Bu Yenilikçi Çiftlik Düzenli Bir Bahçeden Üç Kat Daha Hızlı Yiyecek Yetiştiriyor

Bu Yenilikçi Çiftlik Düzenli Bir Bahçeden Üç Kat Daha Hızlı Yiyecek Yetiştiriyor

Yenilikçi Çiftlik

Yenilikçi Çiftlik

Ikea, artık insanların mutfağını basitçe tasarlamalarına yardımcı olmaktan memnun değil. İskandinav perakendecisi şimdi müşterilerin kapalı alanda yeşil ve otlar yetiştirebilen bir prototip mini çiftlik olan Lokal aracılığıyla kendilerine pişirilen yemekleri yetiştirmelerine yardımcı olmak için yollar arıyor. 

Ikea’nın Space10 inovasyon laboratuarı tarafından geliştirilen Lokal, istiflenebilir tepsiler üzerinde ürün yetiştirmek için LED’ler kullanan bir hidroponik tarım sistemi etrafında kurulmuştur. Sistem tasarımcıları, Lokal yeşilliklerinin, geleneksel bir bahçede bulunanlardan üç kat daha hızlı büyüdüğünü iddia ediyor ve bu süreçte yüzde 90 daha az su kullanıyor.

Yeni Çiftlik

Yeni Çiftlik

Tasarım ekibi, sensörleri sistemin büyüyen tepsilerine entegre etme yöntemini test ediyor ve bu sayede evlerindeki çiftlikteki ürünlerinin durumunu Google Home aracılığıyla akıllı telefonlarından kontrol etmelerine izin verecekler. 

Ikea, Lokal’ın mağazalarda satılıp satılmayacağına henüz karar vermedi ve IKEA Food Services Genel Müdürü Michael La Cour’e göre proje hala erken safhalar içerisinde. Ürün satışa hazır olmadan önce daha fazla geliştirmeye ihtiyaç duyuyor.

Bununla birlikte, Lokal‘ın yakınınızdaki bir Ikea olmasına bakılmaksızın dikey tarım artmaktadır. Bu yeni metodoloji inanılmaz derecede verimli olabilir ve müşterilere mümkün olan en taze ürünlere erişmek için bir perakende ortamında zaten uygulanmaktadır. Ayrıca, dünya nüfusu gökyüzünde devam ettiği için artan gıda sıkıntısı krizini çözmeye yardımcı olma potansiyeline de sahiptir.

Birçok kişi kendi yemekleri konusunda mümkün olduğunca kendine yeterli olmayı sever, ama herkesin geleneksel bir bahçe veya bir tahsisata erişim alanı vardır. Dikey çiftlik, evde yetiştirilen ürünlere herkesin erişimini sağlar; bu nedenle Ikea gibi büyük bir şirket, tarımcıların başlamasına yardımcı olacak basit bir kit geliştirirse, büyük bir başarı potansiyeline sahiptir.

Kaynak: 1 
Kaynak: 2
Kaynak: 3
Kaynak: 4