Chromium Tabanlı Yeni Microsoft Edge İndirilmeye Hazır

Chromium Tabanlı Yeni Microsoft Edge İndirilmeye Hazır

Microsoft yeni Microsoft Edge’i kullanıcılara duyurdu. Bu da artık Windows ve macOS’ta yeni Chromium tabanlı Microsoft Edge’i şimdi indirebileceğiniz anlamına geliyor. İsterseniz Microsoft’un önümüzdeki aylarda otomatik olarak güncellenmesini bekleyebilirsiniz.

Yeni Chrome Tabanlı Microsoft Edge Nedir?

Yeni Microsoft Edge, Google Chrome’a da destek sağlayan ve açık kaynaklı bir proje olan Chromium kullanılarak yeniden oluşturuldu. Windows Insiders ilk sürümlerini birkaç ay boyunca test ederek bir yıldır geliştiriliyor. Ve şimdi resmi çıkış için hazır.

Microsoft, tüm web kullanıcıları için daha iyi uyumluluk sağlamak ve web geliştiricileri için parçalanmayı azaltmak amacıyla Edge’i Chromium kullanarak yeniden oluşturdu. Microsoft ayrıca, web tarayıcılarının çalışma şeklini iyileştirmek için genel olarak Chromium motorunun geliştirilmesine yardımcı olmayı vaat etti.

Yeni Microsoft Edge Nasıl İndirilir?

Yeni Chromium tabanlı Microsoft Edge’i indirmek için Microsoft Edge sitesine gidin ve cihazınıza uygun yükleyiciyi indirin. Yeni Microsoft Edge, Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 ve Windows 7 ile macOS, Android ve iOS için kullanılabilir durumda.

Yükleyiciyi çalıştırın. Bu aşamada yeni Microsoft Edge sıfırdan yüklenecek veya Edge’in önceki sürümünün üzerine yazılacaktır. Yeni Edge’i başlatın ve verilerinizi içe aktarmayı veya sıfırdan başlamayı seçin. Bir yandan diğer ayarları da yapılandırabilirsiniz.

Yeni Edge’i manuel olarak indirmek istemiyorsanız, Microsoft’un Edge’i otomatik olarak yükseltmesini bekleyebilirsiniz. Bu güncelleme Windows 7’den 10’a (Microsoft artık Windows 7’yi desteklemese de), ayrıca macOS, Android ve iOS’ta gerçekleşecek.

https://twitter.com/MicrosoftEdge/status/1217492227951415302

Microsoft Edge Insider Kanallarına Kaydolun

Edge yeni ve kararlı bir sürüm gibi gözükse de hala üzerinde çalışıyor. Microsoft, şu anda kullanılamayan web sayfalarındaki bilgileri paylaşılabilir belgeler şeklinde düzenlemenizi sağlayan Koleksiyonlar gibi bazı önemli özellikleri ekleyerek Edge’i geliştirmeye devam edecek.

Yeni, Chromium tabanlı Microsoft Edge’i indirip beğenirseniz, Microsoft Edge Insider Kanallarından birine kaydolabilirsiniz. Bu şekilde Edge’in en son sürümünü yayınlanmadan önce test edebilirsiniz.