Bitcoin Fiyatı Nasıl Değişiyor?

Bitcoin Fiyatı Nasıl Değişiyor?

Bütün yatırımcıların bildiği gibi Bitcoin fiyatı göz açıp kapayıncaya kadar değişebilir. Birkaç hafta içinde 20000 $’dan yarı fiyatına düşebilir.  Bitcoinin fiyatı sürekli roller coaster üzerinde gibi.

Bu durum birçok kişinin fiyatı neyin belirlediğini merak etmesine yol açıyor. Özellikle de sadece internette var olan bir varlık için. Kriptomarket ve Bitcoin ticaret kovanıdır. Bu yüzden Bitcoin fiyatının artıp azalmasını sağlayan tüccarların vaadleridir. Bunun dışında bir sebep yok. Merkezi olmayan bir varlığın fiyatının bu şekilde değişmesi ve insanlara bağlı olması çok ilginç.

Fiyatı Keşfetmek

Bitcoin kripto değişimlerinde sürekli işlem görmesi sebebiyle değişmez haldedir. Fakat bu borsa durumları parmaklarını sıkıştırmaya başlamıştır. Borsa, bir aracı kurum olarak kullanıcılarıyla etkileşime girer ve böylece, bir kişi borsadan bir şey satın aldığında, birey aslında borsayla bir anlaşmaya varıyor.

GDAX genel müdürü Adam White şöyle diyor:

“Bitcoin ticaretinin bedeli ne olur? Ya da Ether’in fiyatı? Bunu belirleyen herhangi bir şirket değil. Bu fiyat, açık borsalarda, ticaret yapan kişiler ve kurumlar vasıtasıyla belirleniyor. “

Korkma Korkusu

Genel ekonomik ilkeler, fiyat bulmada, arz ve talebin belirlenmesinde yardımcı olacaktır, ancak kriptokrasi ekosisteminde benzersiz olan, fikirlerin ve haberlerin etkisidir. FUD ile Bitcoin fiyatı arasında bir ilişki bulunuyor. 

Bu uçucu ve değişken bir pazar varken yatırımcıların tetiği çekip çıkmaları şaşırtıcı değil. Korku, belirsizlik ve kuşku bir araya gelip borsaya yansıdığında fiyatlarda garip değişiklikler ortaya çıkıyor.

Son Güney Kore fiyaskosunda sahte haberlere neden olan FUD’un pazar düşüşüne neden olduğu vurgulandı. Olası bir yasaklama konusundaki karışıklık büyük bir satılmaya neden oldu ve böylece fiyatı etkiledi.

Söylentiye Göre Alım-Satım

Bitcoin fiyatının değişmesindeki bir diğer etken de söylentilere göre alım satım yapılmasıdır.  Kimi zaman alımları arttırıp fiyatının artmasına neden olabildiği gibi kimi zaman da düşürebiliyor. Aslında tamamen arz talep meselesi. 

Bitcoin fiyatı Aralık ayı başındaki tarihler yaklaştıkça istikrarlı bir şekilde arttı, ancak vadeli işlemler başlatıldıktan sonra, insanların vadeli işlemlerin başladığını öğrenmesi ile birlikte düşüş yaşandı. 

Arz Talep

Elbette, biraz ekonomik bilgiye sahip olan herkes, fiyatın varlığa bakılmaksızın arz ve talep tarafından belirlendiğini bilecektir. Bu, kişilerin varlığı elde etmek için para ödemeye istekli olduklarının iyi bir göstergesidir. Ayrıca fiyatlar, fiyatların borsalarda değişkenlik göstermesinin yanı sıra, fiyatın çoklu alış veriş merkezlerinde ortalama olduğu Cointelegraph gibi toplama sitelerinde de değişir.

Bugün Fiyatı Ne Durumda?

Christian Catalini‘ye göre sene sonunda kriptomarkette oluşan heyecan verici durumlardan sonra bir durulma dönemi olması gerekiyordu.  

Bitcoin Şubat ayının başında düşüşüne devam ediyor.  ETX Capital‘in analisti olan Neil Wilson, Çin ve Güney Kore olmak üzere birçok ülkenin bir darbeyi hedeflediğini söyledi.

Bitcoin her geçen gün bizi şaşırtmaya devam ediyor ve fiyat değişikliklerini açıklamak her zaman zor olacak gibi görünüyor. 

Kaynak: 1