Black Desert Rehber

Black Desert Rehber

Oyun Karakterleri

Her karakterin ayrı özellikleri bulunmaktadır. Size en uygun hangi karakterin olduğunu bilemem. Kimi hızlı hareket eden karakterleri, kimi ise ağır vuruş yapan karakterleri tercih eder. Sonuç olarak size sunduğumuz bu rehber size ne söylerse söylesin, kendinize en uygun karakteri seçeceksiniz. 

Cadı Sihirbaz gurubu size uygun olabilir: 

Oyuna yeni başlayanlar için oynanması en kolay karakterlerden birisidir cadı gurupları. Birçok oyuncu cadı gurubunu önermektedir bunun nedeni ise:

  • Sihirli deniz feneri: Bir canavarın sizden dikkatini çekmesini ve savunma sisteminin azalmasını sağlayan büyüdür. Genellikle yeni başlayan oyuncular bu büyüyü çok kullanırlar.
  • Özel büyüler: Anında sağlık yükseltme ve diğer özel büyüler. İşte yeni oyuncuların cadı gurubunu seçmesini sağlamasının başka bir nedeni. Bu büyüler oyuna yeni başlayan oyuncular için oldukça kolaylık sağlamaktadır.
  • Cadı gurubunda SHİFT + SAĞ TUŞ‘a aynı anda basılı tuttuğunuzda kolay bir şekilde canavar kestiğiniz ve level atladığınız söylenmektedir. Ancak bu olay en fazla level 50’ye kadar sürmektedir.  

Bu gurubun diğer güzel bir özelliği ise, yeni başlayanlar için PVP maçlarında güçlü bir üne sahip olmasıdır. Kısacası cadı gurubu bazı insanlar için sıkıcı, bazı insanlar için mükemmeldir. En azından bu gurubu 56. seviyeye kadar denemenizi önermekteyim. 56. Seviyeden sonra yeni özelliklerin geldiği söylenmektedir.

Deneme Karakterleri Yaması

Deneme Karakterleri Yaması

6 Mart 2019 tarihinde oyuna deneme karakterleri yaması gelmiştir. Bu yama sayesinde belirli bir süre karakterleri deneyebilirsiniz. Bu yama kendinize en uygun karakteri seçmenizde yardımcı olacaktır.

  • Bu mod ile en fazla 3 karakteri deneyebilirsiniz.
  • Deneme karakterlerinin en fazla geleceği seviye 60’dır.

Ancak deneme karakterleri oyun içinde bonus, katılım ödülleri, düğün gibi özelliklerden yararlanamazlar.

Hesabınızda oluşturduğunuz bütün karakterler aynı isime sahip olacaktır. Bu isimi oyunun başında üye olurken belirliyorsunuz. Adınız sohbetlerde ve oyuncunun üstünde görülecektir. 

Oyunda ne kadar farklı karakter yaparsanız yapın onların isimleri aynı olacaktır. Her karaktere ayrı isimler vermek gibi bir şansınız yoktur. 

Eğer oyundaki adınızı başkasının görmesini istemiyorsanız bunu birkaç ayar ile gizleyebilirsiniz.

Oyunda ESC tuşuna basarak menüye girin. Ayarlar > Genel > Göster Gizle bölümünden kullanıcı adınızı gizleyebilirsiniz. 

Katılım Ödülleri

Katılım Ödülleri

Oyuna giriş yaptığınız her gün katılım ödülleri kazanırsınız. Ayrıca oyunda “Sadakat” adında bir zaman bulunmaktadır. Oyuna bu zamanda giriş yaptığınızda daha başka ödüller kazanabilirsiniz. 

Olvia sunucuları

Olvia sunucuları oyuna uzun süredir giriş yapmayan kullanıcılar için geçerlidir. En az 30 gün oyuna giriş yapmayan kullanıcılar açılmaktadır. Bu sunucularda çok hızlı bir şekilde EXP kazanabilirsiniz. 

Amaç oyuncuların geri kalmasını engellemek. Ancak en fazla 60 levele kadar açıldığı söylenmektedir. 

Uyarılar ve Bildirimler

Oyuna girdikten kısa bir süre sonra kullanıcı arayüzü size birçok konuda bildirim gönderecektir. Bunlar ticari bildirimler, diğer oyuncuların gelişmesindeki bildirimler. Bu bildirimler ilk başlarda sorun yaratmasa da ilerleyen zamanlarda oldukça can sıkıcı hale gelecektir. Çünkü başka bir oyuncunun yaşadıkları bizi ilgilendirmiyor. Bu bildirimleri kapatabilirsiniz. 

ESC tuşuna basarak ana menüyü açın. “Ayarlar > Genel > Uyarılar” bölümünden bu bildirimleri kapatın.

Ayrıca sohbet ekranında rahatsız edici mesajlar görebilirsiniz. Bu mesajları da engellemek için filtreleme özelliğini kullanabilirsiniz. 

ESC tuşuna basarak ana menüyü açın. “Topluluk > Sohbet filtreleri” 

  • Filtre uygulayacağınız kelimeler en fazla 50 karakter uzunluğunda olmalı
  • Filtre uyguladığınız kelimeler sohbet ekranından tamamen kalkacaktır ve size görülmeyecektir
  • Filtreleme büyük-küçük harf duyarlı değildir.

Oyunun ana para birimi gümüştür. Bu paraları başkalarına transfer edemezsiniz. Oyunun kötü yanlarından birisi alışveriş sisteminin kısıtlı olmasıdır. Aksesuarlar ve ekipmanlar oyunculara satılmaz. Bu ekipmanları sadece markete satabilirsiniz. 

Sadece bununla kalmıyor. İksir gibi ekipmanları sattığınızda, market size artık bu ekipmanları satmaz. Ondan dolayı satacağınız ekipmanlarda dikkatli davranmanız gerekmektedir. 

Oyunda diğer başka bir ihtiyacınız ise enerjidir. Enerji tarım yapmak, yaşamsal faaliyetlerinizi sürdürebilmek için gereklidir. 

Oynadığınız karakterin bilgi seviyesi yükseldikçe, enerji seviyesi de artmaktadır. Kazandığınız bu enerji seviyesini aileler arasında paylaşabilirsiniz.

Bilgi seviyenizi tamamlamanın en kolay yolu NPC’ler ile konuşmaktır. Mini haritanızda bulunan bütün npc’ler ile konuşun ve bilgi edinin. Bu npc’lerden kazanacağınız bilgileri görmek için “H” tuşuna basın. 

Enerji dolum sistemi:

  • Oyuna giriş yaparken: 3 dakikada 1 enerji kazanırsınız
  • Oyuna giriş yaptınız ve yatakta uyuyorsunuz: 3 dakikada 2 enerji kazanırsınız
  • Oyuna giriş yaptınız ve inci dükkanındaki yatakta uyuyorsunuz: 3 dakikada 3 enerji kazanırsınız
  • Oyundan çıkış yaptığınızda: 1 saatte 1 enerji kazanırsınız
  • Oturum kapattığınızda da çıkış yapmış gibi 1 saatte 1 enerji kazanacaksınız.

Enerji seviyesi iksirler ile artırılabilir. 

Başlangıç Seyahati İpuçları

Dünya haritası üzerinde herhangi bir yere sağ tıklamak, o bölgeye noktalı bir şekilde rota çizer. Buda bölgeye daha kolay ulaşmanıza yardımcı olur. Eğer oyunun size otomatik olarak güvenli bir yol oluşturmasını istiyorsanız, “T” tuşuna basın. Böylece size otomatik rota oluşturulmuş olur. Ancak dikkatli olun, otomatik rota sistemi yolu uzatabilir sizi bug’a sokabilir. Oyuncular, otomatik rota sisteminin ağaçlık bölgeden geçtiğini ve ağaçların arasında kaldıklarını söylemektedir. 

Oyundaki tüccarları ve Npc’leri bulmak için, sağ üst bölgedeki NPC simgesine tıklayabilirsiniz. Burada çıkan arama butonuna tıklayarak npc adını yazabilir ve npcleri bulabilirsiniz. Oyunda npc isimlerini bilmiyorsanız eğer aradığınız malzemeler ile ilgili arama yapabilirsiniz. Böylece size malzemeleri sunabilecek npcler karşınıza çıkacaktır. 

Yolculuğunuz için bir at satın alın

Yolculuğunuz için bir at satın alın

Oyunda yolculuğunuz için bir at satın almanız gereklidir. Doğduğunuz yerde bulunan at dükkanında sınırlı atlar göreceksiniz. Şimdilik bu dükkandan basit bir at satın alın. İlerleyen bölümlerde daha gelişmiş özelliklerde at satan dükkanlar ile karşılaşacaksınız. 

Atınızı satın aldınız. Bir bölgeye atı bıraktınız ve elektrikler kesildi. Bu konuda üzülmeyin, oyuna tekrar giriş yaptıktan sonra at simgesine tıklayarak atınızın konumunu görebilirsiniz. Ancak atınızı diğer oyuncular öldürmüş, kaçırmış veya atınız çok uzağa gitmiş olabilir. Buda atınızı tamamen kayıp ettiğiniz anlamına gelir. 

Ancak atınızı yararlı bir şekilde de bulabilirsiniz. Onu geri kazanmak için bir miktar gümüş verebilir veya atınızı havuç ile besleyebilirsiniz. 

Evcil Hayvanlar

Evcil Hayvanlar

Yeni başlayan oyuncular, aynı anda en fazla 5 evcil hayvana sahip olabilirler. Evcil hayvanları Pearl shoptan satın alabilir veya yarışmalardan kazanabilirsiniz. Evcil hayvanların en fazla 4 kademesi bulunmaktadır. Her kademe için 10 level atlamaları gerekir. 

Kademesi yükselen evcil hayvanlar farklı yetenekler kazanabilir. Bu yetenekleri düşmanlarınıza karşı kullanabilirsiniz. Ancak evcil hayvanınızın açlık seviyesine dikkat etmelisiniz. Çünkü açlık seviyesi 0 olan evcil hayvanlarınız yeteneklerini kullanamayacak kadar güçsüz duruma düşecektir. 

Evcil hayvanların yeteneklerini maddeler halinde açıklamak gerekirse:

  • Kedi: Ulaşılabilir kaynakları tespit edebilme ve yaşam için xp verme özelliği
  • Yengeç: Ulaşılabilir kaynakları tespit edebilme ve ürünlere dayanıklık kazandırma özelliği
  • Kuzu: Pvp oynatıcıları tespit edebilme ve yaşam için xp verme özelliği
  • Kaplumbağa: Pvp oynatıcıları tespit edebilme ve ürünlere dayanıklık kazandırma özelliği
  • Köpek: Pvp oyuncularını tespit edebilme ve savaş için beceri özelliği
  • Kuşlar: Nadir çeteleri tespit edebilme ve bilgi verebilme özelliği
  • Penguen: Yaşam için xp verebilme özelliği
  • Panda: Canavarlar ile alay etme ve yaşam için xp verme özelliği (Canavarların dikkatini dağıtarak size zaman kazandırmaktadır)
  • Çöl Tilkisi: Çöldeki sıcaklığa karşı dayanma ve ürünlere dayanıklık kazandırma özelliği
  • Kirpi: Arkadaşlar ekstradan kaynak topladığı söylenmektedir. Ayrıca yaşam için xp kazandırma özelliği bulunmaktadır.

Uzak Doğu Tadında Müthiş Macera | Black Desert Remastered