Bu Yüz Kimin? Game of Thrones Arya’nın Yüzlerinden Biri Kime Ait

Bu Yüz Kimin? Game of Thrones Arya’nın Yüzlerinden Biri Kime Ait

Game of Thrones Sezon 7 Bölüm 6

Game of Thrones Sezon 7 Bölüm 6

Game of Thrones 7. Sezon 6. Bölüm İzlemeyenler için spoiller olabilir. 

Littlefinger’ın manipülasyonları sayesinde, Arya Stark, Game of Thrones‘un son bölümünde kız kardeşi Sansa ile karşı karşıya geliyor. Sansa, sadakatleri pamuk ipliğine bağlı olan kuzey lordlarının kendisini suçlayacı notun açığa çıkmasından korkarak Arya’nın odasından notu bulmaya çalışıyor. Ama not yerine içinde düzleştirilmiş yüzleri olan bir çanta keşfeder. Görünüşe göre Arya, kendi seyahat eden Siyah Beyaz Evi’ni kuruyor ve kendisi için bir kılık koleksiyonu hazırlıyor. 

Sansa bir genç sakallı adamın yüzünü çekip, Arya’nın 6. sezonda öldürdüğü Walder Frey gibi daha belirgin bir başka yüz çıkarıyor. Ama ilk yüz kim kime ait? 6 sezonunda ve 7 sezonunun başında Arya’nın öldürdüğü farklı Freyler olduğundan, pek çok olasılık var. 

Yüzün Ser Meryn Trant‘a ait olabileceği (muhtemel olmasa da) düşünülüyor. Trant yüzünden daha yaşlı görünüyor, ancak benzer sakallara sahipler. Fakat 5. sezon finalinde, Arya’nın Trant’ı iki gözünden öldürdüğünü gördük. Bu yüz hasar görmüş görünüyor, bu yüzden Trant olması ile ilgili karşı bir görüş var. Bununla birlikte, yüzleri koruyan sihir hala bilinmediğinden, ölümcül yaralanmalarla hasar gören bir yüzün daha sağlıklı görünümlü bir forma dönüştürülmesi mümkün olabilir.

Diğer yüz adayları arasında, Walder Frey’nin Lothar Frey ve Black Walder’ın da aralarında bulunduğu oğulları bulunuyor. Arya, onları öldürüp Walder’ı öldürmeden önce onlardan pasta yapıyordu. Her ikisi de sakallıydı ve Arya onları öldürdüğü için, muhtemelen yüzlerine sahip. Arya onlardan her ne kadar pasta yapsa da pasta küçüktü ve yüzlerini almasına engel değildi. Lothar ve Black Walder’ın yanı sıra yüz 7. sezonun başında katledilen diğer sayısız Freylerden herhangi birisi de olabilir. 

Bilinmeyen yüz, huzurlu, neredeyse melek gibi görünüyor ve hatta Samwell Tarly’ye benziyor. Belki de uzak akrabalarından biridir? Arya’nın gördüğümüz cinayetlerden biri olmasa, Black and White Evi‘nden bir yüzü çalmış olabilir ya da Braavos‘tan Westeros‘a yaptığı yolculuk sırasında bir cinayet işlemiş olabilir. Arya, büyük ihtimalle bu yüzü öldürme misyonunda düşmanlarını yok etmek için yakında kullanacak ve biz de bu durumu beğeneceğiz gibi duruyor.