Call of Duty: Black Ops 4 İpuçları ve Püf Noktaları

Call of Duty: Black Ops 4 İpuçları ve Püf Noktaları

Call of Duty: Black Ops 4 İpuçları

Call of Duty: Black Ops 4 İpuçları

Uzun süredir devam eden Call of Duty serisindeki son oyun sonunda geldi. Ve oyunda çok fazla tanıdık mekanik ve sistem varken, Treyarch geliştiricisi, bu sefer biraz daha fazla formüle etmek için elinden gelenin en iyisini yaptı. Multiplayer artık iyileştirici sağlığa sahip değildir, bazı modlar ise Uzmanların birbirini desteklemek için kullandıkları Overwatch tarzı bir vurguya sahiptir.

Call of Duty: Black Ops 4 Rehberi

Call of Duty: Black Ops 4 Rehberi

Zombies, şimdiye kadar yapılmış en büyük ve en çirkin ölümsüzleştirmedir ve Blackout modu büyük bir harita üzerinde 100 oyunculu bir Battle Royale deneyimi sunar. Sizlere bir Black Ops 4 rehberi hazırlamaya çalıştık. Bu kılavuza göz atın, en iyi silahlarınızı toplayın ve savaşa katılmaya hazır olun.

Multiplayer

Uzmanınızın rolüne oynayın.

Multiplayer

Daha fazla takım odaklı modlara geçmemekle birlikte (Control gibi), Uzmanınızın sağlamak için tasarladığı özel role oynamak için ödeme yapar. Crash olarak oynuyorsanız, yeniden yüklemek için onu kullanan kişi sayısını en üst düzeye çıkarmak amacıyla Assault Pack’inizi dostça bir spawn noktasına yakın bir yere bırakın (böylece daha yüksek bir skor elde edersiniz).

Seraph olarak oynarsanız, haritanın merkezine yakın bir konum talep ettiğinizde özel bir spawn noktası oluşturmak için Tac-Deploy’u kullanın. Bir koridoru engellemek ve bir öldürme kutusuna dönüştürmek için bile Torque Barikatı’nı kullanabilirsiniz.

Stim Shot kullanırken kısaca çekin.

Modern Call of Duty’de ilk defa, multiplayer’daki sağlık artık otomatik olarak yeniden üretilmiyor. Artık, “L1″/”LB” ye eşlenmiş bir Far Cry-vari Stim Shot’unuz var, bu da sağlık ölçerinizin beş parçasını yeniden doldurur. Bunun tam etki göstermesi birkaç saniye sürüyor (animasyonun kendisi de dahil olmak üzere, kısaca ikinci bir bar doldurulurken), bu yüzden barikatın arkasına geçin ya da mevcut silahlı çatışmadan sıyrılmaya çalışın.

Ayrıca sağlığınızı geri yüklerken silahınızı da (böylece yeniden yükleyemezsiniz) ateşleyemezsiniz. Bu nedenle, bu hassas durumdayken bilinmeyenin köşesine doğru koşmayın.

Sadece TDM’de öldürmeler için oynayın.

Sadece Call of Duty: Team Deathmatch (TDM) için Black Ops 4’ü oynamayı planlamıyorsanız, aktif olarak öldürmeleri aramaktan ziyade hedefe oynamak için ödersiniz. Bunun nedeni, metriğin, yaptığınız öldürme sayısından ziyade puan kazanma lehine değişmesidir.

Control bölümünde Control Noktaları tutulduğunda, Kill Confirmed’de köpek etiketlerini toplamak ve Domination’da bayraklar talep etmek, her zaman sizi büyük ölçüde daha büyük miktarlarda netleştirecek, ardından öldürme işlemlerinin bu hedeflerin doğal bir parçası olarak akmasına izin verecektir. Uzmanınızın temel becerilerini (Crash’in Assault Pack’i ve Recon’un Sensor Dart’ı) kullanarak puanınızı en üst düzeye çıkartabilirsiniz.

Rakipleri öldürmek daha uzun sürer, öldürdüğünüzden emin olun.

TTK (Öldürme Zamanı olarak da bilinir), Call of Duty: Black Ops 4 için önemli ölçüde artmıştır, bu da rakibi ortadan kaldırmak için çok daha fazla hasar alması anlamına gelir. Değişiklik, oyunun daha objektif odaklı bir deneyime doğru ilerlemesini yansıtmak amacıyla yapılmıştır, bu nedenle amacınızı genel olarak iyileştirmek için her zamankinden daha fazla çaba göstermeniz gerekir.

Köşelerin etrafında sprint yapmaktan kaçının. Çünkü bu, hedefe ulaşma yeteneğinizi azaltacak ve ne kadar hayat bıraktığını size göstereceğinden, düşmanınızın sağlık çubuğuna dikkatinizi çekecektir. Bir FMJ (artan zırh delici için) veya Yüksek Kalibre (ölümcül kafa vuruşu için) gibi tabanca parçalarının kullanılması da bunu olumsuz yönde etkileyecektir.

Blackout

Hedefiniz daha küçük evler ve binalar olmalı.

Blackout

Fortnite ve PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) gibi, sadece en deneyimli oyuncular, bir maçın başlangıcında en büyük kentsel yerlerde toplanırlar. alan ne kadar büyükse, o kadar çok silah ve donanım olacaktır. Ama bu, daha fazla oyuncunun söz konusu yağma için yarıştığı anlamına gelir, bu yüzden sonunuzu getirme şansınız da artar.

Bu nedenle, modda veya genel olarak Battle Royale oyunlarında yeniyseniz, başlangıçta helikopterden atlamak için “Kare”/”X” e basın ve daha küçük bir grup binaya doğru serbest düşüş yapın. Düşman oyuncularla tanışmanız çok daha az olasıdır, bu yüzden kendinizi korumak için bir silah ve zırh bulma şansınız daha yüksektir.

Kapalı kapılara dikkat edin (her zaman kendiniz kapatın).

Blackout’ta bir bina/evde bir kapı varsa, bir maç başladığında o kapı her zaman kapanacaktır. Yani yeni bir alana girip açık bir kapıya sahip bir yapı bulursanız, birileri zaten orada olmuş ve her şeyi yağmalamış (ve hala bunu yapma sürecinde) olabilir.

Ancak BR oyunlarına hakim olduğundan, oyuncular oyuncuları binaya girmek ve pusuya yapmak için genellikle arkalarından kapılarını kapatıyorlar. Bu yüzden bir ev dokunulmamış gibi gözükse bile, açtığınızda her köşeyi kontrol edin ve yavaşça hareket edin. Sadece bir hayatınız var. Bu yüzden dikkatli olmanız ve beklemeniz daha iyi olur. Aksi halde, acele eder ve bekleyen bir düşman tarafından tüfekle vurulursunuz.

Envanterinizi etkili bir şekilde yönetin.

Multiplayer’ın aksine bir maçtan önce yükünüzü seçip özelleştirdiğinizde, Blackout sizi yumruklarınızdan çok başka bir şeyle aksiyonun içine atar. Bu, aktif olarak evleri aramak için ihtiyaç duyacağınız anlamına gelir. Silahlar, zırhlar, ekler ve sarf malzemeleri rastgele yerleştirildiğinden, henüz sahip olmadığınız silahlar için parçaları ve cephanelikleri toplayacaksınız.

Bu, bir maçın ilk birkaç dakikası için geçerlidir. Tabii bir ya da iki kez silah bulduğunuzda kısa sürede bir yük olacak. Ekler kendilerini otomatik olarak belirli bir tabancaya atadığından, ihtiyacınız olmayan şeyleri düzenli aralıklarla düşürmeniz gerekir, böylece gerçekten ihtiyacınız olan bir şeyi bulduğunuzda envanter yuvalarına sahip olursunuz.

Bulduğunuzda Perks’leri kullanmayı unutmayın.

Multiplayer ve Zombies gibi, Blackout da dizinin uzun süredir devam eden Perks’lerine sahiptir, ancak bu özel yetenekler oyunun diğer modlarından biraz farklı çalışır. Tıpkı silahlar ve aletler gibi, bu rastgele yerleştirilmiş öğeleri harita üzerinde bulmanız gerekir.

Birini bulduktan sonra, etkinleştirmeyi unutmayın. Başka bir oyuncu, silahlı bir dövüşü kaybetmeniz durumunda onu cesetten alıkoyabilecektir. Bir Perk’i etkinleştirmek için, envanterinizi girin ve kullanmak için “Kare”/”X” tuşunu basılı tutun. Bazı Perkler sınırlı bir süreye sahipken, diğer çoğu her bir Blackout maçında hayatınızın süresi boyunca çalışır.

Zombies

En iyi Perks’i seçin.

Zombies

Zombiler, her zaman olduğu gibi, Call of Duty: Black Ops 4 için geri dönüyor. Ama bu yıl mod, Aether ve Chaos olamak üzere iki ayrı hikaye haline. İlki bir önceki Zombie modlarının biçimini ve stilini takip ederken, ikincisi biraz farklı bir yaklaşım alır. Artık bir sınıfı Perks ile özelleştirebilirsiniz, böylece doğru olanları seçmek için temettü ödersiniz.

Bu Perks’le başlamayacaksınız, ancak Perk Machines (Aether) ve Perk Altars’ta (Chaos) ilerlerken bunları satın alabilirsiniz. Eğer dolaşmayı seven bir oyuncuysanız, Deadshot Dealer veya PHD Soldier idealdir. Daha çok bir kampçıysanız, Dying Wish veya Victorious Tortoise önceden seçerek konumunuzu güçlendirin.

Bir canlandırma girişiminde bulunmadan önce korunduğunuzdan emin olun.

Her oyuncu her maçta kendi kendine canlanır, böylece bir zombi ile karşılaşırsanız kendinizi oyuna geri getirebilirsiniz. Ancak, daha önce bu özelliği kullanmış olduğunuz daha sonraki turlarda, yardımcı olması için takım arkadaşlarınıza güvenmeniz gerekir.

Başka bir oyuncuya yardım etmek istiyorsanız, o zaman akıllıca oynayın ve ekibinizden birinin üyesine ayaklarınızın altında yardım ederken, ekibinizden birinin sizi koruduğundan emin olun. Bu yılki CoD için canlanma süreleri artırıldı, bu yüzden bir yaşayan ölünün yanında birine yardım etmeye çalışmak intihardır. Unutmayın, oyunda kalan daha fazla oyuncu kaldığında daha uzun süre hayatta kalacaksınız.

Sadece eski bir silah satın almayın.

XI’daki arenadaki labirent koridorlarında oynuyor olsanız da, Voyage of Despair ve Blood of the Dead’in devasa bölgelerinde yeni silahlarda kazandığınız puanları (yaşayan ölüleri öldürmek için) harcayabileceğiniz duvardaki noktalarla karşılaşırsınız. Ancak, bu silahların bazıları çok daha az bağışlayıcıdır. Bu yüzden gördüğünüz her silahı satın almaktan kaçının.

En yüksek hasar verimine ve en hızlı ateş oranına sahip silahları tercih etmek istersiniz. Bunlar zombileri çok daha hızlı öldürecek (bu da sizin için daha az tehlike ile daha fazla puan demektir). Bu yılın Zombies modunda, VAPR, Spitfire ve KN S7’yi deneyin. Av tüfeği, özellikle kalabalık kontrolü için de yararlı olabilir, ancak yakın ve kişisel olmadıkça faydasızdırlar.