Black Desert Türkiye ve MENA Hashashin Sınıf İncelemesi

Black Desert Türkiye ve MENA Hashashin Sınıf İncelemesi

Black Desert’ın yeni karakteri olan Hashashin hem PC hem mobil platformlarda etkili bir çıkış yaparak oyuncularla geçtiğimiz güncellemede buluştu. Birçok ödül ve etkinlikle gelen yeni sınıf sayesinde ilk defa her iki platformda bir sınıf eş zamanlı olarak oyunculara tanıtıldı. Her iki platformda da oyuncular tamamen aynı şekilde yeni sınıf Hashashin’i deneyimleyebiliyor.

Hashashin, Valencia Tanrısı Aal’a ait bir savaşçıdır. Kum fırtınalarına hükmetme ve kumla bütünleşme gibi yeteneklere sahiptir. Düşmanlarına saldırmak için sayısız fırtına oluştururken bir anda kaybolup yeniden ortaya çıkabilir. Ana silahı hilal şeklindeki Şemşir ile orta menzilli çatışmalara girebilen Hashashin, kılıcıyla çöle hükmeder ve onu yere çarparak düşmanlarına bir kum fırtınası dalgası gönderir. Bu sınıfı öne çıkarak en büyük özelliği rakiplerinin kafasını karıştırarak şaşırtması olacaktır. Birçok yeteneği ile illüzyon yaratan yeni sınıf, rakiplerini bu yönden çok rahat bir şekilde alt edebilir.

Hashashin’i diğer karakterlerden ayıran en büyük özelliği çok mobil bir karakter olması. Bu özelliğini etkili bir şekilde kullanabilen tüm oyuncular rakiplerine karşı büyük başarı elde edebilirler. Ancak bunun tam tersi olursa da rakiplerinin çok gerisinde kalabilirler. Hareket kabiliyetlerinin çok yüksek olması, hızlı oyun seven oyunculara hitap ediyor. Aynı zamanda PvP için olan CC skilleri, düşmanları geride bırakmak için oldukça yeterli, sınıfın düşürme ve sarsma yetenekleri de burada ön plana çıkıyor.

Tüm bunların yanı sıra oyunda yavaş kalan oyuncular için Hashashin sınıfı iyi bir seçenek olmayacaktır. Becerilerinin kombo olarak kullanılması gerektiğinden hareket kabiliyetlerini kullanmak oldukça zor. PvP hasarı diğer sınıflara göre biraz daha düşük ve uyanış öncesi yetenek çeşitliliği diğer sınıflara göre daha az olmuş. Yetenek odaklı oynayan oyuncular için Hashashin sınıfı biraz zor gelecektir.

Ayrıca bu yeni sınıfın yaratılmasında Türkiye ve MENA bölgesinin tarihinden faydalanılmış olması bizim bölgemizdeki oyuncular için çok güzel bir adım oldu. Geliştiricilerin, oyuncuların geri dönüşlerini dikkate alması ve buna yönelik çalışmalar yapması herkesin kalbini kazanmaya yönelik etkili bir girişim.