Bitcoin Nasıl Üretilir?

Bitcoin Nasıl Üretilir?

Bitcoin Üretimi Nasıl Yapılır?

Bitcoin Üretimi Nasıl Yapılır?

Bitcoin üretimi için öncelikle Bitcoin madenciliğini, blok zinciri mantığını, iyice kavramamız gerekmekte. Bu konularla ilgili diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz. Bitcoin, Bitcoin blok zinciri, Bitcoin madenciliği makalelerimiz. 

Bitcoin üretimi için bazı seçeneklerin gözden geçirilmesi gerekmektedir. En sağlıklı bir şekilde bitcoin madenciliği yapabilmek için bazı envanterlere ihtiyaç vardır. En bilinen ve tavsiye edilenleri madencilik makinesi ve ekran kartıdır. Böylelikle bu iki sistemden birini seçerek bitcoin üretimine başlayabilirsiniz. 

Bitcoin madenciliği makineleri inanılmaz güce sahip ve günlük bilgisayarlarımızın milyonlarca katı hıza sahiptir. Ülkemizde satımı sabit bir şekilde yapılmamaktadır. Ama piyasada yurtdışından getirtilen bu makinelerden kolaylıkla bulabilirsiniz. İsterseniz imakanınız varsa doğrudan kendiniz getirtebilirsiniz. Bu makinenin içinde belirli bir algoritmik sistemi kullanan program mevcuttur ve madencilik işlemini yapmaktadır. Sizin yapmanız gereken cihazı aldıktan sonra Ethernet kablosu ile internete bağlayıp makineyi çalıştırmanız. Makine Bitcoin üretimine başlayacaktır. Bu makineler ile ilgili daha fazla bilgi, hangileri olduğu ve en iyi olanları öğrenmek isterseniz bir başka makalemizi inceleyebilirsiniz. Bitcoin makinesi yazımız. 

Bir diğer yöntem ise Bitcoin için ekran kartı kullanımıdır. Bu yöntem için bir bilgisayar kasası toplamanız gerekmektedir. Önemli olan parça tabi ki ekran kartıdır. Eğer zaten bilgisayarınız varsa Bitcoin için ekran kartı almanız yeterli olacaktır. Ama alacağınız ekran kartının anakart gibi diğer parçalarla uyumlu olup olmadığına dikkat edin. Bu işlem için tabi ki de sıradan herhangi bir ekran kartı değil, güçlü bir ekran kartı edinmelisiniz. Her şey hazırsa bilgisayarınıza bitcoin madenciliği programını (mining software) indirip kurmanız gerekmektedir. İnternette bu programlar mevcuttur. Örnek olarak size MinerGate programını önerebiliriz. Artık programı çalıştırıp Bitcoin üretmeye başlayabilirsiniz. Eğer işlemcinizin bir ekran kartı varsa program otomatik olarak onu çalıştıracaktır. Bu nedenle sağ tıklayıp grafik kartı ile çalıştır seçeneğini seçmelisiniz. Peki bitcoin üretmek için hangi ekran kartları uygundur? En iyi performans elde edebileceğiniz ekran kartı hangisidir? Bu konu ile ilgili olarak bitcoin için en iyi ekran kartlarını seçtik. Diğer bir yazımızda bu ekran kartlarını inceleyebilirsiniz. Bitcoin için en iyi ekran kartı makalemiz.