Blizzard World of Warcraft’ın Sunucu Sayısını Azaltacak

Blizzard World of Warcraft’ın Sunucu Sayısını Azaltacak

Blizzard Entertainment, popüler MMO oyunu World of Warcraft'ın az nüfuslu sunucularını kapatmak istediğini açıkladı. Popülasyonları birleştirerek bir sonraki eklenti Shadowlands'in başlatılmasından önce oyuncuların sunuculardaki sayısını yükseltmeye odaklanacak. Bu da kullanıcıların grup etkinlikleri için bir ekip bulmakta sorun yaşamamasını sağlayacak. Blizzard’ın bu konudaki açıklaması şu şekilde:

“World of Warcraft, çevrenizdeki diğer oyunculardan oluşan bir topluluğunuz olduğunda en iyi oyun ve yıllar içinde oyuna katılmanın sayısız yolu ekledi. Loncanızla olan geçmişinizden, çevrenizdeki ekonomi ile etkileşimlerinize kadar, sağlıklı bir nüfusa sahip bir sunucu daha fazla fırsat sağlar. Bazı sunucuları açışımızdan bu yana birkaç yıl geçti.”

Değişiklikler planlanan teknik bakımlar sırasında yapılacak. Ancak oyuncular Azeroth'a uzun süre erişimini kaybetmeyecekler. Hangi sunucuların kapatılacağına ilişkin kararlar, popülasyonlarının derinlemesine bir analizinden sonra verilecek. Her sunucunun resmi forumları da birleştirilecek. Açıklamanın devamı ise şu şekilde:

“Bu proje ilerledikçe, uygun sunucular ve dillerde her haftaki bağlantılardan önce bildirimler yayınlayacağız. Her bakım döneminde, etkilenen sunucular için her şey otomatik olarak birleştirilecektir. Bakım tamamlandığında, etkilenen sunuculardaki oyuncular oturum açabilecek. Aynı zamanda uygun bölge tartışma forumlarını birleştireceğiz.”

World of Warcraft’ın sekizinci genişleme paketi olan Shadowlands'in bu tatil sezonunda ilk kez sunulacağını hatırlatalım (kesin çıkış tarihi bilinmiyor).