Call of Duty Mobile

Call of Duty Mobile

Call of Duty Mobile

Hepinize merhaba sevgili oyun tutkunları. Zamanın en popüler oyunu olan Call Of Duty, Mobile sürümünü çıkartacak olduğunu duyurması ile birlikte adeta bir kasırga oluştu. İlk olarak akıllara gelen; ücretli mi? , hangi telefonlarda oynanır?, ne zaman çıkacak gibi soruları bu konumuzda siz değerli okurlarımıza sunacağız.

Call of Duty Tarihi

Call of Duty, ilk olarak 29 Ekim 2003 tarihinde oyuncular ile buluştu. Oyunu seven kullanıcı topluluğu sayesinde Finest Hour ve United Offensive adı altında iki paket daha çıkartarak oyun geliştirilmeye hazırlanıyordu. Savaş oyunları katagorsinde 1.liği taşımaya başlayan oyun için epey uzun bir yol gözükmüştü bile. Call of Duty 2: Big Red One ise konsol sistemleri baz alınarak hazırlanılmaya ve yayınlanmaya başladı. 1 Kasım 2005 tarihinde kullanıcılara açılarak konsol üzerinden büyük bir başarı elde etti. Bu başarı Call of Duty serisinin konsollar üzerinde başarılı olduğunu gösterdi. 

Mobile sürümü çıkmadan önce yayımlanan son sürümü ise Call of Duty: Black Ops 4 oluyor. Konsol fiyatı oyuncuların yüzlerini düşürse bile gelecekte dahi oynanası bir oyun gibi gözüküyor. Geçmişte edinilen konsol tecrübesi oyun yapımcılarının ve oyuncuların sık sık ortak yönlerde buluşturuyor. Bu başarılı oyunun yıllar boyu saltanatının süreceğini ise göz önünde tutmak gerekir. Şu anda ise Mobile sürümünü çıkartmaya hazırlanmakta olan şirketin hedefleri ilk yıllarda olduğu gibi mobil cihazlar katagorisinde liderliği sağlamak. 

Image


Call of Duty Mobile Ne Zaman Çıkacak

Yayınlanan bir bilgi oyunun andorid ve ios sürümlerinde oynanılabilecek olduğunu oyunculara duyurdu. Lansman öncesi beta sürümü yayınlanarak ön kayıt yaptıran kullanıcılar ile birlikte oyun optimizasyonu ve ince ayarların ayarlanmasına öncülük sağlanacak. Lansman günü ise belirtilen tarihte oyun android ve ios sürümlerinde ücretsiz bir şekilde oynanabilir hale gelecek. Lansman tarihi için verilen gün ise ne yazık ki belli değil. Sosyal medya hesapları üzerinden gelecek aylar da önemli bildiriler yayınlanacağı ise Call of Duty Mobile yapımcıları tarafından söylendi. 


Ön Kayıt Nasıl Yapılır? 

Ön Kayıt yapan kullanıcıların oyunu beta sürümünde test edebilme imkanı sunuyor. Ön kayıt ücretsiz olmakla birlikte oyunun gelecek aylarda da ücretsiz olması bekleniyor. Beta testini ilk kullanacak olmanız ise oyunun hatalarını veya güzelliklerine ilk rastlayacağımız demek oluyor. Ön kayıt yapılırken iki farklı yöntem bulunuyor. İlk olarak Call of Duty’nin resmi internet sitesine girerek mobile sayfasına gitmek. Yukarıda bulunan “Şimdi Ön Kayıt Yap” adında ki sarı kutucuğa basarak açılan yeni pencerede e-posta, şifre, ülke ve doğum tarihi seçerek kayıtınızı yapmanız lazım. Siteden kayıt yaptırmak yerine Google Play veya App Store uygulamasına giriş yaparak ön kayıt projesini uygulama üzerinden de yapabilirsiniz. Ön kayıt yapamayan kullanıcılar piyasaya yayınlanması ile birlikte ön kayıt gereksinimi olmadan oyunu oynayabilecekler. 

İlk İzlenim

Yeni sürümün internet üzerinde yapılan videoları ve görsellerini baz alırsak Call of Duty serisinin haritaları, silahları, karakterleri ve aksiyonu ile birlikte mobil cihazlarda birinci şahıs görüş açısını destekliyor olacak. En sevilen haritaların Mobile sürümüne eklenmesi ise kullanıcıları sevindirecek bir diğer özellik. Mobil oyunların savaş katagorisinde önemli bir başarı elde edeceğini ve PUBG Mobile’ı epey bir sarsıntıya uğratacağı konuşulan sohbetlerin içerisinde oluyor. 

Yeni gelecek olan güncellemeleri, haberleri ve önemli bilgilerin devamını forum üzerinden bulabilirsiniz.