BitConnect Kredi Verme Ve Exchange Platformunu Kapatıyor

BitConnect Kredi Verme Ve  Exchange Platformunu Kapatıyor

Aylarca süren kırmızı bayraklardan sonra Bitcoin yatırım platformu BitConnect, resmi olarak platformunun kapanacağını açıkladı.  BitConnect‘in uzun süredir bir Ponzi sistemi çalıştırdığından şüphelenildi.

Bitconnect sistemi için gelen değişiklikler -Kredi vermenin ve exchange platformunun durması” başlıklı bir blog yazısını resmi web sitesinde yayınlanan şirket, kredi vermenin ve exchange platformunun kapanacağını söyledi. Web sitesi o zamandan beri çöktü.

Açıklamada, BitConnect’in artık yalnızca “cüzdan hizmeti, haber ve eğitim amaçlı” olarak çalışacağı belirtildi.

Bildiride, “Kredi verme işlemini tüm ödenmemiş kredilerin serbest bırakılmasıyla kapatıyoruz” dedi. “Kredi cüzdanındaki tüm aktif kredinizin kullanıma sunulmasıyla birlikte, tüm kredi verme cüzdan bakiyenizi, BitConnect cüzdan bakiyenize 363,62 USD  oranında aktarıyoruz.” diye ekledi.

Bu oranın, coinmarketcap.com‘da kayıtlı olan kapanış fiyatının son 15 günlük ortalamaları temel alınarak hesaplandığı belirtildi.

  “Halen kullanılan QT cüzdanlarındaki BitConnect madeni paralarınızı çekebilirsiniz. BCC exchange platformunu beş gün içinde kapatıyoruz “dedi.

“Kısacası, BitConnect.co web sitesi cüzdan servisleri,haber ve eğitim amaçlı çalışırken, kredi verme hizmetini ve exchange hizmetini kapatıyoruz” denildi.

 Tam açıklamayı görmek isteyenler, aşağıdaki ekran görüntüsüne bakabilirler. 

Açıklamaya göre şirket gelecekte diğer şifreleme hizmetlerine devam etmeyi planlıyor. 

BitConnect, BCC coinin  hâlâ borsalarda işlem gördüğünü belirtti. CoinMarketCap‘e göre değeri 144 $ ‘a büyük bir düşüş kaydetti. Buna kıyasla, değeri 10 günden az bir sürede 425 $ etrafında dalgalandı.

Duyuruya liderlik eden BitConnect destekçileri aniden projeden uzaklaşmaya başladı. 

Kaynak: 1