Black Desert Online: Remastered ve Orijinal Arasındaki Tüm Farklar

Black Desert Online: Remastered ve Orijinal Arasındaki Tüm Farklar

Black Desert Online her zaman karakterinizi oluşturmanın çeşitli yolları olan yenilikçi bir MMO video oyunu olmuştur ve yeniden düzenlenmiş (remastered) versiyonuyla orijinal oyunun daha da iyi bir versiyonunu deneyimleyeceksiniz. Remastered sürüm yepyeni bir oyun olmasa da, grafikleri ve sesi iyileştiren birçok yükseltmeyle donatılmış olarak geliyor.

İşte orijinal Black Desert Online ile remastered sürüm arasındaki temel farkların tümü ve güncellemelerin oyunun performansını nasıl iyileştirdiği hakkında bilmeniz gereken her şey. Bu gelişmiş özellikler hem yeni başlayanlara hem de geri dönen oyunculara fayda sağlamakta.

 

10) Black Desert Online Remastered Oynanış Farklılıkları Sunuyor Mu?

Black Desert Online Remasted sürümüne eklenen tonlarca iyileştirme var; Ancak bunların hiçbiri oynanış farklılıkları değil. Yeni oyun öğeleri, remaster'ın piyasaya sürülmesiyle aynı zamanlarda eklendi, ancak bunların hiçbiri yeniden düzenlenen sürüme özel değil.

Yeniden düzenlenmiş sürümdeki ana değişiklikler, grafikler ve performans etrafında dönüyor. Bununla birlikte, MMO'ya giren birkaç ses iyileştirmesi de var. Geliştirilmiş oynanış öğeleri olmamasına rağmen, oyun tüm performans geliştirmeleri ile büyük ölçüde geliştirildi.

 

9) Kıyafet Simülasyonu Daha Gerçekçi

Zırh ve kıyafet özelleştirmesi birçok oyuncu için çok önemli ve siz de aynı şeyi hissediyorsanız, bu yükseltmeyi takdir edeceksiniz. Black Desert Online Remasted'daki kıyafet simülasyonu orijinalinden çok daha iyi, bu da kıyafetlerin ve elbiselerin hareketinin daha gerçekçi olduğu anlamına geliyor.

Oyuna geri dönen her oyuncunun fark edeceği bir özellik olmasa da güzel bir gelişme ve MMO'yu yeni nesil video oyunlarına yaklaştırmaya yardımcı oluyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok zırh türüyle, yeniden düzenlenmiş versiyonun kıyafet simülasyonunda farkı göreceğinize şüphe yok.

 

8) Daha İyi Okyanus Renderleme

Black Desert Online'daki okyanus bölgeleri çok güzel ve remastered versiyonda daha da iyi görünüyorlar. Yükseltilmiş okyanus renderleme, suyun ekranınızda daha hızlı işlenmesini sağlar ve bir su kütlesine bakarken daha uzak mesafeleri görmenize yardımcı olur.

Daha iyi okyanus renderleme, belirli bir arazide büyük bir fark yaratan küçük bir iyileştirmenin mükemmel bir örneği ve video oyunlarındaki okyanuslar ve suya bakmak genellikle güzel olduğu için özellikle listemize ekledik. Bu özellik balık tutarken rahatlıkla fark ediliyor.

 

7) Yeniden Düzenlenmiş Sesler

Black Desert Online'ın remastered versiyonundaki geliştirmelerin çoğu grafiksel olsa da, ses için de birkaç iyileştirme var. Özellikle, oyun boyunca macera yaşarken daha da iyi bir deneyim sağlayan müzikler de dahil olmak üzere sesler yeniden düzenlendi.

Black Desert Online'daki müzikler harika ve iyileştirmelerden bu yana bu geliştirmelerle daha da iyi hale geliyor. Her kıta için keşfedebileceğiniz yedi farklı müzik var, bu nedenle dinlemek için bir sürü alternatifiniz olacak.

 

6) Dünya Artık Fiziksel Tabanlı Renderleme Kullanıyor

Fiziksel tabanlı renderleme ile video oyunlarındaki nesneler artık her zamankinden daha gerçekçi görünüyor. Bunun nedeni çoğunlukla ışığın nesnelerden yansıyarak görüntüye daha gerçekçi bir görünüm ve daha iyi efektler kazandırması ile oluyor.

Black Desert Online Remastered, teknolojik iyileştirmelerinin bir parçası olarak oyuna fiziksel tabanlı render ekledi ve muhteşem görünüyor. Orijinal sürümdeki görseller, bir MMORPG için grafik yeteneğinin sınırlarını çoktan zorladı, bu nedenle bu ekleme, oyun dünyasının daha da çarpıcı görünmesini sağlıyor.

 

5) Hacimsel Bulutlar

Diğer fiziksel tabanlı renderleme iyileştirmelerine benzer şekilde, remastered sürümün yayınlanmasıyla birlikte hacimsel bulutlar da Black Desert Online'a eklendi. Bulutlar, video oyunlarında ortaya çıkan en gerçekçi nesnelerden biri ve Black Desert Online bu konuda da çalışmalar yapmış.

Hacimsel bulutlar grafikleri kendi başlarına elden geçirmese de, bu değişikliği diğer remastered geliştirmelerle birleştirmek daha iyi görünen bir manzara ve doğal görüntü sağlamakta.

 

4) Yeni Çevre Aydınlanması

Çevre aydınlatması, bir yüzeyin çevresindeki ışık kaynakları tarafından ne kadar değiştirildiğini ölçmeye yardımcı olduğundan, Black Desert Online gibi parlak aydınlatmaya sahip oyunlar için önemli bir gelişme.

​​​Nesnelerin ışıklandırmayla etkileşim şekli bir oyunun grafik gerçekçiliğini yaratabilir veya bozabilir, bu nedenle Black Desert Online Remastered'daki yeni ortam aydınlatması özelliği harika bir gelişme. Bu ince değişiklik, nesnelerin etrafındaki aydınlatmayı görmenizde büyük bir fark yaratıyor.

 

3) Ekran Alanı Yansımaları

Yansımalar, eksiksiz bir grafik deneyimi için önemlidir ve bir video oyununun görsellerinin güzelliğini göstermeye yardımcı olur. Bu özellik özellikle ıslak yüzeylerdeki yansımalar için önemlidir.

Ekran alanı yansımaları, genel yansıma kalitesini artıran ve küçük su havuzlarında olduğu gibi küçük yansımalar oluşturmaya yardımcı olan ekran aralıklı verileri yeniden kullanarak yansımaları oluşturur. Bu gibi küçük yansımalar büyük bir fark yaratmıyor gibi görünüyor, ancak su ve benzeri yüzeylerin yakınında görsel deneyimin grafik olarak daha gelişmiş görünmesini sağlıyor.

 

2) Geliştirilmiş Atmosfer Saçılımı

Black Desert Online Remasted'da aydınlatmayı iyileştirmenin bir başka yolu da geliştirilmiş atmosfer saçılımıdır. Bu özellik, güneşin atmosferdeki parçacıklarla nasıl etkileşime girdiğini kontrol eder ve bu mekanik, daha canlı bir gökyüzü yaratmak için gereklidir.

Geliştirilmiş atmosfer dağılımı, oyun içi günün farklı saatlerinde daha güçlü bir renk oluşturmaya da yardımcı olur. Örneğin, gün batımı sırasında gökyüzü kırmızı, gündüzleri mavidir. Gökyüzündeki renk, siz dış mekanlarda seyahat ederken ekranın çoğunu kaplar, bu nedenle bu geliştirme, remastered sürümdeki en önemli eklemelerden biridir.

 

1) Daha Yüksek Çözünürlük

Yüksek çözünürlük, gelişmiş grafiklere sahip bir video oyununun en önemli parçalarından biridir. Black Desert Online her zaman yüksek çözünürlüğe sahipti, ancak oyunun PC sürümü için remastered sürümde daha da geliştirildi.

Black Desert Online'daki her nesne artık net görünüyor, bu da çevreyi keşfederken sahip olduğunuz genel gerçekçilik hissine katkıda bulunuyor. 4K özellikli bir monitörünüz veya TV'niz varsa, 4K özelliğini PC'de de etkinleştirebilirsiniz. Ancak oyun 4K modunda çalıştırılırken performansın düşebileceğini de hatırlatmakta fayda var.