıl Bethesda’nın E3 konferansında açıklandı, ancak o zamandan beri onlardan hiçbir şey duymadık. Youngblood, Wolfenstein 2: The New Colossus’un gelecek yıllara dayanan, biraz Far Cry New Dawn’a benzeyen co-op odaklı bir devamı. Cyberpilot ise, tamamen bir Nazi robot köpeğinin arkasında gerçekleşen bir VR macerası. Rage 2 bu Mayıs’ta çıktı ve Doom Eternal’ın hala bu yıl yayınlayacağı tahmin ediliyor.

 

Birçok yönden, bu anons birçok oyun yayıncısının ve geliştiricisinin son zamanlarda karşılaştığı tepkiye bir yanıt gibi hissettiriyor, oyunların Steam’de görünmeyeceğini açıklamışlardı. Bethesda, Fallout 76’nın Steam’e gelmeyeceğini ve yayıncının müşterisine özel olacağını açıkladığında eleştirildi. Ancak o zamandan beri, oyuncuların öfkesi Epic Games Store’a ve oyundan sonra oyunun kendine özgü hale gelmesi için cazip görünüyor. Metro Exodus, Phoenix Point, The Outer Worlds, ve Control gibi oyunlar, Epic’in müşterisine taşındıktan ve Steam yayınlarını çektikten sonra tüm oyuncu eleştirilerini karşıladı.

 

Bethesda, muhtemelen bu tür tartışmalardan uzaklaşmak ve oyunculara tekrar iyilik yapmak istiyor. Bu da muhtemelen The Elder Scrolls 3: Morrowind’ın ücretsiz bir kopyası olacak. Bethesda’nın gelecekte Steam’i desteklemeye devam edip etmeyeceğini ise zaman söyleyecek.