Bitcoin Resmi Olarak Dünya’nın En Büyük 30 Para Biriminden Biri, 10.000 Doları Geçti

Bitcoin Resmi Olarak Dünya’nın En Büyük 30 Para Biriminden Biri, 10.000 Doları Geçti

Bitcoin 10.000 Doları Geçti

Bitcoin 10.000 Doları Geçti

Bitcoin bu yıl iniş ve çıkışlarda kalırken, son aylardaki dalgalı yükselişleri ve genel yükseliş eğilimleri kripto para biriminin bir kaç kez tarihi “tüm zamanların en yükseği” seviyesine ulaştığını gösteriyor. Örneğin; daha çok yakın bir zamanda 20 Kasım’da, 8.200 dolara yükseldi, sonra 26 Kasım’da 9.000 dolara tepesinde kaldı. Fakat meteorik yükselme orada da durmadı. 

28 Kasım’da, Bitcoin’in değeri resmi olarak 10.000 doları buldu. Bir yıl önce Bitcoin, bu yılın başlarında 1.000 $ ‘a ulaşmayı amaçlamıştı. Şimdi ise bu yeni kilometre taşı kripto para biriminin gelecekteki potansiyelinin yeniden değerlendirilmesine yol açacak gibi. 

Bitcoin’in kripto para birimi pazarında ki bu saltanatı aslında düzgün bir şekilde olmadı ve bu yükselişler yılın başlarında ciddi düşüşlerden dolayı eşleştirildi. Bitcoin’in “fork” özelliği (Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold’a bölünmüş) ile piyasaya bölünmüş ve tüketicilere büyük bir karışıklık katmıştı. Bu çatallanmanın Bitcoin’in düşüşüne neden olacağı yönündeki ilk kaygılar henüz gerçekleşmemiş ve şu anda kripto para biriminin değerinin yükselişi bölünmüşlüğün lehine aynı seviyede.

Çatallanmanın lehine olanlar, Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold‘un işlem sürelerini hızlandırmaya ve şifrelemeyi daha erişilebilir hale getireceğine dikkat çektiler. 

Bitcoin’in artan değeri, birçok yüksek profilli ekonomistin tahminlerini aştı ve eğilim devam ederse, şifreleme yüzdesi önümüzdeki 5 yıl içerisinde 25.000 dolara ulaşma yolunda ilerliyor olabilir. Bu altın pazarının yaklaşık yüzde beşi. 

Bitcoin ile ilgili olan makalelerimize göz atabilirsiniz. Bitcoin Nedir? Bitcoin Nasıl Alınır? ve Bitcoin Blok Zinciri Nedir? yazılarımız. 
Güncel Bitcoin Fiyatları için bu websitesinden yararlanabilirsiniz.

Kaynak: 1, 2, 3