Call of Duty Mobile, Şirketine Kazandırdığı Gelir İle Şoke Etti

Call of Duty Mobile, Şirketine Kazandırdığı Gelir İle Şoke Etti

  Geçtiğimiz Ekim ayının başında Android ve iOS platformlarında piyasaya sürülen Call of Duty Mobile, çıktığı günden beri bütün oyun severleri şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle ilk piyasaya sürüldü haftalarda olağanüstü indirme sayılarına ulaşan oyun, ilerleyen zamanlarda da bu başarısını devam ettirdi. Piyasaya sürüldüğü ilk haftada 100 milyon indirme sayısına ulaşan oyun, bu seferde geliştirici şirketine kazandırdığı gelir ile şaşırttı.

  

   Ünlü araştırma ve istatistik kaynaklarından birisi olan Sensor Tower, Call of Duty Mobile’nin şirkete ne kadar gelir kazandırdığını açıkladı. Oyunun şu ana kadar yaklaşık olarak 148 milyon kez indirildiği açıklanan rakamlar arasında. Bu indirme rakamıyla birlikte daha önceden indirme rekoruna sahip olan Nintendo platformunun en önemli oyunlarından birisi olan Mario Kart Tour’un rekorunu geçmiş oldu. 

   Ayrıca Call of Duty Mobile’nin Kuzey Amerika ve Hindistan’da ulaştığı indirme rakamları şirketi şaşırtan bir başka detay oldu. Kuzey Amerika’dan gelen raporlarda oyunun yaklaşık olarak 23.6 milyon kez indirildiği ortaya çıktı. Hindistan’dan gelen raporlarda ise oyunun 16.2 milyonluk bir indirme sayısına ulaştığı belirtildi.

     Call of Duty Mobile’nin indirme rakamlarının PUBG Mobile’den yaklaşık olarak 87.3 milyon kez ve bir diğer popüler Battle Royale türü oyun olan Fortnite’tan ise 113 milyon kez daha fazla indirilmiş durumda. Oyunun şu ana kadar şirketine kazandırdığı para ise dudak uçuklatacak cinsten.  Oyun piyasaya sürüldüğü günden itibaren şirketine tamı tamına 53 milyon dolar gelir kazandırdı. Bu rakamlar göz önünde bulundurulduğunda, piyasaya sürülen diğer oyunların kat kat üstünde bir gelir olarak önümüze çıkıyor.