Bitcoin Nasıl Yükseldi ?

Bitcoin Nasıl Yükseldi ?

Bitcoin Nasıl Yükseldi ?

Bitcoin Nasıl Yükseldi ?

Şimdiye kadar, 2017 Bitcoin için çok etkin bir yıl oldu. 

Platform son zamanlarda zor bir forka (çatala) dayandı. İkiye bölündü ama yara almadan çıkmayı başardı. Bu arada kripto para birimi, yükselişi göreceli olarak bilinmezlikten kaynaklanıyor ve Bloomberg‘den Forbes‘e herkesi düzenli olarak kapsayan popüler bir tartışma konusu haline geliyor. Yıl bitmedi ve bitcoin, hem kendi geçmişi hem de genel olarak kriptokrasi açısından birçok kilometre taşına ulaştı. 

Platform geçmişte öngörülen geleceğiden daha da yükseklerde ve genel olarak, Bitcoin istikrarlı bir şekilde yükseliş eğilimi içine giriyor gibi görünüyor. Peki, bir kripto coin ilk olarak internetin en koyu köşeleriyle nasıl ilişkilendirildi, finansal ve diğer işlemlerin geleceği için popüler bir rakip haline nasıl geldi? 

Uzun ömürlü olması bir faktör gibi görünüyor. Yıllarca süren ticaretten sonra, coin, burada kalmak için kendisini kanıtladı; bu, ilk olarak 2012 ile 2016 yılları arasındaki istikrarlı bir artıştan kaynaklandı ve daha sonra bugün hala sürmekte olan daha dramatik bir artış. 

Bitcoin Değerileri

Bitcoin Değerileri

Kriptokrasi araştırmacısı ve Twitter kullanıcısı “Jack Sparrow” bitcoin değerinin ne kadar hızlı yükseldiğine ilişkin karşılaştırmalı bir bakış açısı paylaştı. 

Bitcoin Fiyatı

2009’da oluşturulduktan sonra, bitcoin 2.000 dolara değer biçmek için kabaca yedi yıla ihtiyaç duydu. Bununla birlikte, kripto sadece 85 gün içinde 2.000 $ ‘dan 4.000 $’ a yükselme seviyesini gördü. 

Güvenin Oluşumu

Rakamlar tabii ki daha büyük kurumlardan gelen güvenle desteklenmektedir. Goldman Sachs, J.P. Morgan ve Fidelity Investments gibi büyük finans firmaları şimdi kriptoya yatırım yaptı ve Çin, Japonya ve daha yakın geçmişte Avustralya gibi ülkeler, kendi ekonomilerindeki kripto para birimleri için de daha kalıcı roller düşünmeye başladı.

Tüm bu büyük ölçekli destek, küçük organizasyonların ve bireysel yatırımcıların kriptoya olan güvenini artırıyor.

Kripto Para Birimi

Blok zincirinin kurumsal kullanımda artan popülaritesi, Bitcoin ve diğer platformların başarılarına da katkıda bulunmuştur. Mali endüstrideki ve ötesinde daha fazla kurum, merkezi olmayan ve güvenli dijital muhasebeden faydalanmanın yollarını aradıklarından, bu blok zincirlerden kaynaklanan kripto dövizleri de artmaktadır.

Yine de, Bitcoin’in görünüşte durdurulamaz başarılarıyla bile, uzmanlar yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor. Herhangi bir sıcak öğeyle olduğu gibi, bitkisel hayata yatırım yapmak riskli olabilir. Milyarder girişimci Mark Cuban ve emektar yatırımcı Peter Schiff gibi bazıları, mevcut kripto para birimi çılgınlığının basitçe “kabarcık” olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, Schiff, kripto para birimlerinin “para olamayacağını” iddia ederken diğerleri aksini düşünüyor. 

Gerçekten nakit olmayan bir geleceğin başlangıcına tanıklık mı ediyoruz? Bunu sadece zaman gösterecek ve herhangi bir devrimde olduğu gibi, Bitcoin’in gerçekten toplumu bu devrime dönüştürmeden önce üstesinden gelmesi gereken birçok engeli var. Ama şimdilik, kripto açıkça yükselişte.