Co-op Hayatta Kalma Oyunu Generation Zero Oynanış Fragmanı

Co-op Hayatta Kalma Oyunu Generation Zero Oynanış Fragmanı

Generation Zero

Generation Zero

Avalanche stüdyoları, yeni kooperatif hayatta kalma oyunu Generation Zero’nun arkasındaki sistemleri gösteren dolu dolu bir video yayınladı.

Generation Zero, bu yılki E3’te açıklandı. Avalanche, oyunun 1989’da İsveç’te kurulduğunu ve robotik düşmanların başıboş gruplarına karşı hayatta kalmaya çalıştıklarında kırsal kesimi keşfetmek için dört oyuncuya kadar oynandığını ortaya koydu.

Bununla birlikte, bu temel çerçevenin ötesinde, oyun hakkında pek az şey tartışıldı. Bu video, oyunun üç buçuk dakikasını gösteriyor. Oyuncular neredeyse tamamen terkedilmiş ülkeyi bulmak için İsveç anakarasına geliyorlar. İlk hedefiniz yeterince uzun süre hayatta kalmak, böylece “makineli işgalcilere karşı bir gerilla savaşı yapabileceksiniz”.

Generation Zero’nun temel yapısı, silahlar ve ekipman için çekici küçük köyleri ve genişleyen sanayi komplekslerini çalan oyuncularla Bohemia’nın DayZ‘ini andırıyor. Oyun solo olarak ya da dört oyuncuya kadar deneyimlenebilir.

İşler daha belirgin hale geldiğinde, bunlar robot rakiplerdir. Video, makinelerin “sürekli olarak simüle edildiğini” açıklıyor. Bu yüzden her iki tarafın da kaçmasıyla bitecek bir savaşa girerseniz, aynı rakiplerle saatlerce, hatta günler sonra tekrar karşılaşabilirsiniz ve daha önceki karşılaşmanın “yaralarını taşıyacaklardır”.

Onları önlemek veya çevresel tuzaklara çekebilmek için robotların başıyla savaşabilir veya gizli taktikler kullanabilirsiniz. Robotlar da modüler bir hasar sistemine sahiptir, böylece bireysel zırh parçaları ve bileşenleri hedef alınabilir ve imha edilebilir.

Video, İsveçli ressam Simon Stålenhag‘ın sanatını oldukça güçlü bir şekilde uyandıran dünyanın kendisini de gösteriyor. Mizaç, sessiz renkli ortamlar, anakronistik teknoloji ile yerlere hakimdir. Değişen hava koşulları ve hatta simüle edilmiş mevsimlere sahip dinamik bir dünyadır, bu da hem oyuncular hem de AI robotları için oyunu etkileyecektir. Çevreye dünyaya olanların hikayesi anlatılacaktır. Video, “Bulmacanın parçalarını keşfetmeniz ve anlamanız için var” diyor.