Celeste’nin Ücretsiz DLC Güncellemesi Gelecek Hafta Çıkacak

Celeste’nin Ücretsiz DLC Güncellemesi Gelecek Hafta Çıkacak

Celeste Ücretsiz DLC Güncellemesi

Celeste Ücretsiz DLC Güncellemesi

Celeste‘nin merakla beklenen ücretsiz DLC güncellemesi Chapter 9: Farewell, sonunda bir çıkış tarihi aldı. Zorlayıcı eklenti 9 Eylül’de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC için geliyor.

Yaratıcı Matt Thorson başlangıçta Aralık ayında ücretsiz DLC güncellemesini açıkladı. Ekip 2019’un başlarında Celeste için bir “çok zor” seviye getirmeyi planladığını söyledi. Açıkçası, güncelleme beklenenden çok daha geç geliyor, ancak nihayet gelecek hafta elimizde olacak.

Chapter 9: Farewell, orijinal oyunun olaylarından sonra yer alan yeni bir hikaye bölümüdür. Celeste’nin toplamını 800’ün üzerinde çıkaran 100’den fazla yeni seviye içerir. Son için sevdiğiniz karakterlerle yeniden bağlantı kurduğunuzda keşfedilecek ve oynayacak birkaç yeni mekanik ve eşya içerir. Bu sefer B veya C yok, ancak Lena Raine’den 40 dakikadan fazla yeni müzik var. Chapter 9 bittiğinde, Celeste’nin uzun zamandır beklenen fiziksel sürümü kısa bir süre sonra üretime girecek.

Chapter 9’un yakında çıkacağını açıklayan bir blog yazısında Thorson, Matt Makes Games Inc.’in artık olmadığını açıkladı. Thorson, “Matt Makes Games’e ebeveynlerimin bodrumunda yalnız çalışırken başlamıştım ve bu ölçekte oyunlarda bu kadar harika bir ekiple çalışacağımı hiç düşünmemiştim. TowerFall’da ve Celeste’de, ortak çalışanlarım beklediğimden daha büyük bir rol oynadılar.” dedi. Şimdi, Celeste takımının adı, Extremely OK Games olarak değiştirildi.